LA BANDA DE L'ASSOCIACIÓ MUISCAL D'OLIVA AL PALAU

0
1274

El pròxim diumenge, diumenge 29 d’octubre, la banda simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva, oferirà un concert extraordinari al Palau de la Música de València.
Amb moltíssim interés, il·lusió i esforç hem preparat la cita, que estem segurs que els músics recordaran durant molt de temps, ja que la formació bandística d’Oliva no passa pel Palau de la Música des de 2008. La banda simfònica, integrada el pròxim diumenge  per  85 músics, majoritàriament joves, afronta el repte amb molta il·lusió i espera no defraudar el públic assistent.
La direcció artística, de la mà de Saül Gómez i Soler, ha proposat un programa atractiu i d’autors contemporanis valencians. L’obertura de Carlos Pellicer (Benigànim, 1977) Discursum, serà la primera de les obres a interpretar. A pesar de ser una peça breu, la seua enèrgica introducció la converteix en una magnífica obra digna de l’obertura d’un acte. Continuarà la fantasia Teneo, del nostre director  Saül Gómez (Ontinyent, 1982), escrita per commemorar el primers cinquanta anys de la marxa mora Chimo, per encàrrec de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent. La primera part acabarà amb el poema simfònic per a banda Poirot, del castellonenc  Vicent Ortiz (la Vall d’Uixó, 1986), basat en el detectiu de novel·la negra Hercule Poirot, creat per Agatha Christie, i que tracta de reflectir el caràcter “insofrible, detestable, ampul·lós, pesat i egocèntric” del detectiu belga, segons la mateixa Christie.
Després d’un breu descans, es reprendrà el concert amb l’obra d’Andrés Valero (Silla, 1973) Romance. Valero va escriure una cançó per a piano i soprano, que amb el temps va anar reescrivint fins que la va escriure per estrenar-la en el V Congreso Iberoamericano de Compositores, Directores y Arregladores de Bandas Sinfónicas y Ensembles, i també va ser obra obligada en la 4a secció del XXXV Certamen de la Comunitat Valenciana, l’any  2013. Per acabar, el poema descriptiu simfònic, de Ferrer Ferran (València, 1963) Las aventuras del Principito, que narra els apartats més significatius del llibre d’Antoine de Saint-Exupery Le petit Prince, una de les obres més conegudes de la literatura universal. Dedicada a la ONG “Músicos Solidarios sin Fronteras” i al seu director  José Miguel Micó, per tal que la màgia que desprenga la música transmeta energia a aquelles persones necessitades d’amor, il·lusió i felicitat.
Per tal que el públic d’Oliva puga desplaçar-se al Palau de la Música, l’Associació Artístico Musical ha posat a disposició de tots,  autobús que recollirà les persones d’Oliva i les deixa a les portes del Palau, i en acabar les recull de les portes del Palau i les retorna a Oliva (cal reservar tiquet, a l’escola de Música).
L’Associació Artístico Musical d’Oliva vol agrair de bestreta la feina del nostre director, i dels nostres músics, i el suport dels nostres socis, simpatitzants, i patrocinadors, especialment l’Ajuntament d’Oliva i Caixa Popular.
(s’adjunta foto de la banda i del director)

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí