La SAM d’Alginet avaluarà candidatures a director per a la seua Banda Simfònica.

0
693

La SAM d’Alginet avaluarà candidatures a director per a la seua Banda Simfònica després de la dimissió de Carlos Aguado

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ha iniciat el procés de designació de candidatures per a nomenar un nou director o directora que lidere la Banda Simfònica de l’entitat, una formació històrica i mascaró de proa de les diferents agrupacions artístiques de la societat musical, després de la dimissió de Carlos Aguado. 

La junta directiva ha assegurat que “respecta la decisió del mestre Carlos Aguado i li desitja el millor per al seu futur artístic. Des de març de 2016, Aguado ha estat al capdavant de la Banda Simfònica de la SAM d’Alginet, el seu municipi, per la qual cosa l’entitat se sent orgullosa pel treball realitzat i li agraeix els valuosos serveis prestats a la societat musical en estos sis anys, pels quals passa a formar part de la seua llarga història. Així mateix, la junta directiva ha comunicat a Aguado la seua intenció de celebrar un concert d’homenatge a la labor desenvolupada per ell, i per al que es fixaria data més endavant”. 

La  SAM d’Alginet valorarà les candidatures tant en la vessant artística com en la capacitat i solvència per a cohesionar i il·lusionar al col·lectiu, de treballar en equip amb la resta de professionals (directors artístics, director de l’escola de música, director del centre de música autoritzat…) que conformen l’entitat, així com amb els responsables de la societat musical. En paral·lel, s’actuarà amb rapidesa i eficàcia i es gestionarà amb urgència la interinitat, els compromisos adquirits de la Banda Simfònica i el seu normal funcionament. 

En aquest protocol d’actuació, la junta directiva avaluarà les opcions i la persona seleccionada serà presentada als músics de la Banda Simfònica que seran consultats perquè expressen la seua opinió sobre la candidatura.

Fundada en 1894

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 302, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta. 

La SAM d’Alginet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), una associació que agrupa  550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí