10 agrupacions de Cosomuval participen el pròxim diumenge a l’Entrada de Bandes

0
779

El recorregut s’iniciarà a les 11 i mitja del matí des dels jardins de la Glorieta.

Al finalitzar totes les bandes interpretaran conjuntament el pasdoble El Fallero sota la batuta de Marita Primo.

València, 24 de febrer de 2022.

El pròxim diumenge 27 de febrer a partir de les 11 i mitja del matí tindrà lloc la tradicional Entrada de Bandes de les festes falleres de 2022. Un any més, 10 agrupacions de la Coordinadora de Societats Musicals federades de la ciutat de València (Cosomuval) desfilaran pels carrers de la ciutat.

El recorregut s’iniciarà als jardins de la Glorieta, continuant pel carrer la Pau, Sant Vicent, Sang i plaça de l’Ajuntament. Allí tots els músics interpretaran conjuntament el pasdoble El Fallero sota la batuta de la directora Marita Primo.

Encapçalats per l’escola de tabal i dolçaina de la Junta Central Fallera, per part de la Coordinadora participaran l’ Agrupación Musical San José de Pignatelli, Agrupació Musical Santa Cecília del Grau, Falla Jerónima Galés Lit. Pascual i Abad, Ateneo Musical del Puerto, Banda de Música Campanar, Cmd Natzaret, Centro Instructivo Musical Banda de Torrefiel, CIM Benimaclet, Centro Instructivo Musical Castellar-Oliveral i C.I.M. TENDETES. També desfilaran la Unió Musical de Benimodo i l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Sedaví.

COSOMUVAL

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de Valencia (COSOMUVAL) va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 26 societats que agrupen un total de 2200 músics actius. En les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4300 educands i es dona treball al voltant de 300 professionals. A més, estes societats aglutinen més de 12500 socis.

Però les Societats musicals no només estan compostes per bandes de música, la majoria d’elles disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Càmera, Conjunts de Jazz, etc., i fins i tot algunes d’elles tenen d’Orquestra Simfònica.

Durant els anys 2008 i 2009, i coincidint amb el XXV Aniversari de la seua fundació, la Coordinadora va impulsar diversos actes com La Fira de les Bandes en els Jardins de Vivers, o el Concert Commemoratiu del XXV Aniversari, que va tenir lloc en el Palau de la Música de València, a càrrec de la Banda Simfònica de la Coordinadora, composta per músics de totes les societats musicals de la ciutat i dirigida per Onofre Díez Monzó.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí