VCF FÉMINAS -LEVANTE U.D CENTRE ESTUDI MUSICAL D’ALMÀSSERA AL MESTALLA

0
412

Repertori musical partit València CF – Llevant UD

19/11/2022

Arribada de jugadores:
• MORENITO DE VALENCIA, de Vicente Portolés Tomás
• AMUNT VALÈNCIA, himne de Pablo Sánchez Torrella
Cercavila per la façana principal de Mestalla:
• XÀBIA, de Salvador Salvá Sapena
Descans del partit:

• Per a la volta al camp: CARIDAD GUARDIOLA, de Antonio Carrillos Co-
lomina

• Al finalitzar la volta i en punt fixe davant de Tribuna: AMUNT VALÈNCIA,
himne de Pablo Sánchez Torrella
Durant el partit als seients:
PRIMERA PART
• Minut 10: FIESTA EN BENIDORM, de Rafael Doménech Pardo
• Minut 20: EDUCANDOS DE BENEJÚZAR, de José Aparicio Peiró
• Minut 30: JOSÉ LUIS VALERO, de José Teruel Vidal
• Minut 40: TOMÁS FERRÚS, de Godofredo Garrigues Perucho
SEGONA PART
• Minut 10: AMPARITO ROCA, de Jaime Teixidor Dalmau
• Minut 20: EL GATO MONTÉS, de Manuel Penella Moreno
• Minut 30: BOROSKO, de Juan José Pérez Camús
• Minut 40: XÀBIA, de Salvador Salvá Sapena

Història del Centre Estudi Musical d’Almàssera

Si hi ha un lloc al món on la música és la banda sonora de tot un poble eixe és, sense cap mena de dubte, la Comunitat Valenciana. Les nostres societats musicals són una ferramenta essencial per a la vertebració del territori i la integració social més enllà de diferències generacionals, econòmiques o ideològiques. Són un element d’unió en temps de divisió i enfrontament. I és en este context on música i vida s’entrellacen i confonen en el qual sorgeix el Centre Estudi Musical d’Almàssera.

Sent Almàssera un municipi de tradició agrícola on històricament ha predominat el cultiu de la xufa, els orígens de la societat actual es remunten fins a 1906, moment en el qual sorgiria una primera agrupació musical en el si de la societat de llauradors de la localitat, que en aquell moment tenia poc menys de 2.000 habitants. No obstant això, eixa primera agrupació es dissoldria fruit de la convulsió dels anys vint del segle passat.
Caldria esperar al final de la Guerra Civil perquè sonara de nou la música en els seus carrers. En concret, va ser en 1940 quan un grup de músics de l’antiga banda, amb el suport de les autoritats locals, va decidir tornar a posar-se mans a la feina, constituint una nova agrupació que acabaria donant lloc, en 1948, a la fundació del Centre Estudi Musical tal com es coneix en l’actualitat.
Participant en nombrosos festivals, intercanvis, concerts, certàmens i gires nacionals i internacionals des del moment, el Musical —com se’l coneix en la localitat— ha hagut de fer front a nombrosos alts i baixos al llarg d’estos més de setanta anys d’història. El més dramàtic de tots ells va ser, possiblement, la seua divisió l’any 2009, moment en el qual es formaria una segona agrupació musical al poble. De l’altra banda, entre les principals fites de la societat caldria destacar les seues gires per terres gallegues, portugueses i franceses, així com la seua participació, en 1993, en el Certamen Internacional de Bandes de Música de Kerkrade (Holanda), on obtindria el Primer Premi amb la màxima puntuació i l’Estendard d’Or (màxim guardó que atorga l’organització d’este certamen en la modalitat de concert) en la 3a Secció, i el Primer Premi en la modalitat de desfilada en la 2a Secció. Per estos èxits, la Societat seria expressament felicitada per les seues Majestats els Reis d’Espanya. En l’actualitat, i des de 2016, la Banda Simfònica del CEM es troba dirigida pel músic llirià Vicent Rioja Torres.

Des dels seus orígens, el Musical compta amb una Escola de Música que imparteix classes de llenguatge musical i instrument amb l’objectiu d’assegurar la continuïtat de la tradició musical en la localitat, així com de promoure, afavorir i difondre l’afició, ensenyament i pràctica de la música entre les noves generacions. Hui en dia, l’Escola té un centenar d’alumnes en un municipi de poc més de 7.400 habitants.
El pròxim any 2023, el Centre Estudi Musical celebra el seu 75é aniversari.

Tota una vida plena de música. Tres quarts de segle sent un referent inqüestionable de la vida pública, cultural i associativa d’Almàssera. Un convidat imprescindible dels principals actes i celebracions cíviques i litúrgiques del municipi, així com dels moments més importants de les vides de les seues veïnes i veïns. Per tot això, en 1995 el CEM rebria la Medalla de Plata al Mèrit de les Belles arts concedida pel Ministeri de Cultura, mentre que, en 2016, seria reconegut per l’Ajuntament d’Almàssera com a Bé d’Interés Municipal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí