Azael Tormo guanya el premi Josep Maria Lleixà amb la suggestiva inspiració de la ciutat imaginària d’Elantris

0
930

El Jurat ha valorat la sòlida construcció i el gran coneixement dels recursos bandístics de què fa gala la partitura

Per primer cop en la història del concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà un compositor repeteix premi. Amb l’obra Elantris, ciutat de Déus – títol que pels lectors de literatura fantàstica serà familiar– el compositor i director de banda Azael Tormo ha estat guardonat amb el 8è Premi Josep Maria Lleix, que organitza la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). “Hem reconegut la sòlida construcció d’una partitura que presenta una gran varietat timbríca i de colors”, explica Antoni Ernest Sebastià, president del jurat i professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona, sobre l’obra de Tormo.

La 8a edició del Premi Josep Maria Lleixà, valorat amb 2.500 €, ha comptat amb la presidència de Sebastià i Salvador Brotons, actual director de la Vancouver Symphony Orchestra, i Miguel Àngel Berbis López, professor de composició i tecnologia musical al Conservatori Superior de Música de Castelló, com a vocals. Reunits dilluns 15 de novembre en una sala de l’Hotel Ciutat de Tarragona, el jurat ha deliberat entre les obres rebudes.
“Aquesta obra de ben segur tindrà una bona acollida entre les formacions bandístiques”, indica Berbis López sobre Elantris, ciutat de Déus. El jurat, per unanimitat, ha afirmat que Tormo té un “coneixement acurat de les formacions bandístiques” i dels elements de què disposen, tal com han manifestat a l’acta del premi. No debades, Azael Tormo, de Manuel, de la comarca de la Ribera Alta, ha estat director de les bandes de Manuel, Càrcer, La Llosa de Ranes i Benifaió. Actualmeny`t és director de l’AM de Beneixida i la Unió Musical de Gavarda.

Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals, agraeix la participació de tots els compositors que han enviat les seves partitures i els encoratja a seguir les novetats d’un premi que any rere any es consolida com una cita d’autoritat, com ho demostra l’augment dels originals a concurs, que enguany han estat setze obres.

Posant notes a la imaginació

Tormo que va guanyar l’edició de l’any passat del Concurs de Composició Josep Maria Lleixà amb l’obra Circe, l’embruixadora, de qui aleshores el jurat va destacar-ne la personalitat tímbrica. S’ha submergit novament en la mitologia i la imaginació per compondre Elantris, la ciutat de Déus, ja que recull el títol d’una novel·la de Brandon Sanderson.

Circe, l’embruixadora s’ha estrenat al Teatre-Auditori del Centre Cívic Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, com a part del concert Músiques d’estrena celebrat el proppassat 13 de novembre. “La voluntat de la FCSM, fruit de la col·laboració amb l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet és estrenar les obres guanyadores del Concurs de composició Josep Maria Lleixà al Teatre-Auditori de l’Hospitalet, dotant el millor escenari per a l’estrena”, afegeix Cañagueral. L’obra guanyadora, Elantris, ciutat de Déus, serà posada a disposició de totes les Bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals perquè pugui ser lliurement interpretada per totes elles, així com a les Bandes de la Confederació Espanyola que així ho sol·licitin.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí