ALCÀNTERA DE XÚQUER INVERTIX 19.000 EUROS EN LA BANDA DE MÚSICA

0
1655
SAM_ALCANTERA_DE_XUQUERL’Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer reforçarà enguany el seu suport a la banda de música amb una inversió de 19.000 euros inclosa en els Pressupostos 2018, la major de la història per al municipi. Així, la institució ha designat 12.000 euros per a la SAM d’Alcàntera de Xúquer pel conveni anual i 7.000 euros a l’Escola d’Educands per a garantir i fomentar l’aprenentatge musical dels alumnes. «Apostar per la música és sinònim de reforçar la cultura valenciana i tots els valors educatius, socials i culturals que giren al voltant d’ella. Per a nosaltres és un orgull poder comptar amb grans músics i per això hem decidit augmentar la partida. L’objectiu principal és poder assegurar el futur de la banda en la nostra població», assegura Julio García, alcalde d’Alcàntera de Xúquer.
La SAM d’Alcàntera de Xúquer és una societat musical relativament jove que va nàixer en el 1984 de la mà d’un grup de veïns de la localitat, Eduardo Martorell, fundador i principal impulsor, i amb el suport del consistori. Fins a eixe moment, els actes festius i religiosos els cobrien les bandes de fora, però amb la seua aparició la dinàmica va canviar. El mateix any van començar les classes en l’Escola d’Educands i en 1985 es va constituir la primera junta directiva encapçalada per Jose Luis García Baranguà.
El punt d’inflexió va arribar en el 2005 amb Marta Expósito com a presidenta, figura que encara ocupa el mencionat càrrec. Des de llavors, s’han aconseguit els majors èxits com el premi Eutherpe de la FSMCV a la millor gravació de música de banda, pel CD Xúquer, que va ser gravat en el concert realitzat per la SAM en el Palau de la Música en el 2010. Les primeres posicions en el XXXVI Certamen de Bandes de la Diputació de València en 2012 i en el XXIV Certamen Nacional Ciutat de Múrcia en el 2014 o la regularització de l’Escola d’Educands en el 2017. A més de tots estos èxits, també cal destacar la creació de la Banda Jove, la realització dels concerts per part dels propis alumnes, les trobades amb les altres escoles i un conjunt de fites que han permés créixer a esta agrupació de forma quantitativa i qualitativa.
Actualment, l’Escola d’Educands compta amb 28 alumnes i des de 2005 les quotes que paguen estan congelades, a més que no es paga matrícula. Així mateix, es deixa a préstec un instrument, propietat de la banda, fins que l’estudiant puga comprar-se u. Hi ha 9 professors titulats, junt amb el director de la banda, Luis Pedrón, i l’oferta educativa va des de Jardí Musical, Preparatori i quatre cursos de llenguatge musical, a més de totes les especialitats instrumentals. A hores d’ara, és un dels llocs on més barat és estudiar en tota la comarca i la intenció és que es puga continuar creixent en els pròxims anys.
Amb la regularització de l’Escola d’Educands, el dèficit s’havia acumulat i amb l’objectiu de continuar apostant per la música, l’Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer ha volgut dotar dels màxims recursos econòmics, tenint en compte les limitacions existents, a la SAM, formada per 45 músics, a més de tots els alumnes, professors i un centenar de socis que col·laboren amb el pagament d’un euro al mes. «La nostra intenció és que un dels pilars culturals bàsics de la nostra localitat es consolide amb músics formats. Hem fet un gran esforç, però l’ocasió ho mereixia», sentència el primer edil.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí