La SAM d’Alginet celebra la Setmana Cultural i participarà en diversos actes de la Setmana Santa

0
709

Alginet, 4 d’abril de 2022

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet participarà en actes de la Setmana Santa del municipi com ja és tradicional, després de la celebració de la VII Setmana Cultural amb nombroses activitats entorn de la sensibilització i iniciació musical, una conferència i tres concerts que es van celebrar del dilluns 27 al divendres 31 d’abril. [Veure documentació adjunta].

Tres trompetistes de la SAM d’Alginet acompanyaran a la solemne Processó del Silenci en honor al Santíssim Crist del Perdó, el dimecres 5 d’abril a partir de les 22h, amb l’assistència de membres de totes les confraries i ciutadania que desitge participar. Els músics de la societat musical interpretaran El Silenci en cinc llocs diferents d’un itinerari que transcorrerà pels carrers Major, de la Puríssima, plaça del Mercat, Sant Martí, Empedrat, Almàssera, magistrat Greus, rei En Jaume I i Sant Antoni.

La Banda Simfònica, dirigida per Olga Clari, participarà en la Processó del Sant Soterrament, el divendres 7 a partir de les 22h. La formació de la SAM d’Alginet interpretarà diferents marxes processionals i obres vinculades amb la Setmana Santa per l’itinerari habitual. Els organitzadors preguen als veïns d’aquests carrers que engalanen els seus balcons amb cobertors blancs amb un crespó negre, com a senyal de dol, un costum típic de la localitat.

VII Setmana cultural  

La SAM d’Alginet va celebrar la setena edició de la Setmana Cultural amb diverses activitats celebrades durant cinc dies. Un break out, A la cerca dels llibres perduts, i  un curs de sensibilització musical per a alumnes es va dur a terme a la Casa de la Música el dilluns 27 de març; el break out va tindre continuïtat l’endemà amb un curs d’iniciació; i per la vesprada, Manuel Tomás Ludeña, professor d’oboé, membre de Limes 3 i exsecretari autonòmic d’Educació i Formació, va oferir una conferència, Reptes i futur de l’educació musical actual, en la qual va abordar els desafiaments pedagògics que ha d’afrontar el sistema educatiu en general i les societats musicals en particular.      

Ensemble Clarinets amb Clari-riberencs va brindar un concert en el Teatre Modern el dimecres 29. El professorat del Centre i Escola de Música d’Alginet, dirigit per Olga Clari i amb la participació de Magda Añon com a narradora, van actuar en el Teatre Modern el dijous. La Setmana Cultural es va clausurar amb un concert didàctic-familiar amb el programa Concert de cine a càrrec de la Orquestra de la SAM d’Alginet, dirigida per Clari, i un curs de sensibilització musical a la Casa de la Música el divendres. 

Concurs de Composició

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va convocar i va publicar les bases del III Concurs de Composició Pascual Pérez Choví en la modalitat de pasdoble, una iniciativa que realitza en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet. L’entitat admetrà l’enviament d’originals fins a les 14.00 hores del 31 de maig amb les obres identificades amb un lema. 

Finalitzat el termini, un jurat tècnic format per tres persones de reconegut prestigi musical, seleccionarà un màxim de cinc composicions que seran interpretades en un concert per la Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet que tindrà lloc el 16 de setembre de 2023, dia en què es farà pública la decisió del jurat i el lliurament dels premis. La societat musical dotarà amb 1.500, 1.000 i 500 euros als tres primers pasdobles premiats i els autors de les composicions seleccionades que no obtinguen premi rebran un diploma que acreditarà la seua condició de finalista. 

Des de 1894

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 109 alumnes, una escola de música amb més de 400, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí