LA U.M. DE LLÍRIA S’INSCRIU A LA  SECCIÓ D’HONOR DEL 136 C.I.B.M.  «CIUTAT DE VALÈNCIA» 2024 

0
477

La Unió Musical de Llíria confirma que aquest matí ha formalitzat telemàticament la seua  inscripció a la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de  València 2024” tal com ho va acordar la Junta Directiva a la reunió celebrada ahir divendres 19  de gener.  

El diumenge 21 de juliol de 2013, la Banda Simfònica Unió Musical va participar per última  vegada al CIBM i, exactament onze anys després, tornarà a participar en este important  esdeveniment musical, en el qual es reuneixen anualment les bandes més prestigioses de la  Comunitat Valenciana, així com de la resta del territori espanyol i les de tot el món que  consideren este certamen com un dels més reconeguts a nivell internacional. 

Fou un 2 d’agost de 1911 quan la Unió es presentà per primera vegada a un concurs i ho féu  en el Certamen de València, aconseguint el primer premi i convertint-se, al llarg de la història  del Certamen, en la Banda valenciana que més primers premis ha aconseguit: en total 44  Primers Premis i Mencions d’Honor. Ha participat en 58 ocasions, de les quals 5 ho ha fet com  a banda invitada i per tant fora de concurs . 

Per a esta ocasió i com a obra de lliure elecció, la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria  interpretarà l’obra CONCERTO FOR WIND ORCHESTRA del músic i compositor unioner, Ximo  Tarín Micó

Com a obra obligada este any, l’organització del Certamen ha decidit que siga del director,  compositor i artista digital Pere Vicalet, exactament la peça L’ARBRE BLANC, la primera i  única creació original per a Banda del compositor, inspirada en la llegenda de la Guerra del  Francès a Gata de Gorgos. 

El pas-doble que interpretarà la Unió és EUGENIA LÓPEZ, del compositor valencià Bernardo  Adam Ferrero i dedicat a la Regina de la Música i Unionera Major 1988. 

Per al mestre Vicent Balaguer “els músics i jo mateix acudim al Certamen amb molta il·lusió,  humilitat, generositat i ambició, encara que és un repte per a la societat. Músics i directiva,  treballarem de la mà per donar el màxim de nosaltres i fer que els socis, familiars, amics i  simpatitzants es puguen sentir orgullosos de la nostra actuació”. Pel que fa a les bandes que  han anunciat o formalitzat la seva inscripció, Balaguer diu que “estic segur que el públic gaudirà de la qualitat de les Bandes inscrites aquest any. Serà un certamen molt competit”. 

Segons la presidenta de la societat Amparo Esquerdo: “la Junta Directiva ha pres una decisió  mol meditada, conscient de la transcendència social i musical que té participar en un Certamen  de València. La Unió sempre hem sigut una societat molt competitiva, participant en  nombrosos certàmens musicals. Creiem què ha arribat el moment, després d’un parèntesi, de  tornar al tradicional Certamen Internacional de Bandes de Música de València. Anem amb tota  la il·lusió de guanyar!!”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí