La Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent  acomiada la temporada 2023 amb Beethoven

0
145

«Beethoven» serà el quart concert de la temporada 2023 de L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Un concert  dedicat a l’obra del compositor amb la presència, com a solista, de la jove promesa Deva Mira Sperandio i dirigit per el reconegut director francés Xavier Gagnepain el dissabte 23 de desembre, a les 19:30 en el teatre Echegaray. 

Ontinyent dilluns 11 de desembre de 2023 –  El pròxim 23 de desembre, a les 19:30, en el teatre Echegaray d’Ontinyent, tindrà lloc el quart concert de la temporada 2023 de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Una orquestra que, en l’any del seu 20 aniversari, continua delectant-nos amb la seua música, posant de manifest, una vegada més, l’èxit d’un projecte formatiu amb més de vint anys d’història que no sols reforça l’aprenentatge en les aules, sinó que dóna l’oportunitat de créixer a centenars de joves d’Ontinyent, de la Vall d’Albaida i de tota la Comunitat Valenciana a través de beques de formació amb els millors de la matèria, i brindant als seus components l’oportunitat de poder tocar de la mà de solistes i directors referents en l’àmbit nacional i internacional.

Aquest quart concert anomenat «Beethoven», que tanca l’any commemoració de dues dècades de treball desinteressat, l’objectiu del qual és acompanyar i ajudar a joves músics en el seu desenvolupament professional; serà dirigit pel conegut violoncel·lista francés Xavier Gagnepain, qui sempre porta a l’orquestra a un nivell superior realitzant unes interpretacions excepcionals de totes les obres a interpretar.

Xavier, deixeble de Maurice Gendron i actual professor de violoncel en el Conservatori de Boulogne-Billancourt, ha sigut premiat en concursos internacionals (Munich i Sao Paulo); desenvolupa una carrera tant com solista, convidat per grans orquestres europees com ara la London Symphony Orchestra o Solistes de Moscou entre altres; com a cambrística formant part del Quartet Rosamonde. A més de la seua carrera com a instrumentista, dedica gran part del seu temps a la direcció d’orquestra.

En aquesta ocasió l’orquestra interpretarà, en primer lloc, el «Concert per a piano núm. 2 en Sib M», el qual mostra la genialitat de Beethoven en ple desenvolupament. És un concert que irradia una gràcia juvenil i fresca, però no escasseja en profunditat emocional. Una obra en la qual el compositor, encara influenciat pels estils clàssics de Mozart i Haydn, comença a marcar el seu propi camí en el món del concert per a piano.

En segon lloc, el públic tindrà el plaer de gaudir de la «Simfonia núm. 4 en Sib M», una obra que, encara que en la seua estrena podia haver sigut subestimada, amb el temps ha aconseguit un merescut reconeixement tant per la seua originalitat en combinar el clàssic amb tocs innovadors, com per la seua brillantor artística.

A més, en aquesta primera obra tindrem el plaer de veure en directe com a solista a la jove promesa Deva Mira Sperandio. Deva és una jove i prometedora pianista que ha efectuat els seus estudis professionals en el Conservatori J. M. Gomis d’Ontinyent, i que estudia actualment en la Yehudi Menuhin School de Londres amb la pianista i concertista Dinara Klinton, becada per aquesta mateixa fundació. Deva és guanyadora de primers premis en les més importants competicions nacionals, i també ha guanyat nombrosos premis en l’àmbit internacional. Ha tocat en recitals en rellevants Sales nacionals, i ha sigut convidada a tocar en diferents països europeus com en Alemanya, França i Holanda.

Ressaltar que, com a tradició que ja és, es tornarà a dur a terme la iniciativa «un café amb el director» abans de començar el concert. En aquest espai, els principals espònsors de l’Orquestra tindran l’oportunitat de xarrar amb Deva i amb Xavier en primera persona.

«Beethoven» tancarà la temporada 2023. Una temporada que no podem acomiadar sense donar les gràcies al treball d’AD LIBITUM, de Caixa Ontinyent i de l’Ajuntament d’Ontinyent com a socis principals i a totes les empreses i particulars, que cada temporada fan de mecenes dels músics de l’orquestra a través dels abonaments anuals. Col·laboracions sense les quals tot aquest projecte no seria possible.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí