El programa Menut Palau ofereix un cicle nadalenc de música, titelles i teatre

0
403
A continuación en castellano  

MENUT PALAU

18, 28, 29 i 30 de desembre.

12.00 i 18.30, L’Almodí.

6 € Entrades en taquilles Palau (dilluns tancades) i en www.palauvalencia.com

Servei de taquilles obert a l’Almodí 1 hora abans de cada concert.

El Palau de la Música ha programat un cicle especial nadalenc dins del programa dirigit a famílies i infància “Menut Palau”, que s’oferirà en L’Almodí del 28 al 30 de desembre. Es tracta d’una programació de música, titelles i teatre per a disfrutar en família, que inclou contes i música popular amb titelles, concerts dramatitzats i exposicions de vestuari d’època, entre altres. Com a preludi, el dissabte 18 s’ha preparat una sessió de dansa participativa amb música en directe, amb el Nanobucle “El Desván de la Navidad”.

Així ho ha donat a conéixer la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, que ha explicat que estos espectacles complementen als ja iniciats i destinats als centres educatius, que han congregat ja més de 1.500 escolars des que van començar el mes d’octubre passat. “Estem molt contents de l’èxit que està tenint el nostre projecte educatiu, dissenyat amb molta cura perquè pedagògicament siga profitós per a l’alumnat i el professorat, però també amb eixe vessant tan important destinat a l’oci, perquè es puga gaudir d’espectacles participatius i de molta qualitat també en família” ha afirmat Tello.

Les activitats que tindran el seu preludi dissabte dia 18, a les 12.00 hores, amb l’espectacle “Nanobucles: “El desván de la Navidad” de La Casa Amarilla. Es tracta d’una activitat que, tal com ha explicat la presidenta del Palau, “hem recuperat, ja que va ser ajornada per la pandèmia, i on mitjançant la dansa i les coreografies, es podrà gaudir d’alguns contes infantils que coneixen les xiquetes i els xiquets per a crear escenes dinàmiques i divertides”.

La novetat d’enguany, ha destacat la regidora, és que “els espectacles aniran acompanyats per miniexposicions de titelles i altres objectes d’attrezzo, que pretenen completar i millorar l’experiència cultural”. Gloria Tello ha subratllat que “tant en la programació per als centres educatius com en estes activitats d’oci, tornem a tindre molt present el suport a tot eixe teixit cultural que no ha pogut treballar en pandèmia; de fet, en este projecte educatiu treballaran més de 70 persones entre artistes, tècnics, productors, regidors i atrezzistes”, ha explicat.

Les activitats es desenvoluparan el dimarts, 28 de desembre, a les 12.00 hores i a les 18.30 hores, amb la proposta per a tots els públics a partir de tres anys d’Alberto Ferrer & Piano Trio (el pianista Francisco Pérez, el violinista José Carlos Alborch i el violoncel·lista Juan Francisco Arrué), els qui presenten un programa amb peces de Piazzolla, que posa música a una versió actualitzada del conte de la Rateta, desenvolupat per la titellaire valenciana Elisa Matallín, La Matallina.

L’endemà, dimecres 29, també a les 12.00 hores i a les 18.30 hores, els Titiriteros de Binèfar, Premi Nacional de Teatre d’infància i joventut, posaran en escena un “Retaule de Nadal”, una peça dinàmica per a públic a partir dels 4 anys.

I el dijous, 30, en el mateix horari de 12.00 hores i 18.30 hores, La Tendresa, una formació de música antiga i barroca liderada per la valenciana Èlia Casanova, oferirà a un auditori a partir de 12 anys, els Plebeyos Bailes, un divertit concert cantat, comptat i tocat. L’ensemble La Tendresa està format per set dones: Beatriu Lafont, soprano, guitarra barroca i castanyoles; Amparo Camps, violí; Belisana Ruiz, guitarra barroca; Lixsania Fernández, viola de gamba i veu; Raquel Fernández, contrabaix i Noelia Heredia, la Negri, caixó flamenc. La dramatització és de la companyia de teatre Societat Doctor Alonso i el vestuari de Jorge Dutor. Esta proposta de música antiga i barroca presentarà al públic l’alegria de la festa prohibida, recuperant una activitat que les dones humils gaudien en clandestinitat, en cantar i interpretar música, activitat que no els estava permesa.

El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que esta programació “combina la música clàssica amb els titelles, de manera que la dramatització acostarà la música clàssica i popular a les famílies”. A més, ha afegit Ros “comptem amb formacions musicals i teatrals de primera línia, que s’esforcen per a transmetre de manera divulgativa i entretinguda la bellesa de la música clàssica, sense renunciar al seu caràcter i excel·lència”. “Continuem treballant per a arribar a tots els públics, perquè tothom puga gaudir de la clàssica; i en este cicle cobrim diversos aspectes com el trio amb piano dedicat a Piazzolla, la música antiga i barroca, i la música popular i la seua transmissió oral a través de moltes generacions”, ha conclòs.

Disposem de material gràfic.

València, martes 7 de diciembre de 2021

Las actividades se realizarán del 28 al 30 de diciembre en L’Almodí, y habrá una sesión previa de danza participativa el día 18

El programa Menut Palau ofrece un ciclo navideño de música, títeres y teatro

MENUT PALAU

18, 28, 29 y 30 de diciembre.

12.00 y 18.30, El Almudín.

6€ Entradas en taquillas Palau (lunes cerradas) y en www.palauvalencia.com

Servicio de taquillas abierto en el Almudín 1 hora antes de cada concierto.

El Palau de la Música ha programado un ciclo especial navideño dentro del programa dirigido a familias e infancia “Menut Palau”, que se ofrecerá en L’Almodí del 28 al 30 de diciembre. Se trata de una programación de música, títeres y teatro para disfrutar en familia, que incluye cuentos y música popular con títeres, conciertos dramatizados y exposiciones de vestuario de época, entre otros. Como preludio, el sábado 18 se ha preparado una sesión de danza participativa con música en directo, con el Nanobucle “El Desván de la Navidad”.

Así lo ha dado a conocer la concejala de Cultura y presidenta del Palau, Gloria Tello, que ha explicado que estos espectáculos complementan a los ya iniciados y destinados a los centros educativos, que han congregado ya a más de 1.500 escolares desde que empezaron el pasado mes de octubre. “Estamos muy contentos del éxito que está teniendo nuestro proyecto educativo, diseñado con mucho esmero para que pedagógicamente sea provechoso para el alumnado y el profesorado, pero también con esa vertiente tan importante destinada al ocio, para que se pueda disfrutar de espectáculos participativos y de mucha calidad también en familia” ha afirmado Tello.

Las actividades que tendrán su preludio sábado día 18, a las 12.00 horas, con el espectáculo “Nanobucles: “El desván de Navidad” de La Casa Amarilla. Se trata de una actividad que, tal como ha explicado la presidenta del Palau, “hemos recuperado, ya que fue aplazada por la pandemia, y donde mediante la danza y las coreografías, se podrá disfrutar de algunos cuentos infantiles que conocen las niñas y los niños para crear escenas dinámicas y divertidas”.

La novedad de este año, ha destacado la concejala, es que “los espectáculos irán acompañados por miniexposiciones de marionetas y otros objetos de utilería, que pretenden completar y mejorar la experiencia cultural”. Gloria Tello ha subrayado que “tanto en la programación para los centros educativos como en estas actividades de ocio, volvemos a tener muy presente el apoyo a todo ese tejido cultural que no ha podido trabajar en pandemia; de  hecho, en este proyecto educativo trabajarán más de 70 personas entre artistas, técnicos, productores, regidores y atrezzistas”, ha explicado.

Las actividades se desarrollarán el martes, 28 de diciembre, a las 12.00 horas y a las 18.30 horas, con la propuesta para todos los públicos a partir de tres años de Alberto Ferrer & Piano Trío (el pianista Francisco Pérez, el violinista José Carlos Alborch y el violonchelista Juan Francisco Arrué), quienes presentan un programa con piezas de Piazzolla, que pone música a una versión actualizada del cuento de La Ratita, desarrollado por la titiritera valenciana Elisa Matallín, La Matallina.

Al día siguiente, miércoles 29, también a las 12.00 horas y a las 18.30 horas, los Titiriteros de Binéfar, Premio Nacional de Teatro de infancia y juventud, pondrán en escena un “Retablo de Navidad”, una pieza dinámica para público a partir de los 4 años.

Y el jueves, 30, en el mismo horario de 12.00 horas y 18.30 horas, La Tendresa, una formación de música antigua y barroca liderada por la valenciana Èlia Casanova, ofrecerá a un auditorio a partir de 12 años, los Plebeyos Bailes, un divertido concierto cantado, contado y tocado. El ensemble La Tendresa está formado por siete mujeres: Beatriu Lafont, soprano, guitarra barroca y castañuelas; Amparo Camps, violín; Belisana Ruiz, guitarra barroca; Lixsania Fernández, viola da gamba y voz; Raquel Fernández, contrabajo y Noelia Heredia, la Negri, cajón flamenco. La dramatización es de la compañía de teatro Sociedad Doctor Alonso y el vestuario de Jorge Dutor. Esta propuesta de música antigua y barroca presentará al público la alegría de la fiesta prohibida, recuperando una actividad que las mujeres humildes disfrutaban en clandestinidad, al cantar e interpretar música, actividad que no les estaba permitida.

El director del Palau, Vicent Ros, ha destacado que esta programación “combina la música clásica con los títeres, de manera que la dramatización acercará la música clásica y popular a las familias”. Además, ha añadido Ros “contamos con formaciones musicales y teatrales de primera línea, que se esfuerzan para transmitir de manera divulgativa y entretenida la belleza de la música clásica, sin renunciar a su carácter y excelencia”. “Continuamos trabajando para llegar a todos los públicos, para que todo el mundo pueda disfrutar de la clásica; y en este ciclo cubrimos varios aspectos como el trío con piano dedicado a Piazzolla, la música antigua y barroca, y la música popular y su transmisión oral a través de muchas generaciones”, ha concluido.

Disponemos de material gráfico.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí