U.M.ATZENETA AL MESTALLA

0
556

6-GENER: REPERTORI UNIÓ MUSICAL ATZENETA 

ARRIBADA AUTOBÚS JUGADORS 

– TOMÁS FERRÚS, de Godofredo Garrigues 

– AMUNT VALÈNCIA, de Pablo Sánchez Torrella (OBLIGADA). 

PASSACARRER FAÇANA PRINCIPAL DE MESTALLA 

– LA VEREDA, d’Óscar Navarro 

DESCANS DEL PARTIT (VOLTA AL CAMP) 

– Volta al terreny de joc: SAPADORS, de Bernardo Adam 

– En acabar la volta i en punt fix davant de Tribuna: AMUNT VALÈNCIA, de Pablo Sánchez  Torrella (OBLIGADA). S’interpretarà sempre que tinguem temps suficient. 

Durant el partit als seus seients 

PRIMERA PART 

Minut 10: ¡DE MADRID AL CIELO!, de Ernesto Marquina 

Minut 20: PAQUITO EL CHOCOLATERO, de Gustavo Pascual 

Minut 30: TERESA SILVESTRE, de Mario Roig 

Minut 40: TINO HERRERA, d’Amando Blanquer 

SEGONA PART 

Minut 10: ALCALDE I MÚSIC, d’Antonio Carrillos 

Minut 20: CHIMO, de José María Ferrero 

Minut 30: EL TIO RAMÓN, de Salvador Salvá 

Minut 40: VICENTE MARÍN, de José Aparicio

La història de la música de banda a la població d’Atzeneta d’Albaida es remunta al segle XIX, quedant documentada l’existència d’un grup musical que participà a les festes de moros i cristians d’Alcoi ja a l’any 1869, tot i que és l’any 1903 quan es funda el Círculo Filarmónico Obrero, l’embrió de l’actual Unió Musical, i comptant amb el mecenatge d’importants personalitats de l’època, com Amanci Amorós, Isidro Ballester o Eduardo Serrano.

Com la major part de la societat i de les agrupacions espanyoles, la primera meitat del segle XX va ser una època que dividí a la societat en tendències polítiques i eixes tensions es resoldre amb la separació de la banda de música en dos agrupacions diferents: la Vella (de caràcter monàrquic) i la Nova (d’esquerres). Ja finalitzada la Guerra Civil i passada la postguerra, les dues formacions existents es fusionen en una sola que dona origen al nom actual de la societat, la Unió Musical.

És aquest un dels períodes més fecunds de la nostra banda, amb directors com Juan Rubio (el tio “Sepell”), Vicente Guerrero (Vicentet el d’El Palomar), i ja més recentment Ramon Garcia Ases, amb qui s’han aconseguit importants premis a nivell nacional, destacant entre tots ells el Primer Premi al Certamen de Música Festera “Ciutat d’Elx” de 1982. A més a més, i centrant-nos en el món de la música festera, la nostra banda va viure un període de creixement encetant relacions amb diferents entitats com a banda oficial que encara perviuen a dia de hui, com és la que ens uneix a la Filà Cids d’Alcoi (1973) o a la Comparsa Mudéjares d’Ontinyent (1976) per citar només dos exemples.

L’any 2003, la banda va encarregar al músic local Ramon Garcia i Soler la creació d’un pasdoble commemoratiu pel seu primer centenari. Centenari Musical va ser i és, colofó i emblema de tot un any de sacrifici i treball ple d’audicions, concerts i activitats esportives, socials i culturals al nostre poble.No hi ha cap descripció de foto disponible.

Des d’aleshores, molts són els directors que han ostentat la nostra batuta: Rafa Garcia Vidal, Mario Roig Vila, Llorenç Belda Juan, Ferran Sanchis Gandia, Emilio Oltra Benavent, Esteban Vila Tormo, David Gonzàlez Tormo  i des de juliol de 2021, l’ontinyentí David Castelló Silvestre.

A la faceta institucional, també cal recalcar que este 2022 vam tindre la grata sorpresa de que el nostre músic més veterà, Carlos Sanjuán Nácher (1934) va ser guardonat amb el Premi Euterpe a la dedicació a la seua societat musical. Amb aquest premi el nostre platiller s’afig a la llista de músics relacionats amb la banda i el poble que reben este honor, després del que aconseguí el trompetista Juan Tormo “Serrano” l’any 2001 i el que Ramon Garcia i Soler aconseguí en 2008 a la millor Composició de Música per a la festa amb la marxa mora Pacos del Gurugú.C:\Users\Musica\Documents\carlos euterpe.jpg

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí