SOCIETAT ATENEO MUSICAL DE CULLERA 

0
398

L’Ateneo Musical estrena l’obra amb màxima  puntuació del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou 

CULLERA, 16/07/2023 

La Banda Simfònica de l’Ateneo Musical de Cullera ha estrenat tres de les quatre  obres amb més puntuació al I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez  Bou, concretament la primera, tercera i quarta, al concert «La nova creació per a  Banda Simfònica» el passat dissabte a l’Auditori Municipal. 

L’obra amb màxima puntuació va ser Bodas de Sangre, de León Pedro Durán. Es  tracta d’un poema escènic que representa el llibre homònim de Federico Garcia  Lorca. L’obra narra el casament d’un xic i una xica, encara que la xica continua  enamorada de Leonardo, la seua primera parella, fet que ocasiona gran conflicte el  dia de les noces. Bodas de Sangre va obtenir 98,72 punts, la màxima puntuació  atorgada este I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou. 

Les altres dues obres a estrenar són Les âges du Soleil, d’Eduardo Nogueroles, i  Leviathan, de Julio Domingo. Les âges du Soleil és un recorregut per la vida d’una  estrella, des del seu inici com a nebulosa de matèria còsmica fins convertir-se en una  nana blanca. El Leviathan és una bèstia marina de l’Antic Testament i del Talmud  jueu. Este poema simfònic es basa en les mencions de la criatura a la cultura cristiana. 

En acabar el concert, el president de la Societat, Armand Calatayud, i el director de  la Banda Simfònica i el Concurs de Composició, Ferrer Ferran, van donar a León  Pedro Durán, compositor de l’obra amb màxima puntuació, un diploma commemoratiu pel seu assoliment.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí