La Sinfónica de les Illes Balears reprèn l’activitat amb 59 concerts a totes les illes

0
1055

L’Orquestra Simfònica Illes Balears reprèn la seva activitat amb un cicle de 59 concerts, que se celebraran entre finals de maig i setembre de 2020 a totes les illes. Sota el nom de #SonemPerTu, la Simfònica torna als escenaris de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera amb concerts de petit format amb grups de corda, vent i percussió i un repertori variat que inclou des de la música barroca a estils contemporanis amb obres heterogènies i per a tots els públics.
 
La Simfònica és la primera orquestra d’Espanya que reprèn la seva activitat i comença amb concerts a l’Església de Sant Miquel (Campanet), el Claustre de Santo Domingo (Pollença) i a la Plaça Alexandre Ballester (Sa Pobla) el divendres 29, el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig, respectivament. 

Els músics interpretaran obres de W.A. Mozart, A. Vivaldi, J. Brahms, A. Piazzolla i Paquito d’Rivera, entre d’altres. L’aforament, seguint les instruccions sanitàries derivades de la Covid-19, serà de 100 persones a Sa Pobla i Pollença, i de 50 a Campanet. Els concerts seran gratuïts a excepció del de Sa Pobla que tindrà un cost de 3 euros i la recaptació es destinarà a l’Associació “Pa i Mel”.

Les actuacions de la Simfònica es duran a terme seguint els protocols preparats per a la tornada de la Simfònica després del confinament. Així, les entrades als espais de concert estaran senyalitzades a distància i l’organització  proveirà de gel hidroalcohòlic als assistents. L’ús de mascareta i guants serà obligatori.
 
Al lloc establert de taquilla, se seguiran els protocols de distància establerts per senyals identificables a terra. 
 
La col·locació del públic dependrà de l’aforament permès a cada fase del desconfinament i de la superfície del recinte. No es permetrà l’accés del públic general a la zona d’escenari, per evitar contactes i aglomeracions. 

A més, es limitaran les publicacions lliurades en els concerts, com programes de mà o publicitat en general per reduir el contacte. Es recomana limitar el moviment no autoritzat de persones amb dispositius mòbils o càmeres durant l’esdeveniment.

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears torna a escena sent conscient de la seva importància en l’àmbit de la cultura del territori balear. Des del confinament, la Simfònica ha continuat connectada amb el seu públic telemàticament, amb vídeos individuals i grupals i conferències amb els seus abonats. En aquesta línia, reprèn la  música en viu amb concerts de petit format.

#Sonempertu és un projecte polièdric que inclou activitats en el mitjà escènic, educatiu i social, així com iniciatives per arribar a nous públics i tot tipus de col·lectius i programacions adaptades per a tots. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí