Ens deixa Miguel Porta, músic i director de la Banda Juvenil.

0
603

Tota una vida dedicada a la Unió Musical de Llíria.

Una trista i desoladora notícia ens commogué a totes les unioneres i unioners el passat dijous 6 d’agost de 2020: l’estimat Miguel Porta ens deixava després d’una llarga malaltia. Músic format des dels seus inicis en esta Societat unionera, Miguel ha sigut dels qui sempre s’ha bolcat amb la seua benvolguda Unió i sempre li ha donat el millor de la seua persona i de la seua professionalitat com a excel·lent músic i mestre. Estes qualitats les ha demostrat de sobra durant els 22 anys en què ha sigut el Director Titular de la Banda Juvenil. 

Des de ben xiquet ja formà part de la Banda Juvenil i l’any 1969, quan tenia 14 anys, ingressà com a músic trompeta de la Banda Simfònica. A l’any següent ja feu el primer viatge a l’estranger quan la Banda Simfònica anà per tercera vegada al Concurs Mundial de Kerkrade.

Concert de la Banda Juvenil amb Miguel Porta (23-12-2011)

Com a músic professional ha sigut membre de la “Banda de la Guardia del Rey”  i posteriorment de la “Banda de Música del Regimiento de Infanteria Motorizado Maestrazgo nº 3 de València”. També ha sigut director durant molts anys de la Banda de Música La Democràtica de Pedralba.   

Miguel sempre ha sigut un músic que ha tingut  una gran estima per la Unió. Inclòs en els moments de dificultat, sempre ha estat al costat de la seua volguda Societat. 

Miguel Porta tocant en un concert amb la Banda Simfònica (31-03-2010)

“La Unió, per damunt de tot” era una de les  seues frases favorites. L’any 1991, el seu constant compromís amb la Unió el portà a fer-se càrrec de la direcció de la Banda Juvenil.

Són centenars els músics de la Unió que iniciaren la seua formació sota la seua batuta. I tots estos músics al fer-se majors i passar a la Banda Simfònica han conservat un record molt entranyable de Miguel i de l’etapa en la Banda Juvenil, perquè Miguel tenia un do de gents molt especial per a tractar amb els xiquets i  xiquetes.

Cercavila de la Banda Simfònica amb Miguel Porta de director (1-9-2012)

El seu caràcter alegre, optimista, conciliador i bromista feia que connectara fàcilment amb els més menuts. A més, Miguel no s’alterava mai, sempre mostrava un somriure i era molt difícil renyir amb ell. Per estos motius, tots els músics majors i  menuts així  com els innumerables amics que tenia en la Unió, notarem la seua absència. 

Miguel ha sigut també una persona de grans qualitats humanes sempre disposada a ajudar els amics, els companys i la seua Unió.

Concert de la Banda Juvenil dirigit per Miguel Porta (23-11-2012)

Com deia el poeta, era “en el buen sentido de la palabra, bueno”. 

Miguel ha estat un cas exemplar de músic excel·lent format en els seus inicis en esta Societat a la qual li ha donat el millor de la seua persona i de la seua professionalitat. Miguel ja forma part de la història musical i social d’esta centenària entitat. Però el seu record, la seua humanitat, les seues vivències, el seu saber musical i la seua amistat seran difícils d’esborrar en la memòria col·lectiva de totes les unioneres i unioners. 

Miguel Porta en el concert d’homenatge que li oferí la Unió el 22-11-2014

Haguérem volgut oferir-li un multitudinari adéu al benvolgut músic, mestre i director, però l’actual situació de pandèmia ens ha obligat a ser prudents i  responsables. Però en este adéu tan recollit i intim, no ha faltat la nostra Banda Simfònica que amb totes les mesures de seguretat sanitària ha assistit al tanatori de Llíria per a interpretar la marxa Mater Mea en la seua memòria. Un adéu carregat de molta emotivitat i amb el que Miguel més estimava: la música i a més interpretada per la seua sempre volguda Banda de la Unió. En acabar la interpretació i en nom de tots els músics es deposità la partitura de trompeta d’esta marxa tan preciosa  perquè l’acompanyara en el seu últim viatge.

En estos moments de desolació i de dolor, Emília, Miguel, Maria i tots els parents, sapieu que tota la gran família unionera està amb vosaltres.

Des de Radiobanda, les notres condolències.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí