L’Orquestra de València i Alexander Liebreich estrenen per a Europa l’obra Elysian de Francisco Coll

0
573

València, dimecres 19 d’abril de 2023

Carles Marín interpretarà el Concert número 5 per a piano de Saint-Saëns

L’Orquestra de València i Alexander Liebreich estrenen per a Europa l’obra Elysian de Francisco Coll

L’Orquestra de València i Alexander Liebreich estrenaran divendres per a Europa l’obra Elysian del compositor Francisco Coll. Es tracta d’un programa dedicat al trompa Vicente Zarzo Pitarch, que tindrà lloc en el Auditori dels Arts, a les 19.30 hores. També es podrà escoltar el Concert per a piano i orquestra núm. 5 “Egipci” de Camille Saint-Saëns, que serà interpretat pel concertista valencià Carles Marín, així com la monumental Simfonia núm. 1 “Titán” de Gustav Mahler.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha explicat que este programa vol retre homenatge a la figura d’un gran músic valencià com va ser Vicente Zarzo Pitarch, “mestre de tants instrumentistes i un solista de talla mundial” i ha recordat que és la segona obra de “el nostre gran compositor internacional Francisco Coll que estrena l’Orquestra de València”, després de “Lilith”, amb motiu de la seua residència a l’auditori valencià.

La composició de Elysian va començar en l’inici de 2020, i no és aliena a la pandèmia. Es tracta d’una obra que, en paraules de l’autora de les notes al programa, Ainoa García, és un tipus de rondó que alterna dos perspectives. D’una banda, un esclat espectacular de seccions fortes i ràpides que transporten als l’oients als carrers transitats, a les línies rectes de les seues edificacions i al moviment dels vehicles. I per una altra, l’aparició de seccions serenes i expressives que recorden la meditació dins de la metròpoli, la vida contemplativa dins d’una ciutat atrafegada.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha explicat que “es tracta d’una col·laboració musical molt important, una composició que hem encarregat juntament amb l’Orquestra Simfònica de Toronto, que l’estrenarà per al continent americà”.

En el programa també destaca el postromàntic Concert per a piano i orquestra núm. 5 “Egipci” de Camille Saint-Saëns, que serà interpretat per Carles Marín. El programa finalitza amb la Simfonia núm. 1 “Titán” de Gustav Mahler, un compositor que Liebreich dirigix per primera vegada a València. Es tracta d’una simfonia molt lligada als orígens ètnics i geogràfics del director alemany.
Carles Marín ha realitzat recitals en les principals sales de concert i festivals. Destaca la seua Paràfrasi sobre la Cavalcada de les Valquirias de Wagner, Homenatge a Nelson Freire, Variacions The Maiden’s Wish o Quasi Perpetuum. És guanyador de diversos primers premis internacionals, com el del millor solista en el Mozarteum i la Scarlatti Competition de Salzburg, el Concours Flame de París o el premi Huygens d’Amsterdam a l’excel·lència artística. A més ha sigut llorejat en altres concursos, com el de Marsala, Baltic de Gdansk, Panamà o Iturbi. Impartix classe en Musical Arts Madrid (MAM) i al Miami Internacional Piano Festival, on debutarà d’ací a poc com a solista.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí