L’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla aposta per “La Perifèria Festera” al seu concert de Mig Any 

0
917

​​​​

El director Pere Vicalet i la Banda de Castalla interpretaran un concert de música festera amb marxes de nova creació, amb la presència de directors i compositors convidats

Torna a celebrar-se la festivitat de Mig Any a Castalla, i per tant el tradicional Concert de Música Festera, que tindrà lloc a l’Auditori de Castalla el divendres 4 de març a les 20.30h. La banda i el seu director titular, Pere Vicalet, han volgut posar per títol a aquest concert “En la Perifèria Festera”. El repertori de la música festera compta amb grans clàssics, alguns dels quals estem acostumats a escoltar reiteradament pels nostres carrers. Però lo cert és que la història d’aquest gènere musical que tant ens agrada continua reescrivint-se dia a dia amb compositors que, partint de l’herència que ens deixa la tradició, proposen nous camins i intenten que la música dels moros i cristians continue evolucionant. 

La Perifèria Festera fa referència a aquelles marxes que han intentat o que intenten anar un pas més enllà. Al concert s’escoltaran des de grans clàssics imprescindibles que no han tingut presència als carrers de Castalla fins a marxes de nova creació, novedoses i atrevides; escrites per compositors amb molt d’ofici, molts dels quals estaran presents al concert. La Banda ha volgut alimentar-se de l’experiència de tots ells. Han estat presents als assajos i molts pujaran a l’escenari per dirigir les seues obres. Contaran també per dirigir a l’Agrupació Musical Santa Cecília amb dos grans directors membres de la banda: Carlos Esteve i Kiko Juan, a més del director titular Pere Vicalet. Cal dir també que, com cada any, participaran al concert els dolçainers de la Colla El Sogall de Castalla, en aquest cas Fabiola Guill i Josep Miró.

PROGRAMA

Creu d’Arsuf (MC) – José R. Pascual Vilaplana

Tarde de Abril (MM) – Amando Blanquer Ponsoda

Hybris (MC) – José Miguel Fayos Jordán

Al Wazir (MM) – Saül Gómez Soler

Un moble mes (PM) – Julio Laporta Hellín

Tanque (MC) – Iñaki Lekumberri Camps

Laia (MM) – Víctor Vallés Fornet

Maûrs (MC) – Javier Ureña Andreu 

Abraham (MM) – Rafael Mullor Grau

Salvus Erit (MC) – José R. Pascual Vilaplana 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí