La Banda Simfònica Municipal de València estrena imatge corporativa

0
63

  • La marca que identificarà d’ara en avant la formació subratlla el principal valor de la banda: les persones que la integren
  • L’any passat es va complir el centenari del primer concert que va oferir l’agrupació musical
  • La BSMV posseïx la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts, la més alta condecoració concedida per l’Estat, i l’Alta Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural

La Banda Simfònica Municipal de València renova la seua imatge amb una nova marca gràfica que identificarà a partir d’ara les actuacions, comunicacions i iniciatives que protagonitze este ensemble musical de titularitat municipal. Es tracta d’una nova imatge corporativa que té l’objectiu d’individualitzar la imatge de la banda amb un segell gràfic que funcionarà com un vehicle d’identificació i de transmissió de valors i conceptes, en este cas, la música i els seus intèrprets.

La nova imatge es formalitza en un imagotip, que integra dos elements indivisibles: logotip i isotip. El logotip es construïx en dos o quatre línies, i sempre en majúscula, amb el nom oficial de la formació: Banda Simfònica Municipal València. Per la seua banda, l’isotip fusiona tres conceptes: l’acrònim BSMV, la imatge de persones, que són els qui la integren (i que constituïx el principal valor de la banda) i els instruments, que són les ferramentes de treball de les i els professionals de la formació.

Una banda centenària

La Banda Simfònica Municipal de València va nàixer l’any 1903, de la mà del regidor de l’ajuntament en aquell moment Vicente Ávalos Ruiz, també periodista i crític d’art, qui un parell d’anys abans havia proposat a la màxima autoritat musical de l’època, Salvador Giner, la creació de la Banda Municipal sota la direcció de Santiago Lope. El primer concert de la formació es va realitzar sota la batuta de Lope el dia 8 de desembre de 1903.

A partir d’eixe moment, i amb Lope al capdavant de la formació, la Banda Simfònica Municipal obté molts èxits, com tres primers premis en el Certamen Internacional de Bilbao, celebrat en 1905. Han sigut directors titulars de la banda els mestres Lope, Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferriz, Garcés, Ribelles, Sánchez Torrella, Bonete Piqueras, Rafael Sanz-Espert, Miquel Rodrigo i Tamarit.

Actualment dirigix l’agrupació melòdica Cristóbal Soler, i cada any, la formació realitza nombroses actuacions, entre les quals que destaquen els concerts de cicles al Palau de la Música, els de juny als jardins del Palau, la participació en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, així com actuacions en barris i pedanies, pobles de la Comunitat Valenciana, i també en diverses ciutats europees. Així mateix, la banda participa també en els actes protocol·laris de l’Ajuntament.

Per tot això, i en coincidència amb el centenari de la seua creació, l’any 2002 l’Ajuntament de València va acordar concedir-li la Medalla d’Or de la Ciutat. Així mateix, en 2003, a proposta de la ministra d’Educació, Cultura i Esports i prèvia deliberació del Consell de Ministres, es va concedir a la Banda Municipal de València la Corbata de la Orden Civil de Alfonso X el Sabio. També posseïx la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts, la més alta condecoració concedida per l’Estat Espanyol, i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural. En la seua activitat internacional, destaca la gira que la Banda Simfònica Municipal de València va realitzar l’any 2005 pel Japó, en el “2005 Japan Band Clinic”. 

Disposem de material gràfic 

La Banda Sinfónica Municipal estrena imagen corporativa

  • La marca que identificará de ahora en adelante a la formación subraya el principal valor de la banda: las personas que la integran
  • El año pasado se cumplió el centenario del primer concierto que ofreció la agrupación musical
  • La BSMV posee la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, la más alta condecoración concedida por el Estado, y la Alta Distinción de la Generalitat al Mérito Cultural

La Banda Sinfónica Municipal de València renueva su imagen con una nueva marca gráfica que identificará a partir de ahora las actuaciones, comunicaciones e iniciativas que protagonice este ensemble musical de titularidad municipal. Se trata de una nueva imagen corporativa, cuyo objetivo es individualizar la imagen de la banda con un sello gráfico que funcionará como un vehículo de identificación y de transmisión de valores y conceptos, es este caso, la música y sus intérpretes.

La nueva imagen se formaliza en un imagotipo, que integra dos elementos indivisibles: logotipo e isotipo. El logotipo se construye en dos o cuatro líneas, y siempre en mayúsculas, con el nombre oficial de la formación: Banda Simfònica Municipal València. Por su parte, el isotipo fusiona tres conceptos: el acrónimo BSMV, la imagen de personas, que son quienes la integran (y que constituye el principal valor de la banda) y los instrumentos, que son las herramientas de trabajo de las y los profesionales de la formación.

Una banda centenaria

La Banda Sinfónica Municipal de València nació en el año 1903, de la mano del entonces concejal del ayuntamiento Vicente Ávalos Ruiz, también periodista y crítico de arte, quien un par de años antes había propuesto a la máxima autoridad musical de la época, Salvador Giner, la creación de la Banda Municipal bajo la dirección de Santiago Lope. El primer concierto de la formación se realizó bajo la batuta de Lope el día 8 de diciembre de 1903.

A partir de ese momento, y con Lope al frente de la formación, la Banda Sinfónica Municipal obtuvo numerosos éxitos, como tres primeros premios en el Certamen Internacional de Bilbao, celebrado en 1905. Han sido directores titulares de la banda los maestros Lope, Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferriz, Garcés, Ribelles, Sánchez Torrella, Bonete Piqueras, Rafael Sanz-Espert, Miquel Rodrigo i Tamarit.

Actualmente dirige la agrupación melódica Cristóbal Soler, y cada año, la formación realiza numerosas actuaciones, entre las que destacan los conciertos de ciclos en el Palau de la Música, los de junio en los jardines del Palau, su participación en el Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciutat de València”, así como actuaciones en barrios y pedanías, pueblos de la Comunidad Valenciana, y también en varias ciudades europeas. Asimismo, la banda participa también en los actos protocolarios del ayuntamiento.

Por todo ello, y en coincidencia con el centenario de su creación, en el año 2002 el Ayuntamiento de València acordó concederle la Medalla de Oro de la Ciudad. Asimismo, en 2003, a propuesta de la Ministra de Educación, Cultura y Deportes y previa deliberación del Consejo de Ministros, se concedió a la Banda Municipal de València, la Corbata de la Orden Civil de Alfonso X El Sabio. También posee la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, la más alta condecoración concedida por el Estado Español, y la Alta Distinción de la Generalitat Valenciana al Mérito Cultural. En su actividad internacional, destaca la gira que la Banda Sinfónica Municipal de València realizó en el año 2005 por Japón, en el “2005 Japan Band Clinic”. 

Disponemos de material gráfico 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí