DIVAL i la Federació de Folklore continuaran col·laborant per a impulsar “les nostres manifestacions culturals”

0
195

La Diputació i la Federació de Folklore continuaran col·laborant per a impulsar “les nostres manifestacions culturals”

  • El diputat de Cultura, Paco Teruel, ha mantingut una trobada amb el president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, José Ramón Peinado, amb l’objectiu de “unificar esforços”

Dissabte 16 de setembre de 2023.- El responsable de Cultura de la Diputació de València, Paco Teruel, junt amb el cap de servici de l’àrea, Josep Vidal, ha mantingut una trobada amb el president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, José Ramón Peinado, que ha acudit a la reunió acompanyat pel directiu encarregat de Tabal i Dolçaina, Alejandro Blay, amb l’objectiu de fer balanç de la col·laboració existent entre la corporació provincial i la Federació i estudiar futurs projectes de manera conjunta.

Durant la reunió, Paco Teruel ha manifestat la voluntat de l’àrea de Cultura de “mantindre una relació fluida amb les federacions existents en l’àmbit cultural, en este cas amb la Federació de Folklore, i contribuir en aquelles qüestions d’interés comú”. En este sentit, va apuntar que “donarem continuïtat a la col·laboració per a impulsar les nostres manifestacions culturals”.

Quant al programa d’activitats culturals dedicat a la música i balls valencians, ‘Llavors de la Terra’, dut a terme en el Centre Cultural la Beneficència, el president de la Federació de Folklore, José Ramón Peinado, va valorar molt positivament la seua continuïtat, ja que “oferix una oportunitat a les agrupacions culturals de poder actuar en un espai emblemàtic de la ciutat de València, i a més, és un programa que té molt bon acolliment entre el públic”.

En la reunió s’han abordat també qüestions relacionades amb la col·laboració i la suma d’esforços per a la comunicació d’activitats culturals i, en concret, les del programa ‘D’Arrel’, les trobades de balls, música i cançons valencianes impulsades per l’àrea de Cultura de la Diputació de València. Així mateix, es va acordar la col·laboració en el ‘Concurs de composició per a dolçaina valenciana i instrument polifònic’ que organitza la Diputació, i els concursos duts a terme per la Federació en l’àmbit de la música d’arrel, així com en futures activitats.

Finalment, el diputat de Cultura, que ha incidit en la necessitat de “fomentar les nostres manifestacions culturals”, ha agraït el treball que des de les associacions i les seues federacions es duu a terme dia a dia, i ha apuntat que “per això volem escoltar-les i col·laborar amb elles en tot el possible”.

La Diputació y la Federación de Folklore seguirán colaborando para impulsar “nuestras manifestaciones culturales”

  • El diputado de Cultura, Paco Teruel, ha mantenido un encuentro con el presidente de la Federación de Folklore de la Comunitat Valenciana, José Ramón Peinado, con el objetivo de “unificar esfuerzos”

Sábado 16 de septiembre de 2023.- El responsable de Cultura de la Diputació de València, Paco Teruel, junto con el jefe de servicio del área, Josep Vidal, ha mantenido un encuentro con el presidente de la Federación de Folklore de la Comunitat Valenciana, José Ramón Peinado, que ha acudido a la reunión acompañado por el directivo encargado de Tabal i Dolçaina, Alejandro Blay, con el objetivo de hacer balance de la colaboración existente entre la corporación provincial y la Federación y estudiar futuros proyectos de manera conjunta.

Durante el encuentro, Paco Teruel ha manifestado la voluntad del área de Cultura de “mantener una relación fluida con las federaciones existentes en el ámbito cultural, en este caso con la Federación de Folklore, y contribuir en aquellas cuestiones de interés común”. En este sentido, apuntó que “daremos continuidad a la colaboración para impulsar nuestras manifestaciones culturales”.

En cuanto al programa de actividades culturales dedicado a la música y bailes valencianos, ‘Llavors de la Terra’, llevado a cabo en el Centro Cultural la Beneficència, el presidente de la Federación de Folklore, José Ramón Peinado, valoró muy positivamente su continuidad, puesto que “ofrece una oportunidad a las agrupaciones culturales de poder actuar en un espacio emblemático de la ciudad de València, y además, es un programa que tiene muy buena acogida entre el público”.

En la reunión se han abordado también cuestiones relacionadas con la colaboración y la suma de esfuerzos para la comunicación de actividades culturales y, en concreto, las del programa ‘D’Arrel’, los encuentros de bailes, música y canciones valencianas impulsados por el área de Cultura de la Diputació de València. Asimismo, se acordó la colaboración en el ‘Concurso de composición para dolçaina valenciana e instrumento polifónico’ que organiza la Diputació, y los concursos llevados a cabo por la Federació en el ámbito de la música d’arrel, así como en futuras actividades.

Por último, el diputado de Cultura, que ha incidido en la necesidad de “fomentar nuestras manifestaciones culturales”, ha agradecido el trabajo que desde las asociaciones y sus federaciones se lleva a cabo día a día, y  ha apuntado que “por ello queremos escucharlas y colaborar con ellas en todo lo posible”. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí