La Unió de Lliria ompli de música el centre de València en l’homenatge a Carles Santos

0
1044

Actuació de la Banda Simfònica Unió Musical al Teatre Principal de València en l’homenatge a Carles Santos.

LA BANDA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA OMPLI DE MÚSICA EL CENTRE DE VALÈNCIA EN L’HOMENATGE A CARLES SANTOS

Anit, 10 d’octubre, se celebrà a la plaça de l’Ajuntament de València i al  Teatre Principal un espectacle homenatge al gran creador valencià Carles Santos (que ens deixà el passat 4 de desembre)  on participà la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. Cal destacar que la societat unionera i Carles Santos han mantingut des de la dècada dels anys vuitanta del passat segle una estreta amistat i col·laboració fins al punt de ser el seu Director d’Honor des de 1987.

Portada del programa d’homenatge a Carles Santos

L’espectacle d’homenatge amb el títol “Santos, i ara què?” fou  produït per l’Institut Valencià de Cultura i amb aires avantguardistes ens féu reviure l’essència més pura i heterodoxa de Carles Santos. Tot començà a la plaça de l’Ajuntament quan una comitiva d’autoritats i públic anava acompanyant a un piano que portava dalt una ballarina i que fou  arrastrat pels carrers fins al Teatre Principal.

Ja a l’interior del teatre es desenvolupà un espectacle que mesclava música, dansa, poesia, imatges audiovisuals, tabals i dolçaina  i la música que interpretà la Banda Simfònica Unió Musical corresponent a una part del famós ballet “Belmonte” del mestre Santos.

Desfile de la Banda Simfònica Unió Musical en l’homenatge a Carles Santos.

En acabar aquest acte, l’espectacle continuà al carrer amb una cercavila que obria altra vegada el piano que abans s’havia passejat, una colla de dolçainers i la Banda Simfònica Unió Musical que interpretà fragments de l’òpera  “l’Adéu de Lucrècia Borja”, composta per Carles Santos. Una vegada la comitiva arribà al centre de la plaça de l’Ajuntament es cremà el piano que s’havia passejat mentre la Unió Musical i un cor interpretaven fragments de la citada òpera.

Moment en què el piano es crema a la plaça de l’Ajuntament de València amb els músics de la Unió al fons

Carles Santos fou músic, compositor, poeta, dramaturg… un artista complet hereu de l’esperit avantguardista de Miró o Joan Brossa. Una figura essencial de la música i l’escena valenciana. En definitiva, un dels grans creadors contemporanis que ha donat el nostre País. Carles Santos està molt present en el record de tots els unioners pel nombrosos concerts en els quals dirigí la Banda Simfònica Unió Musical, per l’actuació al Palau de la Música Catalana, la gravació en disc del seu ballet “Belmonte”, aquell espectacular acte d’inauguració de la FNAC de València el 1997 on la Banda actuà posicionada en un andami i Carles Santos la dirigí des de dalt d’una grua. O aquella inoblidable participació de la Banda Simfònica, dirigida per Carles, en la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i en la gravació de la música d’aquesta competició mundial.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí