El CIM Tendetes, l’Agrupació Musical Gayano Lluch i el Centre de Música i Dansa de Natzaret al cicle Cultura als barris

0
594

El CIM Tendetes, l’Agrupació Musical Gayano Lluch i el Centre de Música i Dansa de Natzaret actuan aquest cap de setmana en el cicle Cultura als barrisEls concerts se celebraran en els barris de Tendetes i Sant Pau el dissabte i Natzaret el diumenge

L’Ajuntament ha tornat a apostar per la participació de bandes de música de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval) en el seu cicle cultural

València, 3 de novembre de 2022.El cicle Cultura als Barris que organitza l’Ajuntament de València inclourà el pròxim cap de setmana tres concerts de música de vent a càrrec de bandes pertanyents a la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval).


Dos d’ells se celebraran el dissabte 5 de novembre. A les 12 del matí, en el barri de Tendetes actuarà la banda del CIM Tendetes dirigida per Francisco Mengual Sanfélix. I el mateix dia per la vesprada, a les 17 hores, ho farà la banda de l’Agrupació Musical Gayano Lluch en el barri de Sant Pau sota la batuta de Rafael Vizcaíno Cambra.


La cita amb la música de banda continuarà el diumenge 6 a les 12h en Natzaret de la mà de la banda del Centre de Música i Dansa de Natzaret amb Vicent Roig Gimeno com a director.

La setena edició de Cultura al barris i la sisena edició de Cultura als Pobles inclouran un total de 26 concerts de bandes de música. Una aposta del consistori per les entitats de la ciutat de València que es valora molt positivament per part de Cosomuval. Segons el seu president, Miguel Hernández, “totes dues iniciatives suposen un reconeixement a la labor artística i social que desenvolupem dia a dia en els nostres barris i contribueixen a visibilitzar als centenars d’homes i dones de les nostres bandes de música així com a potenciar i difondre un ric repertori, acostant-lo a un públic molt variat que té l’oportunitat de gaudir de música de qualitat en un entorn diferent”.

Les bandes de la Coordinadora que prendran part en Cultura als barris durant els pròxims cap de setmana seran les de la SIM El Palmar el 12 de novembre; l’A. C. Falla Jerònima Gal·lès-Litògraf Pascual Abad el 13 i l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís el 20.


El programa Cultura als barris es desenvolupa en 24 barris i l’oferta cultural és variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, marionetes i contacontes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies.


Quant al programa de Cultura als pobles, es desenvoluparà fins al 6 de novembre amb més de 60 activitats. En línies generals, les representacions es distribueixen de manera que en cada poble es duen a terme 3 activitats per setmana els divendres, dissabtes i diumenges.

 COSOMUVAL

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL) va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 27 societats que agrupen un total de 2200 músics actius. A les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4300 educands i es dóna treball a al voltant de 300 professionals. A més, aquestes societats aglutinen a més de 12500 socis.


Però les societats musicals no només estan compostes per bandes de música, la majoria d’elles disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Cambra, Conjunts de Jazz, etc., i fins i tot algunes d’elles tenen d’Orquestra Simfònica.

Durant els anys 2008 i 2009, i coincidint amb el XXV Aniversari de la seua fundació, la Coordinadora va impulsar diversos actes com La Fira de les Bandes als Jardins de Vivers, o el Concert Commemoratiu del XXV Aniversari, que va tenir lloc en el Palau de la Música de València, a càrrec de la Banda Simfònica de la Coordinadora, composta per músics de totes les societats musicals de la ciutat i dirigida per Onofre Díez Monzó.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí