Banda de música partido Valencia-Bilbao(03-03-2019). ASSOCIACIÓ AMICS DE LA MÚSICA DE PALMA DE GANDÍA(València).

0
1745

 Banda de música para el partido Valencia-Bilbao(03-03-2019).
ASSOCIACIÓ AMICS DE LA MÚSICA DE PALMA DE GANDÍA(València).

HISTORIAL DE LA SOCIETAT MUSICAL

Cal remuntar-se a finals del segle XIX, per apropar-nos a l’existència de dos bandes de música a Palma de Gandia, se sap que estagueren en les festes de moros i cristians d’Alcoi sobre 1919, eren mes bé bandes rivals. Passat el temps i ja en la dècada dels anys vint al trenta es converteixen en la Unió Musical de Palma de Gandia, existint partitures amb el segell d’aquesta, amenitzant les festes del poble i la resta de la comarca.

La Unió Musical de Palma pateix una important escissió dels seus membres per l’abandonament de gran part de músics grans, sense renovació ni interès per la música, aquest fet motivaria que l’any 1970 va provocar la desaparició de l’agrupació. 

El 1999 i des de la comissió de cultura es va celebrar una reunió a l’Ajuntament per crear una banda i d’aquesta reunió surt la primera junta directiva de la societat. El 2 d’agost de 2003, fa la seva presentació oficial a Palma de Gandia amb 35 músics i sota la batuta de Joan Maria Penalba Vidal. Des de 2005 és director de la banda Vicent Martí Ferrer. 

En l’actualitat la banda està formada per 45 músics. Cal destacar la col·laboració de la banda amb el grup de teatre «Els Comediants» en l’obra «La Verbena de la Paloma» dins dels actes de «Sagunt a escena», l’actuació en el camp del Mestalla, l’enregistrament del C.D. «Palmissons» que recull partitures vinculades a l’antiga banda de Palma i al Poble de Palma, així com la participació en concerts i festivals per tot arreu de la Comunitat Valenciana. 

També cal destacar la invitació del departament de cultura del Concello de Barbadas per realitzar un concert a Barbadas (Orense), així com els concerts realitzats a la Poblacions d’Hornachuelos (Còrdova) en la primera trobada de Bandes d’aquesta població, a Blanca (Murcià), Membrilla (Ciutat Real) Pulianas (Granada) i la Rioja. 

També cal destacar la participació al cicle «les Bandes a les Arts» amb un concert al «Palau dels Arts» de València el 2014. També cal destacar el concert benèfic «Els Pallassos de la tele en concert» a favor del projecte «Can de la mano» promogut per l’Hospital «la Fe» de València – Oncologia Infantil. 

La Banda de Palma de Gandia també ha realitzat una gira de concerts amb el cantant Raúl Jorques dedicats al cantant valencià Nino Bravo. L’any 2008 tant el president com el director de l’associació «Amics de la Música de Palma» va rebre els premis «Hermes» al director i al president respectivament, que atorga La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) Comarca Safor – Valldigna.

HISTORIAL DEL DIRECTOR.

Vicent Marti Ferrer

Inicia la seva formació musical a la «Agrupació Musical de Villalonga». Continua els seus estudis al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent i posteriorment al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València on es titula en l’especialitat de Trompa, realitza estudis de Fuga, Contrapunt i Harmonia. 

Rep classes de professors com S.Seguí, R.Talens, A.Maicas i J.Rosell. Àmplia estudis de trompa amb Bonet i Zarzo, de direcció de banda i orquestra amb L.SanJaime, A.Ferrero, J.J.Olives i P. Sánchez i d’Anàlisi amb L. Blanes, C. Cano i G. Jiménez. 

Ha dirigit concerts a Galícia, Còrdova, Granada, Lanjaron, Múrcia, Navarra, Ciudad Real i Innsburg així com en llocs com el Palau de les Arts de València, el camp del València C.F. o en actes com el dia de les bandes en festes de Moros i Cristians a Villalonga o Oliva. 

Algunes de les seves composicions han estat obres obligades en certàmens i concursos així com també a format part de tribunals en concursos. Ha col·laborat amb la «Orquestra de Vents Filharmonia dirigida per Pasqual-Vilaplana. 

Professor de trompa al Centre d’Ensenyament Professional de música Ciutat Ducal de Gandia així com professor de Llenguatge Musical, Cor i Conjunt en diverses Escoles de Música. Ha estat president de la «Agrupació Musical de Villalonga», director de la banda jove de Villalonga, del Conjunt Instrumental de Palma i de la «Unió Musical d’Otos». «Premi Hermes (FSMCV Safor-Valldigna) al DIRECTOR i al COMPOSITOR. 

Ha estrenat diversos espectacles de la companyia» Infinity «ja dirigit a artistes com Pep Gimeno » Botifarra «, Andreu Valor, Angela Carrasco i Paco Arrojo entre d’altres. 

Des de 2005 és director de l’Associació «Amics de la Música de Palma de Gandia», des de 2015 director de «l’Orquestra Clàssica Ciutat de Gandia», des 2016 és director de la Unió Musical Sant Francesc de Borja de Gandia i actualment és també director del centre de Ensenyançes Elementals i Professionals de Música de Gandia.

REPERTORIO MUSICAL(PIEZAS MUSICALES Y NOMBRES DE AUTORES). INDICANDO CADA FASE DE ACTUACIÓN.

Llegada de Jugadores 

1. «ORGULLO SANTIAGUISTA” pasodoble de Ignacio Sánchez Navarro.

2. «LA XICA», pasodoble de Saúl Gómez Soler.

3. «AMUNT VALÈNCIA», himno de Pablo Sánchez Torrella (OBLIGADA).

Pasacalles fachada principal de Mestalla

– «RAQUEL GÓMEZ FLOR», pasodoble de Juan José Martín Martí.

Antes del inicio del partido (En terreno de juego)

– En Punto fijo delante de Tribuna: «VALENCIA», marcha de José Padilla Sánchez (OBLIGADA).

Durante el partido en sus asientos

En el minuto 5: «PALMA», pasodoble de Vicent Martí Ferrer.

En el minuto 80: «AMUNT VALÈNCIA», himno de Pablo Sánchez Torrella (OBLIGADA).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí