El compositor Joan Guinjoan rep la Medalla del Conservatori del Liceu en el marc d’un concert de l’ensemble Liceu XXI

0
1754
El compositor Joan Guinjoan rep la Medalla del Conservatori del Liceu en el marc d’un concert de l’ensemble Liceu XXI

El passat divendres 26 de maig, el compositor Joan Guinjoan va rebre un càlid homenatge al Conservatori del Liceu en el qual li fou lliurada la Medalla de la institució en reconeixement a la seva trajectòria com a un dels creadors musicals més rellevants del segle XX que, a més, inicià els seus estudis de pianista al nostre centre tot creant un vincle musical i d’amistat amb el Conservatori que s’ha mantingut fins avui.
L’acte d’homenatge inclogué diversos parlaments molt emotius en els que es féu palès aquest lligam amb qui fou un dels estudiants més brillants del Conservatori del Liceu i que sempre ha destacat amb orgull la formació que va rebre a les nostres aules abans de la seva consagració com a pianista i, posteriorment, compositor reconegut internacionalment. L’homenatge culminà amb el lliurament de la distinció de mans de la Directora General del Conservatori, Maria Serrat.
Guinjoan dedicà unes sentides paraules d’agraïment al Conservatori i ressaltà el gran nivell de la formació que hi reben els estudiants, als quals adreçà també diversos consells per encarar la seva construcció com a músics, i específicament com a compositors.
El context idoni d’aquest acte, com no podia ser d’altra manera, foren els cicles acadèmics del Conservatori del Liceu, concretament un dels concerts que cada any l’ensemble Liceu XXI dedica a la música de nova creació dins el cicle Liceu Jove. En aquest sentit, aquesta formació d’estudiants del centre, dirigida per Xavier Pagès-Corella, interpretà dues obres del mestre Guinjoan, GIC’79 i El Diari, a més d’altres creacions dels estudiants de Composició: Drépani, de Laia Guilanyà, El Silencio del Tiempo, de Míriam Spinelli, i Stop all the Clocks, de Gonzalo Villegas.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí