La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana inicia la seua trobada de primavera que conclourà amb tres concerts

0
830

  • Del 13 al 23 d’abril, una plantilla de 60 músics d’un màxim de 26 anys duran a terme la Trobada de Primavera al Palau de les Arts, amb Josep Vicent com a director convidat
  • La Trobada de Primavera de la Jove Orquestra conclourà amb tres concerts: el 21 d’abril a l’ADDA d’Alacant, el 22 d’abril a Castelló i el 23 d’abril al Palau de les Arts

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana comença la seua trobada de primavera, que tindrà lloc del 13 al 23 d’abril al Palau de les Arts de València. Enguany ho farà de la mà de Josep Vicent com a director convidat, amb un programa de 59 minuts de duració i una plantilla de 60 músics d’un màxim de 26 anys.

Josep Vicent és el director artístic i musical de l’ADDA d’Alacant, i director titular d’ADDA Simfònica des de 2015, i compta amb una llarga trajectòria al capdavant d’alguns dels conjunts simfònics més destacats del món. A més, se’l reconeix per ser pioner en l’exploració de nous formats i públics per a la música clàssica.

La Trobada de Primavera de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb tres concerts: el 21 d’abril a les 20.00 hores a l’ADDA d’Alacant; el 22 d’abril a les 19.30 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, i el 23 d’abril a les 19.30 hores a l’auditori del Palau de les Arts.

El programa, que es prepararà i posteriorment s’interpretarà en els tres concerts, té una durada de 59 minuts, sense pauses, i està compost per les peces ‘Guillem Tell’, de Rossini; la ‘Pastoral’ de Beethoven, i ‘Estructura III, Das Gelb der Venus!’, de David Moliner.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics, perquè uneixen uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diverses especialitats instrumentals, per a concloure després amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la Trobada de Primavera de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logotip de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El seu director des de l’octubre de 2017 és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per professors destacats de cada especialitat instrumental. En aquest cas, en la Trobada de Primavera participen Anna Marzena Korpalska, violí; Pavel Penev, violí; Lesster Frank, viola; Urszula Kopijkowska, violoncel; Iván Rubido, contrabaix; Mayte Abargues, flauta; Daniel Rodríguez, oboé; Jaume Llobregat, clarinet; Denise Sun, fagot; Gloria Hijosa, trompa; Alfonso Cantó, trompeta; Jaume Gavilán, trombó/tuba, i Salvador Soler, percussió.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí