EN EL COR DE LA NOSTRA MÚSICA

0
751

Com diu l’enunciat, l’objectiu principal d’aquest treball ha estat el de fusionar gràficament el nostre cor amb la nostra música.

 Si per una banda, aquest òrgan, que està situat en el pit dels éssers humans i de molts animals, és el centre i principal agent de la circulació de la sang, per l’altra, definim el cor com la part més íntima de l’ésser humà, on es concentren les passions, la força, els afectes de l’ànima i dels sentiments morals, i fins i tot, és el nucli suposat de les facultats intel·lectuals.

Així doncs i amb el protagonisme del nostre cor, entenent-lo sempre lligat a la nostra existència vital i a l’experiència de la pròpia realitat, he desenvolupat aquest treball vinculant-lo a la nostra música i metafòricament el represente, mitjançant les seues tres capes:

Pericardi: La Música Festera, símbol representatiu per a les festes de moros i cristians.

Miocardi: Els Músics que han fet possible aquest univers musical. (Entre altres compositors parle de Juan Cantó, d’Antonio Pérez Verdú, d’Amando Blanquer, de Rafael Mullor, de José Carbonell, de José Espí Ulrich, de José Mª Valls i de diverses obres compostes per ells).

Endocardi: La membrana fina, llisa i brillant que simbolitza l’unitat musical i festera. 

Per tan i per endinsar-nos en l’article, clicarem en el següent enllaç de la Revista de Festes de 2016 que ha editat l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi: 

En el Cor de la Nostra Música (pàg. 160, 161 i 162)

L’any de composició del ballet Danza Colorista de Rafael Mullor Grau (pàg.161) és el de 1995 i està dedicada a la Filà Andalusos d’Alcoi per commemorar la seua Alferesia.

Pd. És un treball en el que la meua infermetat no m’ha impedit gaudir llargament d’aquest món tan fascinant com és la música, primerament com a músic i ara escrivint sobre temes relacionats amb aquest art.

  • En la versió de mòbil hi ha que anar a la pàgina 161.  

Salut i Música.

Vicent Agulló Pérez – Membre del CAEHA i de la UMDA.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí