Mas Quiles s’ha mort

0
789

La Banda Primitiva de Llíria lamenta la defunció del mestre Juan Vicente Mas Quiles 

El Clarín va declarar l’any 2021 com l'»Any Juan Vicente Mas Quiles» en commemoració del centenari d’un dels clariners més importants de la seua història 

L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria ha lamentat la defunció del mestre Juan Vicente Mas Quiles, Director d’Honor de la societat. El flautista, compositor, director i pedagog ha faltat en la vesprada del dia 25 d’octubre. 

El president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses, ha volgut «transmetre el condol de tota la família clarinera als familiars del nostre estimat Juan Vicente Mas Quiles. Sens dubte, ell ha sigut una de les figures més importants de la nostra història i, també, de la història de la música valenciana del segle XX». 

«És una notícia que ens enstristix a totes i cadascuna de les persones que formem la Banda Primitiva de Llíria perquè, a més de tota la seua important trajectòria musical, Juan Vicente Mas Quiles era una grandíssima persona i un clariner de cap a peus, que portava amb orgull el nom de Llíria i de la seua societat». 

La defunció del mestre Mas Quiles es produix en l’any de la celebració de l’efemèride del centenari del seu naixement. De fet, la Banda Primitiva de Llíria va declarar l’any 2021 com l'»Any Juan Vicente Mas Quiles» i, el passat 11 de setembre, va realitzar un acte d’homenatge a Juan Vicente Mas Quiles. 

La Junta Directiva de la Banda Primitiva de Llíria es reunirà en sessió extraordinària, en la nit de hui, per realitzar un comunicat oficial en relació a la mort del mestre Juan Vicente Mas Quiles i per realitzar acords especials com a conseqüència d’este fet. 

Juan Vicente Mas Quiles, nascut a Llíria el 25 de gener de l’any 1921, va iniciar els seus estudis a la Banda Primitiva de Llíria, sota l’ensenyament de José Llopis. Més tard, es va convertir en un dels primers músics professionals de Llíria, graduant-se al Conservatori de València en les especialitats de flauta i direcció orquestral. 

Ha desenvolupat una important carrera com a director militar, director d’orquestra i compositor. En el seu catàleg, compta amb una vintena d’obres originals per a banda, huit pasdobles, obres per a orquestra, nou composicions per a diferents formacions i tres obres infantils. En addició, ha realitzat la transcripció per a banda d’un ampli repertori, entre el qual destaca la Suite española d’Albéniz o Carmina Burana d’Orff. 

Des de l’any 1956, és Director Honorífic de la Banda Primitiva de Llíria i, l’any 2018, va rebre la Distinció Pare Antoni de la societat. A més a més, ha rebut la Medalla d’Or de la Ciutat de Llíria. 

La Banda Primitiva de Llíria lamenta la defunción del maestro Juan Vicente Mas Quiles

El Clarín declaró el 2021 como el «Año Juan Vicente Mas Quiles» en conmemoración del centenario de uno de los clarineros más importantes de su historia

El Ateneo Musical y de Enseñanza Banda Primitiva de Llíria ha lamentado la defunción del maestro Juan Vicente Mas Quiles, Director de Honor de la sociedad. El flautista, compositor, director y pedagogo ha fallecido en la tarde del día 25 de octubre. 

El presidente de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses, ha querido «transmitir el pésame de toda la familia clarinera a los familiares de nuestro estimado Juan Vicente Mas Quiles. Sin duda, él ha sido una de las figuras más importantes de nuestra historia y, también, de la historia de la música valenciana del siglo XX». 

«Es una noticia que entristece a todas y cada una de las personas que formamos la Banda Primitiva de Llíria porque, además de toda su importante trayectoria musical, Juan Vicente Mas Quiles era una grandísima persona y un clarinero de la cabeza a los pies, que llevaba con orgullo el nombre de Llíria y de su sociedad». 

La defunción del maestro Mas Quiles se produce en el año de la celebración de la efeméride del centenario de su nacimiento. De hecho, la Banda Primitiva de Llíria declaró el 2021 como el «Año Juan Vicente Mas Quiles» y, el pasado 11 de septiembre, realizó un acto de homenaje a Juan Vicente Mas Quiles. 

La Junta Directiva de la Banda Primitiva de Llíria se reunirá en sesión extraordinaria, en la noche de hoy, para realizar un comunicado oficial en relación en la muerte del maestro Juan Vicente Mas Quiles y realizar acuerdos especiales como consecuencia de este hecho. 

Juan Vicente Mas Quiles, nacido en Llíria el 25 de enero del año 1921, inició sus estudios en la Banda Primitiva de Llíria, bajo la enseñanza de José Llopis. Más tarde, se convirtió en uno de los primeros músicos profesionales de Llíria, graduándose en el Conservatorio de València en las especialidades de flauta y dirección orquestal. 

Ha desarrollado una importante carrera como director militar, director de orquesta y compositor. En su catálogo, cuenta con una veintena de obras originales para banda, ocho pasodobles, obras para orquesta, nueve composiciones para diferentes formaciones y tres obras infantiles. En adición, ha realizado la transcripción para banda de un amplio repertorio, entre el cual destaca la Suite española de Albéniz o Carmina Burana de Orff. 

Desde el año 1956, es Director Honorífico de la Banda Primitiva de Llíria y, en 2018, recibió la Distinción Padre Antoni de la sociedad. Además, cuenta con la Medalla de Honor de la Ciudad de Llíria. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí