Pasqual Salort guanya el Concurs de Composició per a Dolçaina Valenciana i Instrument Polifònic de la Diputació

0
109

  • L’Aula Magna del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València va acollir ahir l’entrega de premis de la tercera edició d’este concurs

Dimarts 21 de novembre de 2023.- Amb l’objectiu de fomentar el coneixement i la difusió de la música de dolçaina, instrument tradicional valencià, i la promoció de nous talents en l’àmbit musical de la província de València, l’Aula Magna del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València acollí ahir dilluns 20 de novembre l’entrega de premis de la tercera edició del Concurs de Composició per a Dolçaina Valenciana i Instrument Polifònic, organitzat per la Diputació de València. 

El primer premi de 2023 va ser per a l’obra Albaes de fantasia, de Pasqual Salort Aguilar. Va quedar desert el segon premi, i el tercer premi s’ha atorgat a la composició Llums, de David Valera Ruiz. L’àrea de Cultura de la Diputació de València també va voler fer un esment especial a Carme Gimeno Mollà per la seua obra Catx.

Els guardons, convocats en règim de concurrència competitiva, busquen distingir les millors composicions dissenyades per a l’instrument autòcton valencià, amb tres premis. El primer de 3.000 euros, el segon de 2.000 i el tercer de 1.000. 

L’acte comptà amb la presència del diputat de l’àrea de Cultura, Paco Teruel, que va argumentar:  “La Diputació de València, a través de la seua àrea de Cultura, mostra de nou el seu compromís amb este instrument tan nostre i, per tant, amb la nostra tradició. Ho fem en un concurs que promou la consolidació i l’aparició de nous talents a l’àmbit musical, facilitant, en última instància, que la dolçaina dispose i disfrute d’un repertori específic. La música és una de les arts més cultivades a la Comunitat Valenciana i a ella li deguem molts dels fonaments que estructuren la nostra identitat com a poble. És per això que es convertix en una obligació promoure la nostra música. I res millor en eixa convicció que promocionar la dolçaina, el nostre instrument autòcton”.  

A més, ahir dilluns també s’entregaren els premis del IV Concurs de Composició de Música Tradicional de Rondalles, Tabal i Dolçaina, organitzats per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí