La Sala Rodrigo del Palau de la Música reobri amb un cicle de concerts gratuïts

0
252
  • Estos concerts començaran el proper diumenge, 29 d’octubre, i conclouran el 12 de novembre

La Sala Rodrigo del Palau de la Música reobri les seus portes el proper diumenge, 29 d’octubre, després d’estar quatre anys tancada per reforma. I ho fa amb l’estrena d’un cicle de concerts gratuïts que conclourà diumenge 12 de novembre. Tots els programes són gratuïts i començaran a les 19:30 hores. Les entrades es poden reservar en la web del Palau: www.palauvalencia.com.

El director del Palau de la Música, Vicent Llimerá, acompanyat pels solistes de l’Orquestra de València, la violinista Esther Vidal i l’oboé José Teruel, ha presentat hui este cicle a l’esmentada sala de l’auditori valencià, que ha definit com “una de les millors sales de música de cambra, amb una acústica fantàstica”, després de destacar el que objectiu municipal és “potenciar-la, perquè vinga el melòman, però també atraure a eixe públic que mai havia vingut”.

Este diumenge 29 d’octubre, l’Ensemble de Vents de l’Orquestra de València, sota la direcció del director britànic Paul McCreesh, fundador i director artístic del conjunt especialitzat Gabrieli Consort & Players, iniciarà el cicle, amb una obra de Wolfgang Amadeus Mozart, la Serenata núm. 10 per a vents en si bemoll, K 361/370a “Gran Partita”. 

El segon programa serà dijous 2 de novembre, amb la New European Ensemble, sota la batuta de Tito Muñoz, director de The Phoenix Symphony. Fundada el 2009 als Països Baixos per músics de tota Europa, interpretaran un programa centrat en el compositor valencià Francisco Coll, que fora el primer resident del Palau de la Música. “Piedras”, “Taleas Oblicuas” i “Liquid Symmetries” són les tres obres de Coll que el públic podrà escoltar. “Mask” de Michel van der Aa i “ASKO Concerto” d’Elliot Carter completen el programa.

Prèviament, a les 18:30 hores a la Sala Martín i Soler, es podrà assistir a “Francisco Coll: parla el compositor”, on Coll mantindrà una xarrada amb el musicòleg i crític musical Justo Romero.

El tercer programa, l’endemà, divendres 3 de novembre, ho protagonitzarà un altre conjunt de músics valencians, en esta ocasió l’Ensemble de Cordes de l’Orquestra de València, dirigit i liderat per Chouchane Siranossian, i el seu violí barroc. Interpretaran la Simfonia en re major de Giuseppe Tartini, el Gran concert en re menor i el Concert per a violí en re major d’Antonio Vivaldi, i el Concert en do menor, de Pietro Antonio Locatelli.

Finalment i per a tancar el cicle, diumenge 12 de novembre, l’Orquestra “Lliria City of Music”, sota la direcció de Pascual Cabanes, interpretaran el programa “Música a la llum de Sorolla” dedicat a Joaquín Sorolla, amb motiu del seu centenari. Un nodrit repertori amb obres com el pasdoble “Suspiros de España” d’Álvarez Alonso; “Dos miniaturas andaluzas” de Joaquín Rodrigo, “La Oración del torero” de Joaquín Turina; els intermedis de “Goyescas” d’Enrique Granados, de “La venta de los gatos” de José Serrano, de “La leyenda del beso” de Soutullo i Vert i del “Baile” y “La Boda” de Luis Alonso de Gerónimo Giménez; el preludi “El Bateo” de Federico Chueca i el Fandango de “Doña Francisquita” de Amadeo Vives, completen el programa.

En la seua intervenció, el director del Palau de la Música, Vicent Llimerá, ha destacat “el ferm suport per a obrir la sala de l’alcaldessa de València, María José Catalá, del regidor de Cultura, José Luís Moreno, del coordinador d’Estratègies, Estudis i Projectes, Manuel Tomás, i de totes les regidories implicades en la reobertura”. També ha informat del pressupost del cicle de concerts d’obertura (50.094 euros), i ha ressaltat que “en ell debuten la majoria d’artistes i formacions de la programació, excepte Paul McCreesh, que ha visitat el Palau de la Música, amb el seu grup Gabrieli Consort & Players en cinc ocasions, l’última en 2017”.

“Volem que grans solistes vinguen a dirigir o a tocar amb les professores i professors de l’Orquestra de València, per això hi ha programats dos ensembles, un de vent i un altre de corda, que estaran col·laborant i treballant amb artistes internacions de la talla de McCreesh, el oboista Christopher Bouwman i la violinista barroca armènia Chouchane Siranossian”.

Respecte a si només es faran concerts de música clàssica a la sala, o es donarà cabuda a altres formats, Llimera ha afirmat que “estem treballant amb informes que dictaminen si es pot fer o no determinat concert, sempre en col·laboració amb la Universitat Politècnica, però en tot cas sempre en format acústic”.

Este cicle gratuït “és una manera de donar a conéixer a la ciutadania que esta sala ja es troba a ple rendiment, i és un preludi de la potent i il·lusionant programació de cambra, que es desenvoluparà a partir de 2024, i que presentarem en breu”. Respecte a l’Almodí ha afegit que “programarem un concert al mes en este espai municipal”.

La Sala Rodrigo del Palau de la Música reabre con un ciclo de conciertos gratuitos

  • Estos conciertos empezarán el próximo domingo, 29 de octubre, y concluirán el 12 de noviembre

La Sala Rodrigo del Palau de la Música reabre sus puertas, el próximo domingo 29 de octubre, después de estar cuatro años cerrada por reforma. Y lo hace con el estreno de un ciclo de conciertos gratuitos que concluirá el domingo 12 de noviembre. Todos los programas son gratuitos y empezarán a las 19.30 horas. Las entradas se pueden reservar en la web del Palacio: www.palauvalencia.com

El director del Palau de la Música, Vicent Llimerá, acompañado por los solistas de la Orquesta de València, la violinista Esther Vidal y el oboe José Teruel, ha presentado hoy este ciclo a la mencionada sala del auditorio valenciano, que ha calificado como “una de las mejores salas de música de cámara, con una acústica fantástica”, tras destacar el que objetivo municipal es “potenciarla, para que venga el melómano, pero también atraer a ese público que nunca había venido”.

Este domingo 29 de octubre, el Ensemble de Vientos de la Orquesta de València, bajo la dirección del director británico Paul McCreesh, fundador y director artístico del conjunto especializado Gabrieli Consort & Players, iniciará el ciclo, con una obra de Wolfgang Amadeus Mozart, la Serenata nº 10 para vientos en si bemol, K 361/370ª “Gran Partita”. 

El segundo programa será el jueves 2 de noviembre, con la New European Ensemble, bajo la batuta de Tito Muñoz, director de The Phoenix Symphony. Fundada en 2009 en los Países Bajos por músicos de toda Europa, interpretarán un programa centrado en el compositor valenciano Francisco Coll, que fue el primer presidente del Palau de la Música. “Piedras”, “Taleas Oblicuas” y “Liquid Symmetries” son las tres obras de Coll que el público podrá escuchar. “Mask” de Michel van der Aa y “ASKO Concerto” de Elliot Carter completan el programa.

Previamente, a las 18.30 horas en la Sala Martín y Soler, se podrá asistir a “Francisco Coll: habla el compositor”, donde Coll mantendrá una charla con el musicólogo y crítico musical Justo Romero.

El tercer programa, al día siguiente, el viernes 3 de noviembre, lo protagonizará otro conjunto de músicos valencianos, en esta ocasión el Ensemble de Cuerdas de la Orquesta de València, dirigido y liderado por Chouchane Siranossian, y su violín barroco. Interpretarán el gran barroco italiano con la Sinfonía en re mayor de Giuseppe Tartini, el Gran concierto en re menor y el Concierto para violín en re mayor de Antonio Vivaldi, y el Concierto en do menor, de Pietro Antonio Locatelli.

Por último y para cerrar el ciclo, el domingo 12 de noviembre, la Orquesta “Lliria City of Music”, bajo la dirección de Pascual Cabanes, interpretarán el programa “Música a la luz de Sorolla” dedicado a Joaquín Sorolla, con motivo de su centenario. Un nutrido repertorio con obras como el pasodoble “Suspiros de España” de Álvarez Alonso; “Dos miniaturas andaluzas” de Joaquín Rodrigo, “La Oración del torero” de Joaquín Turina; los intermedios de “Goyescas” de Enrique Granados, de “La venta de los gatos” de José Serrano, de “la leyenda del beso” de Soutullo y Vert y de “El Baile” y “La Boda” de Luis Alonso de Gerónimo Giménez; el preludio “El Bateo” de Federico Chueca y el Fandango de “Doña Francisquita” de Amadeo Vives, completan el programa.

En su intervención, el director del Palau de la Música, Vicent Llimerá, ha destacado “el firme apoyo para abrir la sala de la alcaldesa de València, María José Catalá, del concejal de Cultura, José Luís Moreno, del coordinador de Estrategias, Estudios y Proyectos, Manuel Tomás  y de todas las concejalías implicadas en la reapertura”. También ha informado del  presupuesto del ciclo de conciertos de apertura (50.094 euros) y ha resaltado que “en é debutan la mayoría de artistas y formaciones de la programación, excepto Paul McCreesh, que ha visitado el Palau de la Música, con su grupo Gabrieli Consort & Players en cinco ocasiones, la última en 2017”.

“Queremos que grandes solistas vengan a dirigir o a tocar con las profesoras y profesores de la Orquesta de València, por ello hay programados dos ensembles, uno de viento y otro de cuerda, que estarán colaborando y trabajando con artistas internaciones de la talla de McCreesh, el oboísta Christopher Bouwman y la violinista barroca armenia Chouchane Siranossian”.

Respecto a si sólo se harán conciertos de música clásica en la sala, o se dará cabida a otros formatos, Llimerá ha afirmado que “estamos trabajando con informes que dictaminen si se puede hacer o no determinado concierto, siempre en colaboración con la Universidad Politécnica, pero en todo caso siempre en formato acústico”.

Este ciclo gratuito “es una manera de dar a conocer a la ciudadanía que esta sala ya se encuentra a pleno rendimiento, y es un preludio de la potente e ilusionante programación de cámara, que se desarrollará a partir de 2024, y que presentaremos en breve”.  Respecto al Almudín ha añadido que “vamos a programar un concierto al mes en este espacio municipal”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí