El Duo Dalí inicia el Cicle de Tardor amb obres de César Franck i Serguei Prokófiev 

0
441

València, 29 de setembre de 2022

La Iglesia Jesuitas Valencia acollirà el primer concert del Cicle de Tardor que retrà homenatge al compositor i organista francés d’origen belga César Franck, un dels grans compositors romàntics, en el 200 aniversari del seu naixement i entorn de la música de cambra i el piano com a eixos. El Duo Dalí format pels músics valencians Aida Velert (piano) i Fernando Pascual (violí) actuaran amb el programa Franck & Prokófiev, demà divendres 30 de setembre a les 20h. [Veure documentació adjunta].

Velert i Pascual interpretaran la Sonata per a violí i piano número 2 en Re major, opus 94a de Serguei Prokófiev (1891-1953), obra amb quatre moviments (moderato, presto, andante i allegro amb brio); i la Sonata per a violí i piano en La major de César Franck (1822-1890) composta també en quatre moviments (allegretto ben moderato, allegro, recitatiu-fantasia, allegretto poc mosso). 

El Duo Dalí es constitueix a la fi de 2012, assentant la seua formació sobre els consells del pianista Luis Fernando Pérez. Els dos músics han desenvolupat paral·lelament una intensa activitat com a intèrprets solistes en diverses orquestres i formacions o com a components d’altres grups de música de cambra. 

Pascual, catedràtic en el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, ha actuat amb l’Orquestra de València i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, entre 2010 i 2017, al costat de prestigiosos directors, i ha oferit concerts a Alemanya, Espanya, França, el Japó, Letònia, Portugal i Suïssa. És un músic compromés amb la recuperació del patrimoni musical i és autor del llibre Johann Mattheson: El perfecto maestro de capilla (Hamburgo, 1739). Estudio preliminar y traducción crítica, publicat per EdictOràlia, una obra considerada com una gran aportació a la musicologia. 

Velert, catedràtica de Repertori amb Piano en el Conservatori Superior de Música de València, ha col·laborat amb l’Orfeó Universitari de València i ha sigut pianista titular de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. Desenvolupa una intensa labor cambrística, obtenint nombrosos premis i reconeixements després de rebre classes magistrals i consells de Marta Zabaleta, Luis Fernando Pérez, Phillipe Entremont, Ramon Coll i Alicia de Larrocha.

El Duo Dalí ha sigut guardonat amb nombrosos premis autonòmics i nacionals i ha oferit recitals en les principals ciutats espanyoles i en festivals internacionals com el de Santander i Morella. El seu interés per la música contemporània i la creació de nous talents s’ha vist plasmada en l’encàrrec i estrena de noves composicions de José Luis Escrivà, Héctor Oltra i Christian Roca. La pianista i el violinista construeixen les seues propostes al voltant de temes o autors determinats. Així, en els últims anys han desenvolupat els projectes Belle Époque (2015), Homenaje a Granados (2016), Schumanniana (2017), Beethoven 1-13 (2018) y De una mañana de primavera (2019). Entre els seus projectes més immediats es troba l’enregistrament d’un àlbum.

Aposta per la cultura

El Cicle de Tardor, baix la direcció artística de Pablo Márquez, és una ferma aposta de la Iglesia Jesuitas València per la cultura valenciana, nacional i internacional que reunirà prestigiosos artistes en quatre concerts de setembre a desembre. Aquesta és la segona edició del projecte Cicle de Concerts Església Jesuïtes València, després del Cicle de Primavera que es va dur a terme en aquest any, que pretén convertir l’església, en ple procés de restauració, en un espai de referència, obert a diferents propostes artístiques i diverses sensibilitats a la ciutat de València. 

El segon concert del cicle estarà a càrrec del pianista francés David Cassan, titular del gran òrgue de l’oratori del Louvre a París, que improvisarà un concert mentre es projecta un clàssic, la pel·lícula muda El maquinista de la General de Buster Keaton, el 4 de novembre a les 20h. Antonio Galera (piano) i Pablo Márquez (armónium) oferiran el programa César Franck i el seu llegat en el qual interpretaran obres de l’autor francés i de Claude Debussy, Louis Vierne, Camille Saint-Saëns i Alexandre Guilmant, el 25 de novembre a les 20h; i Adriana Mayer (mezzosoprano) i Carles Budó (fortepiano John Broadwood de 1828) brindaran el recital Ständchen amb un repertori entorn de Franz Schubert, el 22 de desembre a les 20h. Les entrades per als concerts es poden adquirir en: www.iglesiajesuitasvalencia.org/musica/

Bé de Rellevància Local

La Iglesia Jesuitas està situada en el nou carrer Pare Pedro Arrupe, en l’encreuament de la Gran Via Fernando el Catòlic 78, un enclavament declarat Bé de Rellevància Local del patrimoni cultural valencià i inclòs en el Pla Especial de Protecció dels Entorns dels Béns d’Interés Cultural. És una institució que desenvolupa diversos projectes educatius i culturals, a més d’un espai religiós. La Fundació Pedro Arrupe de la Companyia de Jesús promou i impulsa la rehabilitació de l’edifici d’estil neobizantí amb alguns tocs neorromànics i més de 140 anys d’història, per a retornar-li el seu esplendor i recuperar-lo com un lloc obert al culte, a l’art i a la cultura per a tota la societat valenciana, fent que prevalga la seua dimensió material i immaterial.

________________________________________________________________

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí