La Unió Musical d’Alcoi exalta els compositors alcoians a l’ADDA

0
1120

Font: DianiaTV

Amando Blanquer o Juan Cantó Francés sonaren a l’Auditori de la Diputació d’Alacant sota la batuta d’Iñaki Lecumberri Camps.

La Societat Unió Musical d’Alcoi portà als millors compositors alcoians a l’Auditori de la Diputació d’Alacant aquest proppassat diumenge. Una actuació que constà de dues parts i on sonaren peces mítiques de compositors alcoians i algunes de més novedoses. La banda començà l’actuació amb “Cosins“, d’Alfonso Yepez Santamaría, estrenada fa poc més d’un any per la propia banda al concert d’estiu. Una obra dividida en tres parts: Arrels, Anyorança i Orgínes, interpretada amb gran virtuosisme i espectacularitat pels solistes (i cosins) Ignaci Domènech i Sergi Sempere.

Amando Blanquer no podia faltar en el repertori. “Rituals i danses d’Algemesí” omplí de melodies populars l’auditori: La Muixeranga, jotes i fins i tot marxes de processó valencianes sonaren sota la batuta d’Iñaki Lecumberri Camps.

Després d’un breu descans, la banda continuà amb un dels clàssics de la música alcoiana i considerat el pioner en la composició de música per a les festes de moros i cristians, Juan Cantó Francés. La banda interpretà la seua obra  “Andante i Polonesa“, estrenada l’any 1885 amb molt d’éxit per la Orquesta Sociedad de Conciertos de Madrid.

Heroicum” de Rafael Mullor Grau finalitzava de forma épica aquesta revisió d’autors alcoians per a banda. Aquesta impressionant composició fou obra obligada per a la Secció Primera del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

Com no podia ser d’altra forma venint des d’Alcoi, la banda rematà l’actuació al ritme d’una emblemàtica marxa mora. Amb l’Auditori de la Diputació d’Alacant dempeus, la peça “Any d’Alferes”, de nou del compositor Amando Blanquer, culminava un concert ben emocionant.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí