El Festival de Jazz s’acosta als barris amb la Sedajazz kids Band

0
356

  • El Jazz als Barris i Pobles de València s’estendrà fins al 30 de juliol
  • El diumenge actuarà Arahí Latin Quintet al Parc Central
  • Els concerts d’este cicle són d’accés lliure fins a completar l’aforament

Conclosos els concerts del XXVI Festival de Jazz de València, organitzat pel Palau de la Música en el Teatre Principal, este cap de setmana prosseguirà el cicle gratuït a l’aire lliure. El Jazz als Barris i Pobles de València enguany s’estendrà fins al 30 de juliol. Demà dissabte visitarà la plaça de la Reina la formació Sedajazz Kids Band i l’endemà, actuarà Arahí Latin Quintet al Parc Central. La Casa Museu Blasco Ibáñez, el poble del Palmar, el Parc Urbà de Malilla i la plaça de Patraix completen els barris i pobles que acolliran esta edició.

El director del Palau, Vicent Ros, ha convidat la ciutadania a assistir a este cicle i ha destacat que estos concerts “permeten que les veïnes i veïns de la ciutat puguen gaudir en els seus barris del millor jazz en clau valenciana, amb excel·lents músics i grups de la terra que presenten propostes de la mateixa qualitat que les que es van viure al Teatre Principal”.

Els concerts d’este cicle són d’accés lliure fins a completar l’aforament, per ordre d’arribada i començaran a les 21.00 hores. Cal recordar que per motius de les característiques pròpies de la Casa Museu Blasco Ibáñez, cal reservar les entrades del concert de Joan Soler Quintet del 22 de juliol, a través de la web http://www.casamuseoblascoibanez.es/.

D’esta manera, demà dissabte, els veïns i veïnes que s’acosten a la plaça de la Reina podran gaudir del concert “Rumb a Nova Orleans” de la Sedajazz Kids Band, en el qual les xiquetes i xiquets profunditzaran en els estils germinals del jazz com el New Orleans, d’arrel africana i dominada per la improvisació simultània amb els vents, i el Dixieland, mescla de l’anterior i de la música europea. La proposta és viatjar en el temps cap als efervescents inicis del jazz, en una immersió en els bojos anys 20 plena d’optimisme i vitalitat que farà ballar a tots els que l’escolten.

L’endemà, diumenge, en el Parc Central, intervindrà Arahí Latin Quintet que es configura com un grup de cinc excel·lents músics que van col·laborant en diferents projectes i formats orquestrals. Comptant amb la gran veu d’Arahí Martínez, este ensemble format, a més, per Latino Blanco amb els saxos i flauta, Kontxi Lorente al piano, Eva Catalá a la bateria i percussió llatina i Lino Lores al Baby Bass, Guitarra i Tres Cubano, aconseguixen en els seus concerts transmetre al públic diferents colors instrumentals, i amplificar la capacitat de fusionar i adaptar-se als diferents estils i ritmes dins del gènere latin Jazz, amb una tirada especial cap a la música tradicional cubana, de Puerto Rico, de Mèxic… i del cançoner espanyol.

Les següents cites del festival seran dissabte 22 amb Joan Soler Quintet a la Casa Museu Blasco Ibáñez;  Valmuz en el poble El Palmar el 23 juliol,  Le Dancing Pepa Swing Band a la pèrgola del Parc Urbà de Malilla el 29 de juliol i Plena 79 Salsa Orchestra a la plaça de Patraix el 30 juliol.

El Festival de Jazz se acerca a los barrios con la Sedajazz kids Band

  • El Jazz als Barris i Pobles de València  se extenderá hasta el 30 de julio
  • El domingo actuará Arahí Latin Quintet en el Parque Central
  • Los conciertos de este ciclo son de acceso libre hasta completar el aforo

Concluidos los conciertos del XXVI Festival de Jazz de València, organizado por el Palau de la Música  en el Teatro Principal, este fin de semana proseguirá el ciclo gratuito al aire libre. El Jazz als Barris i Pobles de València  este año se extenderá hasta el 30 de julio. Mañana sábado visitará la plaza de la Reina la formación Sedajazz Kids Band y al día siguiente, actuará Arahí Latin Quintet en el Parque Central. La Casa Museo Blasco Ibáñez, el pueblo del Palmar, el Parque Urbano de Malilla y la Plaza de Patraix completan los barrios y pueblos que acogerán esta edición.

El director del Palau, Vicent Ros, ha invitado a la ciudadanía a asistir a este ciclo y ha destacado que estos conciertos “permiten que las vecinas y vecinos de la ciudad puedan disfrutar en sus barrios del mejor jazz en clave valenciana, con excelentes músicos y grupos de la tierra que presentan propuestas de la misma calidad que las que se vivieron en el Teatro Principal”.

Los conciertos de este ciclo son de acceso libre hasta completar el aforo, por orden de llegada y empezarán a las 21.00 horas. Hay que recordar que por motivos de las características propias de la Casa Museo Blasco Ibañez, hay que reservar las entradas del concierto de Joan Soler Quintet del 22 de julio, a través de la web http://www.casamuseoblascoibanez.es/.

De esta manera, mañana sábado, los vecinos y vecinas que se acerquen a la plaza de la Reina podrán disfrutar del concierto “Rumbo a Nueva Orleans” de la Sedajazz Kids Band, en el que las niñas y niños profundizarán en los estilos germinales del jazz como el New Orleans, de raíz africana y dominada por la improvisación simultánea con los vientos, y el Dixieland, mezcla del anterior y de la música europea. La propuesta es viajar en el tiempo hacia los efervescentes inicios del jazz, en una inmersión en los locos años 20 llena de optimismo y vitalidad que hará bailar a todos los que lo escuchan.

Al día siguiente, domingo, en el Parque Central, intervendrá Arahí Latin Quintet que se configura como un grupo de cinco excelentes músicos que van colaborando en diferentes proyectos y formatos orquestales. Contando con la voz de Arahí Martínez, este ensamble formado, además, por Latino Blanco con los saxos y flauta, Kontxi Lorente al piano, Eva Catalá a la batería y percusión latina y Lino Lores al Baby Bass, Guitarra y Tres Cubano, “consiguen en sus conciertos transmitir al público diferentes colores instrumentales, y amplificar la capacidad de fusionar y adaptarse a los diferentes estilos y ritmos dentro del género latin Jazz, con una mirada especial hacia la música tradicional cubana, de Puerto Rico, de México… y del cancionero español”.

Las siguientes citas del ciclo serán el sábado 22 con Joan Soler Quintet en la Casa Museo Blasco Ibáñez; Valmuz en el pueblo de El Palmar el 23 julio, Le Dancing Pepa Swing Band en la pérgola del Parque Urbano de Malilla el 29 de julio y Plena 79 Salsa Orchestra en la Plaza de Patraix el 30 julio.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí