Bétera acollirà un congrés de flauta en què participen grans solistes internacionals

0
129

Bétera acollirà un congrés de flauta en què participen grans solistes internacionals

 

  •        La primera edició del Congrés Internacional de Flauta de Bétera se celebrarà els pròxims 11 i 12 de novembre.
  •   Participen solistes internacionals de la talla de Juliette Hurel, Mario Caroli i Benoît Fromanger.

Dilluns, 2 octubre

La Casa de la Cultura i les instal·lacions municipals cedides per l’Ajuntament de Bétera al Centre Artístic Musical de Bétera, acolliran la primera edició del Congrés Internacional de Flauta els pròxims 11 i 12 de novembre. En aquesta trobada, participaran grans solistes internacionals com Juliette Hurel, Mario Caroli i Benoît Fromanger.

“Amb aquest Congrés, Bétera es convertirà per primera vegada en l’epicentre del món flautistic, fent gala d’una convenció que comptarà amb un gran claustre de professors i músics especialitzats”, ha destacat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío. I també, tal i com afirma Vicent Morelló des de l’organització del Congrés, “és l’esdeveniment flautístic més important de València i d’Espanya del curs 2023/2024”.

Durant els dos intensos dies del Congrés, hi haurà classes magistrals, conferències, tallers, concerts, classes organitzades per als flautistes més menuts i una exposició de les marques més importants de flauta.

“Des de la regidoria de Cultura apostem per l’organització d’esdeveniments culturals d’aquest tipus que enriqueixen l’esperit musical del nostre poble”, ha afirmat el regidor de Cultura, Manuel Chover.

El quadre de professors del congrés es completa amb sis flautistes de gran trajectòria formats al Centre Artístic Musical de Bétera, primer com a estudiants en la seua acadèmia i després com a membres de la seua banda. Aquests flautistes són Samuel Muñoz, Ana Muñoz, Eduard Sánchez, Andrés Belmonte, Vicent Gelós i Vicent Morelló.

«Per primera vegada –assenyalen els organitzadors–, es reuneixen els 6 flautistes professionals de Bétera en un esdeveniment excepcional de la flauta com serà el Primer Congrés Internacional de Flauta de Bétera».

Dos grans concerts

Aquest Congrés acollirà dos grans concerts gràcies a la regidoria de Cultura del Consistori beterà. Dissabte 11 de novembre, hi haurà un recital dels solistes internacionals Juliette Hurel, Mario Caroli i Benoît Fromanger acompanyats per l’excel·lent pianista Carlos Apellániz. Diumenge 12 de novembre, se celebrarà un altre concert de clausura amb l’Ensemble de Flautes de València en el qual participaran tots els professors del curs.

Secció júnior: ensembles i cursos per a xiquets

Una de les parts més importants del congrés serà la secció especial per a xiquets amb les mestres dels flauta Diana Martí, Pilar del Campo i Neus Sanmartín. Els flautistes més xicotets participaran en ensembles fets per a ells i tindran tallers dissenyats a la seua mesura perquè es divertisquen tocant. A més a més participaran en el concert de clausura.

Exposició d’instruments i col·laboradors

També hi haurà una exposició de les marques més importants de flauta gràcies a la col·laboració i patrocini de les botigues més importants de València, d’Espanya i d’Holanda.

Sens dubte, un Congrés que no deixarà indiferent a ningú dels participants i que des de l’àrea de Cultura volen que “es consolide al panorama cultural i musical valencià”.  

Més informació i inscripcions: https://www.congresintflautabetera.com

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí