La Universidad VIU i la FSMCV impulsaran la formació musical universitària

0
164

VIU, que pertany a Planeta Formación y Universidades, i la FSMCV signen un conveni per a realitzar activitats de formació conjunta i impulsar la carrera profesional de l’alumnat

A la signatura acudeixen la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González; la rectora de VIU, Eva Mª Giner Larza; i la vicedegana de la Facultad de Artes, Humanidades y Comunicación de VIU, Patricia Castellanos

26/10/2023. VALÈNCIA. La Universidad Internacional de Valencia – VIU i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana signen un conveni amb el qual busquen posar en valor i potenciar la formació dels estudiants de música, nacionals i internacionals, de la Facultad de Artes, Humanidades y Comunicación de VIU. 

La Comunitat Valenciana és un referent musical a nivell internacional, reflectit en les 547 societats musicals i 47.000 músics que formen part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Per això, continuar promovent i enriquint la formació musical universitària és essencial per a la projecció de la música valenciana i per a l’impuls de la carrera professional dels nous músics.

Amb estos objectius, VIU i la FSMCV uneixen les seues forces per a potenciar l’educació musical a través de seminaris, cursos i activitats formatives i d’assessorament. També enfortiran i enriquiran l’oferta educativa en l’àmbit musical, reflex del seu compromís amb els futurs professionals i amb els professionals en actiu del sector de la música.

Amb este conveni, la Universidad Internacional de Valencia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana mostren la seua ferma intenció de promoure l’educació musical i contribuir a l’enriquiment cultural. 

En l’acte institucional, dut a terme en la seu de la Universidad VIU, han estat presents la rectora de VIU, Eva Mª Giner Larza; la vicedegana de la Facultat de Artes, Humanidades y Comunicación de VIU, Patricia Castellanos; i la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González. Ambdós institucions es van mostrar molt satisfetes per l’oportunitat d’unir forces i treballar juntes per a fomentar el coneixement i interés per la música i brindar oportunitats educatives excepcionals als estudiants i amants de la música en general.

«El conveni establit des de la nostra facultat amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana és una qüestió que desitjàvem des de fa molt. Enriqueix i engrandeix les possibilitats de l’àrea de música d’esta. L’obri, de fet, cap al cor mateix de la tradició musical valenciana, cap a les institucions musicals de major arrelament popular i expandeix la seua ona d’acció de manera que desitjàvem fa llarg temps. L’acord es reflectirà des de tots els punts possibles en l’activitat d’esta àrea», ha expressat el degà de la Facultad de Artes, Humanidades y Comunicación, Joan Manuel Oleaque.

«La labor educativa és un eix estratègic, forma part de la nostra essència com a moviment artístic, educatiu i social, i així ho avalen els més de 600 centres educatius de les nostres societats musicals. Per això, treballar conjuntament amb la Universidad Internacional de Valencia – VIU i iniciar este projecte de col·laboració, ens permet des de l’àmbit universitari continuar ampliant horitzons per al col·lectiu de les nostres societats musicals i els seus membres, especialment joves músics, oferint noves oportunitats i una línia de treball que esperem que es consolide en el temps», ha manifestat la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González.

Les dos institucions esperen que esta col·laboració siga el començament d’un camí fructífer cap a l’enfortiment de la música com una disciplina fonamental en l’educació i la societat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí