Nou cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC

0
1397

El cicle de Grans Conjunts de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) torna per mostrar la riquesa i la diversitat de les diferents especialitats que s’estudien al centre. El dijous 25 de gener s’inaugura el cicle amb la Banda Simfònica al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Del 29 al 31 de gener, la Cobla, l’Orquestra Simfònica, el Conjunt d’Antiga, en un concert commemoratiu de l’Any Josep Romeu, actuaran a L’Auditori de Barcelona. L’ESMUC Jazz Project ho farà el dia 1 de febrer al Teatre Zorrilla de Badalona. Tots els concerts són gratuïts.

Grans Conjunts 2017-2018

La Banda, dirigida per Jordi Francés, serà l’encarregada de donar el tret de sortida del cicle al paranimf de la Universitat de Barcelona.La Cobla, sota el títol “Amb els cinc sentits”, mostrarà repertori concertístic amb Toldrà, Oltra, Joaquim Serra i una obra de Marc Timón, graduat de l’Escola. I amb la direcció de Josep Moliner. L’Orquestra Simfònica, dirigida per Francesc Prat, també interpretarà la composició d’un estudiant de l’ESMUC, Adan Bernabeu.

El Conjunt d’Antiga, dirigit per Romà Escalas, dedica el seu concert a l’obra del Cançoner de Palau, el recull manuscrit més important de música hispànica de finals del segle XV i principis del XVI, amb 463 obres que mostren un panorama complet  del repertori de  la Capella de Ferran el Catòlic. El concert s’emmarca en el centenari del naixement de Josep Romeu i Figueras, poeta i crític literari, que ha organitzat el Departament de Cultura.

L’ESMUC Jazz Project tancarà el cicle dels Grans Conjunts al teatre Zorrilla de Badalona, amb Univers Carla Bley, un projecte, dirigit per Joan Monné, Joan Díaz, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Lluís Vidal, que recrea i reinterpreta l’obra d’aquesta compositora, pianista i organista nord-americana.

Calendari de concerts:

 • Banda Simfònica. Direcció, Jordi Francés.
  Programa: F. Mendelssohn, L. Serrano Alarcón, D. Milhaud, P. Sparke. Dijous 25 de gener. 20 hores. Universitat de Barcelona, Paranimf. Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Reserva d’entrades.
 • Cobla. Direcció, Josep Moliner.
  Programa: Amb els cincs sentits. Música per a cobla i percussió. Dilluns, 29 de gener, 19 hores. L’Auditori, Sala 4.
  La Cobla també farà un segon concert el dimarts 30 de gener, a les 20.30 hores, a la Biblioteca Nacional de Catalunya, en un homenatge al compositor de sardanes Ramon Serrat.
 • Orquestra Simfònica.Direcció, Francesc Prat.
  Programa: A. Bernabeu, S. Prokófiev, F. Schubert. Dimarts, 30 de gener. 19 hores. L’Auditori, Sala 2.
 • Conjunt d’Antiga. Direcció, Romà Escalas.
  Programa: El cançoner de Palau. Concert commemoratiu de l’Any Josep Romeu. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Dimecres, 31 de gener, 19 hores. L’Auditori, Sala 2.
 • ESMUC Jazz Project. Direcció, Joan Monné, Francesc, Capella, Joan Sanmartí, Lluís Vidal, Joan Díaz.
  Programa: Univers Carla Bley. Dijous, 1 de febrer, 19 hores. Teatre Zorrilla. C. Canonge Baranera, 17. Badalona.

Concerts gratuïts. Aforament limitat a la capacitat de les sales.
 

Esmuc Jazz Project Grans Conjunts

Grans Conjunts

Els Grans Conjunts són aquelles formacions de caràcter estable que, per una banda, formen part de l’activitat curricular del centre i, per l’altra, són la formulació visible i estable de l’activitat acadèmica i instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Els Grans Conjunts són al mateix temps una eina formativa i un mecanisme de projecció de l’escola, de la seva activitat i del talent que s’hi desenvolupa en una experiència plenament professional.

Al llarg d’una setmana, després d’acabar les classes del quadrimestre, els estudiants que participen en les diferents formacions treballen amb els seus directors amb unes dinàmiques pròpies de la rutina professional. En virtut de la interdisciplinarietat del Centre, els estudiants de les diferents especialitats poden participar en les agrupacions de Grans Conjunts, la qual cosa complementa la seva formació musical i enriqueix la seva interrelació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí