30 ANYS DE PALAU A VALÈNCIA

0
2042

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello i el director del Palau, Vicent Ros, han presentat hui les diverses activitats commemoratives, incloses dins de la setmana aniversari que amb motiu del 25 d’abril, dia en què es complixen 30 anys, ha programat l’auditori valencià Hui divendres comença una programació  intensa i commemorativa amb tres concerts de L’Orquestra de València anomenats “30 anys del Palau a la ciutat”, on el públic podrà veure a seccions de l’Orquestra en llocs emblemàtics de la ciutat.
Per a la regidora de Cultura, estos actes “no sols es limiten al mateix dia 25, ja que hem tingut un preludi de gran qualitat amb grans visites d’orquestres i solistes com ara Barenboim, Cecilia Bartoli i Juan Diego Flórez i la gran programació de l’Orquestra de València”. En este sentit ha afegit que “l’Orquestra ha estat des del principi de la temporada la gran protagonista el 30 aniversari, amb una campanya d’imatge per tota la ciutat, i el flashmob “Palau de la Música i Orquestra de València. 30 anys a la teua ciutat”.
Glòria Tello y Vicent Ros presentan las actividades conmemorativas.
Respecte als actes de la setmana ha manifestat que “esta vesprada L’Orquestra interpretarà tres concerts en tres places del centre històric per fer partícip a la ciutat de la nostra commemoració”. A més el dia 25 “tindrem una jornada de portes obertes, en la qual es podrà gaudir d’actuacions, veure instal·lacions, accedir a despatxos i d’un audiovisual amb els grans moments del Palau des que es va obrir”. Eixa mateixa vesprada “tindrem un concert molt especial de la Banda Municipal a la qual hem volgut donar-li l’alta distinció perquè el Palau mai li havia donat cap premi i era un moment perfecte per fer-ho”. També hi haurà un reconeixement “per a l’alcalde en aquell moment de la ciutat, Ricard Pérez Casado, que va ser qui va impulsar la construcció del Palau”.
Per últim ha destacat el concert del dia 28 que interpretarà l’Orquestra de València on es podrà escoltar la Simfonia núm. 8 “dels Mil” de Gustav Mahler “que no s’interpretava des de 1990 a causa de la complexitat per a dur-la a terme, ja que estaran a la Sala Iturbi més de 460 músics i cantants.” Glòria Tello ha conclòs dient que el 28 al matí “es realitzaran unes jornades de prevenció en edificis públics, que són d’àmbit nacional i que estan tenint una gran resposta”. I ha afegit que “estem treballant en un espai expositiu permanent sobre música i un Congrés Internacional de Música, per finalitzar els actes commemoratius”.
Jornada de Portes Obertes       
Per la seua banda, Vicent Ros ha convidat a totes i a tots a les activitats programades, en especial “els concerts de l’Orquestra de València que ix de nou de la seua seu per acostar-se a la ciutadania”, així com “la jornada de portes obertes que serà més que mai un Palau obert per poder gaudir i conéixer esta casa”. El director ha conclòs recordant que el dia 30 d’abril “celebrarem el dia Internacional del Jazz amb un concert de l’agrupació valenciana Kiko Berenguer Quartet, que s’unix a estes celebracions”.

Hui divendres comença una setmana intensa i commemorativa amb tres concerts de L’Orquestra de València anomenades “30 anys del Palau a la ciutat”, on el públic podrà veure a seccions de l’Orquestra en llocs emblemàtics de la ciutat:
-18.00 h. Plaça del Patriarca amb la secció de corda
-19.00 h. Plaça Lope de Vega amb la secció de vent-fusta
-20.00 h. Plaça de la Mare de Déu amb la secció de metalls de l’Orquestra
El 25 d’abril es complix el 30 aniversari. Hi haurà una Jornada de Portes Obertes, de 10.00 a 14.00 hores i a la vesprada, un concert commemoratiu de la Banda Municipal de València, sota la direcció de Fernando Bonete, interpretarà:
Salvador Giner                                Es chopá… hasta la Moma
Manuel Palau                                 Marcha burlesca*
Manuel de Falla                              La vida breve*
Aram Khachaturian/ José Ferriz Spartacus
Fernando Bonete                           Jardins del Túria (Als 30 anys del Palau)**
(*) Interpretades fa 30 anys en el concert inaugural del Palau
(**) Estrena absoluta
En este concert es distingirà a la Banda Municipal i a Ricard Pérez Casado, en una cerimònia protocol·lària abans de començar el concert i que serà conduïda per l’actor Juanjo Prats. La Banda Municipal rebrà una escultura creada per encàrrec i per a l’ocasió, del reconegut escultor ceramista valencià Enric Mestre, Acadèmic de la Real Acadèmia de Bellas Artes de San Carlos de València i guanyador de diversos guardons nacionals i internacionals.
El divendres 28, l’Orquestra de València sota la direcció de Yaron Traub, interpretarà la Simfonia núm. 8 “Dels Mil” de Gustav Mahler. Estaran a l’escenari el Cor de la Generalitat Valenciana, el Philharmonia Chorus, l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, l’Orfeó Valencià i un elenc solista format per les sopranos Ricarda Merbeth, Julia Novikova i Ofelia Sala, la mezzosoprano Theresa Kronthaler, el tenor Nikolai Schukoff, el baríton José Antonio López, el baix Alfredo García i la mezzosoprano María Luisa Corbacho. Este concert es l’endemà, dissabte.
També el 28, s’ha organitzat una jornada tècnica d’àmbit nacional, en la qual s’abordarà el monogràfic “Mesures d’emergència i prevenció de riscos en edificis públics: una assignatura pendent”, amb tres ponències d’experts en la matèria.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí