La nova temporada de l’Orquestra Simfònica d’Ontinyent comptarà amb 4 concerts amb músics de nivell internacional

0
184

La nova temporada de l’Orquestra Simfònica d’Ontinyent comptarà amb 4 concerts amb músics de nivell internacional

La temporada XXI de l’Orquestra Caixa Ontinyent al Teatre Echegaray començarà amb el director Sergio Alapont i un programa amb peces de Turina, Falla, Korsakov i Ravel

La nova temporada de l’Orquestra Simfònica d’Ontinyent comptarà amb 4 concerts amb músics de nivell nacional i internacional acompanyant les i els joves músics de l’orquesta. Serà la temporada XXI de l’Orquestra patrocinada des de fa 10 anys per Caixa Ontinyent, i resident al Teatre Echegaray gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l’acadèmia AD LIBITUM. Un periode que l’alcalde, Jorge Rodríguez, destacava que “ha passat ràpid i sembla que sempre haja estat, quan hem de posar en valor que l’alumnat de música tinga ara una oportunitat de formar-se en corda que abans no existia”.

Jorge Rodríguez participava en una roda de premsa amb el President de Caixa Ontinyent, Josep Pla Barber; el regidor de Cultura, Àlex Borrell i el gerent d’AD LIBITUM, Lluis Muñoz, on es presentava la programació de la nova temporada, a la que el primer edil animava a abonar-se, “per gaudir d’una programació de primer nivell gràcies a un projecte arriscat, que combina una orquestra formativa, que dona la possibilitat als seus components d’accedir a beques per millorar el seu futur, i alhora beneficiar a la ciutadania amb esta oferta cultural. Projectes d’aquest calat existeixen pocs a la Comunitat Valenciana i a Espanya, i l’hem de mimar i continuar”, remarcava.

El regidor de Cultura coincidia en destacar “la dificultat que tindriem per gaudir d’un programa com aquest sense haver d’anar a ciutats València o Alacant, una possibilitat que tenim gràcies a aquest projecte formatiu i cultural”. El President de Caixa Ontinyent, per la seua banda, mostrava el seu “orgull perquè l’orquestra porte el nom de Caixa Ontinyent des de fa ja 10 anys, un temps al qual s’hem bolcat en un projecte educatiu i al que l’entitat ha aportat 200.000 euros de la seua obra social. Una obra social en la que revertim part dels beneficis que generem per millorar la societat, en actuacions com esta o com el suport a altres projectes com el de la Universitat”, recordava.

Lluís Muñoz agraïa el suport de totes les entitats patrocinadores i detallava un programa que començarà el 2 de març amb un concert dirigit per Sergio Alapont, qui ha dirigit orquestres com la London Philarmonic Orchestra, Orchestre National d el’Ille de Paris, Orchestra Simfonica de la RAI o l’Orquestra Simfònica de RTVE, entre moltes altres. El programa inclourà peces de Turina, Falla, Korsakov i Ravel.

El segon concert serà el 15 de juny amb la direcció de Daniel Abad, titular de l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana, i amb la participació d’Antonio Serrano, considerat un dels majors intèrprets d’harmònica de tots els temps, i qui va introduir l’instrument en el flamenc formant part del grup de Paco de Lucia. En aquest concert s’intepretaran peces de Marquez, Moncayo, Ginestera, Bernstein, Falla, Piazzola i Gershwin.

El tercer concert estarà dirigit el 26 d’octubre per David Fons, qui també actuarà amb la viola, instrument que l’ha portat al reconeixement internacionala Europa i Amèrica Llatina. Junt a ell estaran Carmina Morellà, membre de l’orquestra de València, al violí; i al fagot l’ontinyentí Vicent Mascarell, solista de l’Orquestra del Principat d’Astúries, i amb ampla experiència en enregistraments per a Ràdio Clàssica RNE, RTVE o retransmissions en directe per tota Europa. Al concert s’intepretaran peces de Vivaldi i Mozart.

Finalment, el 14 de desmebre el concert de cloenda de la temporada estarà dirigit per Xavier Gagnepain, amb ampla experiència com a solista en orquestres de gran prestigi com la London Symphony Orchestra, Sofia Radio Orchestra o Solistes de Moscou, entr d’altres. Junt a ell estaran com a violoncelistes David Apellániz, catedràtic al Conservatori Superior de Múrcia; i Guillermo Úbeda, format a l’escola AD LIBITUM i membre de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, que des dels 13 anys participa des d’aleshores de l’activitat de diferents projectes orquestrals per tota Europa. Lluis Muñoz incidia en què «Guillermo Úbeda és una mostra d’allò que busquem fer amb l’Orquestra Simfònica, és un jove talent que suposa un dels fruits d’aquest projecte formatiu», remarcava.

Els abonaments per a la nova temporada es posaran a la venda al preu de 45 euros per als quatre concerts, amb la possibilitat d’adquirir entrades individuals al preu de 13 euros o 7 euros als casos de preu reduit. Les entrades es poden adquirir en AD LIBITUM, al Carrer Pius XII d’Ontinyent, podent fer-se també reserva al telèfon 962914224, per whatsapp al 635442205, de dilluns a divendres en horari de 9 a 13:30 i de 16:30 a 20:00.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí