La FSMCV aprova els pressupostos per a 2024 en la seua 55 Assemblea General 

0
323

La partida per al pròxim curs obté el 90,7% de suport per part de les societats musicals en la trobada celebrada a l’Auditori de Teulada Moraira

En el marc de l’Assemblea s’han proclamat els guanyadors de la XXIV edició dels Premis EUTERPE, els guardons dels quals seran entregats pel President de la Generalitat, Carlos Mazón, amb motiu de Santa Cecília

4/11/2023. TEULADA MORAIRA. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha celebrat hui, a l’Auditori de Teulada Moraira, la seua 55 Assemblea General. 

A la trobada estaven citades les 547 agrupacions federades per a fer balanç del present exercici i aprovar els pressupostos de l’any pròxim. La inversió presentada per la junta directiva de la Federació, encapçalada per la presidenta Daniela González, ha obtingut l’aprovació amb un 90,7% de vots favorables.

«Les nostres societats musicals són un referent cultural, a més d’un agent vertebrador social i territorial de la Comunitat Valenciana. El nostre compromís és continuar treballant per a augmentar la nostra sòlida base de músiques i músics a través dels nostres centres educatius. I, d’altra banda, aprofundir en les qüestions en les quals tenim molt a aportar: turisme, despoblació, medi ambient, igualtat i inclusió», ha apuntat González. 

Durant el conclave, que ha sigut inaugurat amb la presència de l’alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell Signes, s’ha acordat, entre altres qüestions, l’elecció de la seu de la pròxima Assemblea General, que se celebrarà en la tardor de 2024 a Sant Mateu (Castelló).

Premis EUTERPE – Ángel Asunción 

La trobada, com és habitual, ha servit per a proclamar els guardonats amb els Premis EUTERPE – Ángel Asunción de la present edició. Es tracta dels premis anuals que concedeix FSMCV per a reconéixer a persones, entitats i iniciatives que destaquen en l’art musical, bandístic o orquestral, així com en altres manifestacions musicals d’interés. A partir d’esta edició, a més, la denominació dels premis inclou el nom de l’històric president i membre fundador de la Federació com a homenatge pòstum.

Relació de Premis EUTERPE – Ángel Asunción 2023:

 • A la dedicació a la seua societat musical: José Gimeno Gil (Sociedad Musical Centre Eslava de Albuixech), Manuel Sanchis Jordà (Unió Musical de Muro) i Bartolomé Catalá Salines (Centre Artístic Musical de Xàbia).
 • A la participació federal: Agrupació Artística Musical de Dénia.
 • A la inclusió social en les societats musicals: Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.
 • A la institució o empresa, pública o privada: Ajuntament d’Alginet.
 • Premi extraordinari: Paco Roca; Fundación Vicky Foods de la Comunitat Valenciana; i Mapfre España Compañía de Seguros y Reaseguros, S.A.

Els guardons seran entregats pel President de la Generalitat, Carlos Mazón, en l’acte institucional que amb motiu de Santa Cecília tindrà lloc el pròxim 22 de novembre en el Palau de la Generalitat.

Distintiu a societats musicals en aniversaris significatius

En la trobada també s’han reconegut a diferents membres de l’estructura federal que han finalitzat el seu manat i a societats musicals que enguany aconsegueixen un aniversari rellevant. La FSMCV ha entregat este distintiu a les següents societats musicals:

 • Associació Artístico-Musical d’Oliva pel seu 125 aniversari.
 • Societat Musical Lira Relleuense pels seus 100 anys.
 • Sociedad Musical La Lira de Chulilla pels seus 100 anys.
 • Unió Musical d’Albaida L’Aranya pels seus 100 anys. 
 • Sociedad Musical La Armónica de San Antonio de Requena pel seu 75 aniversari.
 • Societat Musical i Recreativa Lira i Casino Carcaixentí pel seu 75 aniversari.
 • Asociación Musical Canalense pel seu 75 aniversari.
 • Sociedad Instructiva Musical Sones de Sax pel seu 25 aniversari.

Trobada de Bandes de la Marina Alta

Com a fermall a la jornada assembleària, Teulada Moraira acull una nova Trobada de Bandes de Música de la Marina Alta. La trobada compta amb la participació de 21 societats musicals i més de 650 músics que parteixen en desfilada des de l’auditori on s’ha realitzat l’Assemblea General, per a finalitzar en la Plaça de l’Ajuntament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí