Ple del Consell al teatre del Clarín en el 200 aniversari de la Societat Musical

0
542

El CVC, amb la Banda Primitiva de Llíria

Llíria, 26 de novembre de 2019.- La Societat Musical Banda Primitiva de Llíria, que es va crear l’any 1819, va convidar el Consell Valencià de Cultura a celebrar el dos-cents aniversari en la seua seu del teatre del Clarín, construït per l’arquitecte Rieta en 1951. I el Consell va considerar que fer la sessió plenària de novembre en estes instal·lacions era una bona manera de reconéixer la capital importància d’esta Societat Musical, una de les més importants del món i un espill on es miren totes les agrupacions musicals valencianes.

El president de la institució, Santiago Grisolía, i la resta de consellers, han sigut rebuts a les portes del Clarín pel president de la Primitiva, José Luis Pérez Veses, per la junta directiva de la societat i per l’alcalde de la ciutat, Manolo Civera. L’arpista Natalia Markovic els ha donat la benvinguda amb música de Debussy. I, conjuntament, han descobert la placa que recordarà la visita de hui.

En la sessió plenària ordinària s’havia de tractar, entre altres qüestions, la presa en consideració d’un informe sobre la desertificació, titulat Cap a  una estratègia marc de protecció del territori, que s’inclou en l’interés de la institució sobre els problemes que comporta el canvi climàtic i la fragilitat de l’ecosistema valencià a l’hora d’afrontar este futur. En les conclusions, l’informe advoca per la creació d’un Pla Estratègic de Protecció del Territori que afavorisca l’autoregulació del sòl, la  conservació del paisatge i la transformació dels espais agrícoles abandonats, per tal d’implantar sistemes que porten a la sostenibilitat del territori i de la població. L’informe s’ha aprovat per unanimitat, i estarà disposible pròximament en la web del Consell, cvc.gva.es

En el Ple Extraordinari, obert al públic, el president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses, s’ha adreçat als membres del Consell amb un repàs per la història de la Societat Musical, dels èxits internacionals aconseguits i de l’extraordinària força de l’Escola de Música i de la Coral Polifònica. Una realitat de més de 500 músics federats i 900 associats. Al final, José Luis Pérez Veses els ha convidat al concert extraordinari que la Banda Simfònica oferirà el 28 de desembre com a cloenda de les celebracions.

Li ha contestat el president Grisolía, que ha recordat les anteriors visites del Ple del Consell a la ciutat, en 2003 i 2016. Santiago Grisolía ha agraït la invitació, i ha destacat la projecció mundial de Llíria i de la Primitiva a través d’una imponent xarxa musical creada en un procés continu de millora en què està implicada i responsabilitzada tota la societat de la comarca.

El Ple ha acabat amb l’explicació dels presidents de les comissions informatives de la institució dels treballs que duen a terme. Posteriorment, per acabar la visita, els consellers han recorregut l’exposició Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta, muntada expressament per als actes de celebració del dos-cents aniversari de la Primitiva, que mostra la riquesa de la sala de concerts del Clarín, els plànols originals i el procés de construcció dut a terme pel gran arquitecte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí