Llíria organitza el III Concurs Nacional de Clarinet “Llíria, Ciutat Creativa”

0
442

Se celebrarà els dies 17 i 18 de juny en el Conservatori Professional de Música de la localitat

Organitzat per S&M Music i amb la col·laboració de la Regidoria d’Ensenyaments Artístics de l’Ajuntament de Llíria, el municipi edetà celebrarà el III Concurs Nacional de Clarinet “Llíria, Ciutat Creativa”. El certamen es desenvoluparà els dies 17 i 18 de juny, una vegada més a les instal·lacions del Conservatori Professional de Música de la localitat que pertany a la xarxa pública de la Generalitat Valenciana.

El termini d’inscripció per a participar estarà obert fins al 31 de maig de 2023 a través del web https://smmusic.es/. L’organització comunicarà a les persones aspirants, mitjançant correu electrònic o SMS de telèfon mòbil, la confirmació de la inscripció en el concurs.

El regidor d’Ensenyaments Artístics i de Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, ha assenyalat que el certamen “es manté fidel als seus objectius pedagògics entre l’alumnat de clarinet”, al mateix temps que “cal destacar el seu creixement, tant en el nombre de participants com de patrocinadors del sector que han decidit donar suport a esta iniciativa, que abasta les diferents etapes educatives dels estudis de música, des d’ensenyaments elementals fins a superiors”.

En esta edició, l’entitat organitzadora, S&M Music, ha aconseguit la implicació directa de marques del sector que, juntament amb el suport institucional de l’Ajuntament de Llíria, així com de les associacions culturals de la ciutat, ha permés una millora substancial dels guardons, dotats amb més material per a les màximes puntuacions de cada curs des de 1r a 4t d’ensenyaments elementals i de 1r a 4t d’ensenyaments professionals. També s’han incrementat els premis per als tercers, segons i primers premis dels cursos 5é i 6é d’ensenyaments professionals, així com els dels dos nivells corresponents als ensenyaments superiors.

Igualment, García ha apuntat que el concurs “representa un al·licient per als joves clarinetistes, a més de comptar amb una sèrie d’activitats gratuïtes per a tots les persones participants, com a exposicions d’instruments, accessoris o partitures, masterclass i conferències, i dos concerts patrocinats per diferents marques que acompanyaran les diferents entregues de premis.

Actuacions en el certamen
El dissabte 17 de juny actuarà Luis Fernández Castelló, un dels joves clarinetistes més destacats del panorama nacional, al costat del pianista Carlos Apellániz, en representació de les marques Selmer, Vandoren, PuntoRep, Euromúsica, Bag i Júpiter.

El diumenge 18 de juny, el clarinetista de la Orchestre de la Suisse Romande, Benoit Willman, impartirà una masterclass i oferirà un concert, patrocinat per la marca Yamaha, que posarà el fermall d’or a la III edició del concurs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí