Sis societats musicals protagonitzen la nova temporada de ‘Bandes a Les Arts’

0
156

El cicle de FSMCV i Les Arts comença la seua edició número 12 el pròxim diumenge amb l’Associació Unió Musical Bocairent i la Unió Artística Musical de Montroi

Les agrupacions interpretaran obres relacionades amb la programació del coliseu

VALÈNCIA. 21/11/2023. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Palau de les Arts Reina Sofia comencen la temporada número dotze de ‘Bandes a Les Arts’, el cicle que presenta a formacions federades de tot el territori en l’emblemàtic auditori de València, vinculant-les amb la temàtica programada per Les Arts.

Sis noves agrupacions participen en esta edició, que se celebrarà en l’escenari de l’Auditori. Com és habitual els concerts seran en diumenge, en un programa doble amb recital al matí (12.00) i a la vesprada (17.00). Les primeres bandes a actuar ho faran este pròxim diumenge, 26 de novembre, i seran l’Associació Unió Musical Bocairent i la Unión Artística Musical de Montroi. 

Després d’elles, el cicle s’estendrà fins a la primavera de 2023. El 28 de gener pujaran a l’escenari de Les Arts les formacions de la Societat Musical La Nova de Xàtiva (12.00) i de la Unió Musical Lira Borriolenca (17.00). Finalment, el 9 de juny tancaran el cicle la Unión Musical Vallduxense (12.00) i el Centre Instructiu Musical Alfafar (17.00). 

Estes agrupacions seran les protagonistes de la nova temporada d’un cicle que celebra onze edicions d’aliança entre el Palau de les Arts i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. ‘Bandes a Les Arts’, permet oferir concerts oberts a tots els públics per part de les societats musicals de la Comunitat Valenciana emmarcats en la temporada de Les Arts. Els concerts són gratuïts i les entrades es poden reservar en la web o adquirir en la taquilla de Les Arts.

Un repertori vinculat a Les Arts

Les societats musicals participants interpreten un repertori relacionat amb les propostes artístiques de Les Arts. Per a participar, les agrupacions interessades han presentat un projecte en el qual s’ha valorat tant la qualitat de la proposta com la integració del repertori dins de la programació lírica de l’auditori, coincidint amb els compositors programats per a cada temporada. Juntament amb això, s’han tingut en compte altres factors com l’interès musical del repertori complet, la innovació de la proposta i l’aportació de valors associats al col·lectiu de societats musicals.

Sobre FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una entitat sense ànim de lucre integrada per 547 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de bandes de música existents al nostre país, les societats musicals de la  Comunitat Valenciana constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això, han estat reconegudes com a Bé d’Interès Cultural Immaterial (B.I.C.), Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya i Recurs Turístic de primer ordre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí