L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA INICIA ELS SEUS CONCERTS D’ESTIU AMB SPANISH BRASS I JOSEP VICENT

0
170

Dimarts, 20 de juny. Palau de la Música

L’Orquestra de València inicia este dijous els seus concerts d’estiu, una vegada conclosa la Temporada d’Abonament. La cita tindrà lloc al Teatre Principal, a les 19.30 hores, i serà dirigida pel mestre valencià Josep Vicent. Començarà este primer concert extraordinari amb la interpretació del “Brass Quintet Concerto” del compositor Salvador Brotons, que tindrà com a solistes a Spanish Brass, per a continuar amb les “Danses Simfòniques” de Serguei Rakhmàninov.

D’esta manera, el públic podrà escoltar el “Brass Quintet Concerto” de Brotons, que va escriure especialment per al quintet i que tant el director com el grup de vent-metall, l’han interpretat junts moltes vegades. Les “Danses Simfòniques” és una suite orquestral en tres moviments, plena d’exotisme i cromatisme, que combina seccions de ritmes enèrgics, melodies postromàntiques i una destacada vivacitat rítmica.

Les següents cites d’estiu de l’Orquestra de València seran el pròxim 29 de juny, a les 22.00 hores al claustre del Centre Cultural La Nau, dins del festival “Serenates”, on interpretarà el programa “Una nit amb el mestre Serrano”, sota la direcció de Daniel Gil de Tejada i amb la concertista de piano María Linares. Així com en el XXVI Festival de Jazz de València, el 7 de juliol al Teatre Principal, a les 20.00 hores, on la formació simfònica valenciana serà dirigida per Daniel Abad per a interpretar el concert “La espuma del mar”, un projecte del pianista Albert Sanz, acompanyat pel vibràfon Jorge Rossy, el contrabaix Javier Colina i el bateria Borja Barrueta.   

Amb més de 33 anys en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets de metall més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. El 2020 va rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d’Interpretació del Ministeri de Cultura d’Espanya. Ha participat en els principals festivals del món i ha gravat la música de l’obra “La Fundación” de Buero Vallejo i la banda sonora de la pel·lícula “Descongélate” de Félix Sabroso.

Josep Vicent ha estat al capdavant de la London Symphony, Filharmònica de Sant Petersburg, Rotterdam Philharmonic, Royal Philharmonic, Gewandhaus Orchester Leipzig o les simfòniques nacionals de Bèlgica, Espanya, Xile, l’Uruguai, el Brasil i Polònia, entre moltes altres. Des del 2015 és director titular artístic i musical d’ADDA Simfònica d’Alacant. Va ser director principal de l’Orquestra Simfònica de les Balears i de Jeunesses Musicals World Orchestra (2005-2015), amb qui va fer quinze gires en quatre continents.

Interpretarán el Brass Quintet Concerto de Salvador Brotons

LA ORQUESTA DE VALÈNCIA INICIA SUS CONCIERTOS DE VERANO CON SPANISH BRASS Y JOSEP VICENT

Martes, 20 de junio. Palau de la Música

La Orquesta de València inicia este jueves sus conciertos de verano, una vez concluida la Temporada de Abono. La cita tendrá lugar en el Teatro Principal, a las 19.30 horas, y será dirigida por el maestro valenciano Josep Vicent. Empezará este primer concierto extraordinario con la interpretación del “*Brass Quinteto Concierto” del compositor Salvador Brotons, que tendrá como solistas a Spanish Brass, para continuar con las “Danzas Sinfónicas” de Serguéi Rajmáninov.

De esta manera, el público podrá escuchar el “Brass Quintet Concerto” de Brotons, que escribió especialmente para el quinteto y que tanto el director como el grupo de viento-metal, lo han interpretado juntos muchas veces. Las “Danzas Sinfónicas” es una suite orquestal en tres movimientos, llena de exotismo y cromatismo, que combina secciones de ritmos enérgicos, melodías posrománticas y una destacada vivacidad rítmica.

Las siguientes citas de verano de la Orquesta de València serán el próximo 29 de junio, a las 22.00 horas al claustro del Centro Cultural La Nau, dentro del festival “Serenates”, donde interpretará el programa “Una noche con el maestro Serrano”, bajo la dirección de Daniel Gil de Tejada y con la concertista de piano María Linares. Así como en el XXVI Festival de Jazz de València, el 7 de julio en el Teatro Principal, a las 20.00 horas, donde la formación sinfónica valenciana será dirigida por Daniel Abad para interpretar el concierto “La espuma del mar”, un proyecto del pianista Albert Sanz, acompañado por el vibráfono Jorge Rossy, el contrabajo Javier Colina y el batería Borja Barrueta.

Con más de 33 años en el mundo de la música de cámara, Spanish Brass es uno de los quintetos de metal más dinámicos y consolidados del panorama musical español. En 2020 recibió el premio Nacional de Música en la modalidad de Interpretación del Ministerio de Cultura de España. Ha participado en los principales festivales del mundo y ha grabado la música de la obra “La Fundación” de Buero Vallejo y la banda sonora de la película “Descongélate” de Félix Sabroso.
Josep Vicent ha estado al frente de la London Symphony, Filarmónica de San Petersburgo, Róterdam Philharmonic, Royal Philharmonic, Gewandhaus Orchester Leipzig o las sinfónicas nacionales de Bélgica, España, Chile, Uruguay, Brasil y Polonia, entre otras muchas. Desde 2015 es director titular artístico y musical de ADDA Sinfónica de Alicante. Fue director principal de la Orquesta Sinfónica de las Baleares y de Jeunesses Musicales World Orchestra (2005-2015), con quién hizo quince giras en cuatro continentes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí