Música en construcció consolida la seua oferta cultural

0
426

● El programa musical, que depén de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, dirigida pel diputat Xavier Rius, presenta la nova programació per al segon semestre del 2022

● La jove violinista de 17 anys, Marta E. Garrido va oferir un concert de presentació el passat dia 10. Ara prepara la seua marxa a la Manhattan School de Nova York

● El Monestir de Llutxent acollirà tres concerts entre juliol i octubre

12/juliol/2022. Música en Construcció és un programa de l’àrea de Cultura de la Diputació de València que vol obrir finestres al repertori clàssic de la música. La fórmula se sustenta en la promoció del talent i les joves promeses de la música valenciana, que en són moltes. Després de sis mesos d’activitat oberta a l’església neobizantina de La Beneficència, coneguda com a sala Alfons el Magnànim, el programa presenta ara la segona part de la programació de 2022.

Els primers mesos de l’any han vist passar fins a huit propostes de gran vàlua, tant en l’espai de la Beneficència com també en altre espai de referència patrimonial com és el Monestir de Corpus Christi de Llutxent, propietat de la Diputació, i que enguany compleix sis-cents anys de la seua fundació.

Música en Construcció pretén convertir-se en un espai de germinació per a les figures emergents de la música, i consolidar una estratègia de promoció de la música valenciana basada en el pas intermedi del món amateur al professional.

Un exemple recent de la filosofia del programa es fa palés amb el recent concert del passat dia 9 de juliol, de la jove violinista de Castelló (La Ribera), Marta Encarnación Garrido. Amb 17 anys, Garrido és el viu exemple de la tenacitat i l’amor per la música. Al concert de diumenge passat va interpretar obres del repertori violinístic, de Corelli, Bach, Paganini, Bruch, Achron i Kabalevsky, amb molta tècnica i una acurada delicadesa.

Un altre dels objectius de l’ideari del programa és la promoció, sempre des de la música, de l’activitat dels museus de La Beneficència. Així, amb el suport del Museu de Prehistòria de València també s’ha posat en escena l’espectacle anomenat «Apol·lo. Art i Mite», amb els músics Emilio Villalba i Sara Marina, encarregats del concert i la companyia de dansa Armonía Danza, amb Marco Bendoni i Sherezade Soriano. Un homenatge en tota regla a les arts escèniques grecollatines que serveix de pretext per a referenciar una singular peça dipositada al Museu de Prehistòria, com és l’escultura en bronze de l’Apol·lo de Pinedo.

Amb motiu del concert, també s’han organitzat visites complementàries prèvies dedicades a la troballa de la peça.

Nova programació fins a Nadal a la Bene i a Llutxent

Al llarg dels propers mesos Musica en Construcció continuarà oferint els concerts gratuïts a la Sala Alfons el Magnànim de La Beneficència. El divendres 12 d’agost, a les 18h. tindrà lloc un concert del duo Silento, format per Celina Jiménez (veu) i Ana Ferrer (guitarra). Un format íntim i acústic amb música hispanoamericana.

Divendres 3 de setembre, a les 18h.les joves promeses de l’ESMAR, grup format a l’ombra de l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment, mostrarà tot el potencial d’aquestos joves músics en projecció.

Dissabte 24 de setembre. El duet format per Blanca Vázquez (veu) i Jorge Giménez (piano) presentarà un repertori cambrístic vocal escollit entre els autors valencians del segle XX.

Dissabte 5 de novembre, amb la col·laboració de l’ETNO, es presentarà a dos joves acordions diatònics, Jordi Pastor i Pau Barberà, en l’òrbita de les rondallesnarrades per Almudena Francés.

Dissabte 3 de desembre, a les 18h. Continuarà la promoció de les joves promeses, amb presència de l’alumnat guanyador dels premis extraordinaris final de Grau en Ensenyament Artístic. Concert amb la col·laboració de l’ISEACV.

Per altra banda, al claustre del Monestir de Llutxent es presentaran els següents concerts:

Dissabte 2 de juliol, 20h. Trio Ausiàs March,. Una mostra dels compositors valencians actuals; Dissabte 13 d’agost, 20h. Ensemble Galatea. Quartet de corda eclèctic que oferirà un recorregut per algunes peces de corda escollides.

Dissabte 1 d’octubre, a les 20h. Concert d’orgue amb Arturo Barba, organista, i Raúl Junquera, trompeta. Amb clàssics tan distants com Bach o Phillip Glass.

Música en construcció consolida su oferta cultural

● El programa musical, que depende del Área de Cultura de la Diputació de València dirigida por el diputado Xavier Rius, presenta la nueva programación para el segundo semestre de 2022

● La joven violinista de 17 años, Marta E. Garrido, ofreció un concierto de presentación el pasado día 10. Ahora prepara su marcha a la Manhattan School de Nueva York

● El Monestir de Llutxent acogerá tres conciertos entre julio y octubre

12/julio/2022. Música en construcció es un programa del área de Cultura de la Diputació de València que quiere abrir ventanas al repertorio clásico de la música. La fórmula se sustenta en la promoción del talento y las jóvenes promesas de la música valenciana, que son muchas. Después de seis meses de actividad abierta en la iglesia neobizantina de La Beneficència, conocida como sala Alfons el Magnànim, el programa presenta ahora la segunda parte de la programación de 2022.

Los primeros meses del año han visto pasar hasta ocho propuestas de gran valía, tanto en el espacio de la Beneficència como también en otro espacio de referencia patrimonial como es el Monestir de Corpus Christi de Llutxent, propiedad de la Diputació, y que este año cumple seiscientos años de su fundación.

Música en construcció pretende convertirse en un espacio de germinación para las figuras emergentes de la música, y consolidar una estrategia de promoción de la música valenciana basada en el paso intermedio del mundo amateur al profesional.

Un ejemplo reciente de la filosofía del programa se hace patente con el reciente concierto del pasado día 9 de julio, de la joven violinista de Castelló (La Ribera), Marta Encarnación Garrido. Con 17 años, Garrido es el vivo ejemplo de la tenacidad y el amor por la música. En el concierto del pasado domingo interpretó obras del repertorio violinístico, de Corelli, Bach, Paganini, Bruch, Achron y Kabalevsky, con mucha técnica y una cuidadosa delicadeza.

Otro de los objetivos del ideario del programa es la promoción, siempre desde la música, de la actividad de los museos de La Beneficència. Así, con el apoyo del Museu de Prehistòria de València, también se ha puesto en escena el espectáculo llamado «Apolo. Arte y mito», con los músicos Emilio Villalba i Sara Marina, encargados del concierto y la compañía de danza Armonía Danza, con Marco Bendoni y Sherezade Soriano. Un homenaje en toda regla a las artes escénicas grecolatinas que sirve de pretexto para referenciar una singular pieza depositada al Museu de Prehistòria, como es la escultura en bronce de Apolo de Pinedo.

Con motivo del concierto, también se han organizado visitas complementarias previas dedicadas al hallazgo de la pieza.

Nueva programación hasta Navidad en la Bene y en Llutxent

A lo largo de los próximos meses Música en construcció continuará ofreciendo los conciertos gratuitos en la Sala Alfons el Magnànim de La Beneficència. El viernes 12 de agosto, a las 18h. tendrá lugar un concierto del dúo Silento, formado por Celina Jiménez (voz) y Ana Ferrer (guitarra). Un formato íntimo y acústico con música hispanoamericana.

Viernes, 3 de septiembre, a las 18h., las jóvenes promesas de la ESMAR, grupo formado a la sombra de la Escuela Superior de Música de Alto Rendimiento, mostrará todo el potencial de estos jóvenes músicos en proyección.

Sábado, 24 de septiembre. El dúo formado por Blanca Vázquez (voz) y Jorge Giménez (piano) presentará un repertorio camerístico vocal escogido entre los autores valencianos del siglo XX.

Sábado, 5 de noviembre, con la colaboración de l’ETNO, se presentará a dos jóvenes acordeones diatónicos, Jordi Pastor y Pau Barberà, en la órbita de las rondallas narradas por Almudena Francés.

Sábado, 3 de diciembre, a las 18h. Continuará la promoción de las jóvenes promesas, con presencia del alumnado ganador de los premios extraordinarios final de Grado en Enseñanza Artística. Concierto con la colaboración de la ISEACV.

Por otro lado, en el claustro del Monestir de Llutxent se presentarán los siguientes conciertos:

Sábado, 2 de julio, 20h. Trío Ausiàs March. Una muestra de los compositores valencianos actuales.

Sábado, 13 de agosto, 20h. Ensemble Galatea. Cuarteto de cuerda ecléctico que ofrecerá un recorrido por algunas piezas de cuerda escogidas.

Sábado, 1 de octubre, a las 20h. Concierto de órgano a cargo de Arturo Barba, organista, y Raúl Junquera, trompeta. Con clásicos tan distantes como Bach o Phillip Glass.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí