La Unió Filharmònica d’Amposta  edita el conte 100 anys fent Fila.

0
2888

Jesús Serrano és l’autor dels textos i Jordi Alfonso de les il·lustracions. La presentació tindrà lloc el pròxim 7 d’abril a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta
El pròxim divendres 7 d’abril, el vestíbul de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, acollirà la presentació del conte «100 anys fent Fila», publicació que ha editat la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta amb motiu del centenari de la seua fundació, que se celebra aquest any 2017.
L’escriptor Jesús Serrano és l’autor dels textos, mentre que Jordi Alfonso ha estat qui se n’ha encarregat de les il·lustracions. Adreçat principalment a un públic infantil, el conte fa un repàs a 100 anys de trajectòria cultural i musical de la Unió Filharmònica d’Amposta a través del personatge Pepita la Solfes, qui actua com a narrador, alternant pinzellades de la història de la seua família, que sempre ha estat vinculada amb la Fila, amb la història d’aquesta societat musical.
Quan des de la Fila es va proposar la idea d’editar un conte, tant Serrano com Alfonso, de seguida van manifestar la seua voluntat de participar en el projecte i fer-ho de forma totalment desinteressada.
A l’acte de presentació, que començarà a les vuit del vespre, hi assistiran a més de la representació de la Unió Filharmònica, els autors del conte. I el dia 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, es farà una donació de contes als centres de primària d’Amposta.Aquest serà el primer acte de tots els que ha organitzat l’entitat amb motiu del centenari. L’acte inaugural i més institucional es farà a l’auditori de la Fila el dissabte 29 d’abril, just el mateix dia en què se celebren 100 anys de la primera actuació documentada de la banda de música de l’entitat ampostina.
Jesús Serrano Pons (Amposta, 1974)
Escriptor. Licenciatura en Història per la URV i Màster en Marketing per la UAB. Combina la seva passió escriptora amb la seva feina en el món comercial.
Col·laborador habitual en diverses publicacions de les Terres de l’Ebre, és autor de nombrosos relats curts, dels contes divulgatius «Miquelet set encàrrecs», «Altres encàrrecs de Miquelet» i «Teresina no sap cantar» i la novel·la «Llavis molsuts i altres mentides».
Ha estat guardonat amb els premis Llibresebrencs.org 2011, 21 d’abril de l’Aldea 2013, VIè i el VIIè Concurs de Relats Breus del Consell Comarcal del Montsià 2014 i 2015,  420 caràcters per unes relacions en igualtat 2014 de l’Institut Català de la Dona i Premi literari Jordi Porta 2015.
Jordi Alfonso Gomez (Móra d’Ebre, 1976)
Estudia a l’Escola d’Arts i Oficis de Móra la Nova  i en acabar s’incorpora durant quatre anys a l’estudi de Carmen Pérez i Isaac Montoya, on s’introdueix al món del  còmic  i aprèn tècniques i metodologies de treball.
Trasllada la seva residència a Barcelona i s’incorpora a l’estudi barceloní Comicup amb el que col·labora amb diverses revistes europees per la firma Disney:  Donald Duck a Holanda, Le Journal de Mickey a França, Anders and & Co. per a Dinamarca,  a més d’altres publicacions fora de l’àmbit Disney, com a Alemanya amb la revista  Quix, publicació que crea i dibuixa  conjuntament amb  Tony Fernández.
Actualment i, aprofitant les noves tecnologies,  treballa des del seu estudi  a Móra d’Ebre, encara que continua anant a BCN molt sovint. Al maig de 2006 va realitzar un curs intensiu a BCN impartit per Daan Jippes , dibuixant de reconegut prestigi.
Compagina aquesta feina amb treballs dintre del disseny gràfic:  creació de logotips, cartells, targetes, tríptics, samarretes, caricatures, escenaris per a espectacles, il·lustracions de contes, auques, fins a experimentar més enllà i participar en vàries «performance», combinant el dibuix amb altres disciplines com la dansa contemporània i la música. A destacar dos espectacles:  «El petit Príncep», amb Lenka Bartunkovà i Oriol Aymat i «Distracció»,  amb el Quartet de corda ARC4.
Col·labora amb Josep Mª Franquet amb l’auca i  llibret “La cacera”i “La Nanan de Sara” i amb Jesús Serrano amb les il·lustracions dels contes “Els encàrrecs de Miquelet” i “Altres encàrrecs de Miquelet”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí