La Fira de Tots Sants i Casa Mediterráneo inicien una col·laboració per a portar un ‘Palau Mediterrani’ a l’edició de 2024

0
156

  • El ‘Palau Mediterrani’ és una nova experiència cultural que estarà dedicada a un país mediterrani.
  • Els màxims representants de Casa Mediterráneo van rebre a la seu d’Alacant a la representació institucional contestana per mantenir un encontre de treball.

Cocentaina, 11 de març de 2024. L’Ajuntament de Cocentaina, a través de la seua regidoria de Fira, treballa per a ultimar els detalls d’una nova col·laboració del certamen contestà amb Casa Mediterráneo, este acord s’estrenaria en la pròxima edició de la Fira de Tots Sants amb la posada en marxa del que s’ha anomenat el ‘Palau Mediterrani’

Els màxims responsables de Casa Mediterráneo, amb el director general Andrés Perelló al capdavant, van rebre a la seua seu a Alacant  als representants de l’Ajuntament de Cocentaina i el departament de Fira, entre elles, Marcela Richart, regidora de Fira, Marisa Abad, regidora d’Hisenda, i Gustavo Baena, tècnic de Fira. Respecte de Casa Mediterráneo, cal assenyalar que es tracta d’un consorci públic integrat, des de 2009, pel Ministeri d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació (MAUEC), la Generalitat Valenciana, i els ajuntaments d’Alacant, Benidorm i Xàbia, juntament amb la Diputació d’Alacant. L’entitat emergeix com un potent motor de diplomàcia pública amb la missió de fomentar la comprensió recíproca i estretir els llaços entre Espanya i els altres països del Mediterrani. Això es tradueix en iniciatives que abasten àmbits tan diversos com la cultura, l’economia, el canvi climàtic, la igualtat de gènere i la innovació científica i tecnològica.

I és precisament des de la seua vessant més cultural i de promoció de la diversitat i unió dels països mediterranis, des d’on s’està perfilant aquesta col·laboració entre la Fira de Tots Sants i Casa Mediterráneo, tot aprofitant la gran capacitat que té el certamen contestà per atreure milers de visitants cada any i el seu gran interès per fomentar les activitats culturals d’alt nivell i qualitat. El ‘Palau Mediterrani’, una nova mostra expositiva i experiencial, estarà ubicat al Palau Comtal, i aproparà fins a Cocentaina elements culturals i significatius d’algun dels països banyats pel Mediterrani. De moment, damunt de la taula hi ha noms com Grècia, Turquia, Egipte o Jordània. Tot i que en les pròximes setmanes se’n concretaran els detalls.

Marcela Richart, regidora de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina, ha mostrat la seua satisfacció i gran il·lusió per aquest inici d’estreta col·laboració amb Casa Mediterráneo. «És una entitat», ha dit la regidora, «amb un gran prestigi institucional i cultural, i comptar amb la seua aportació a l’activitat i l’agenda cultural de la Fira de Tots Sants seria un salt de qualitat molt gran. La nostra intenció és que les persones que vinguen a la Fira de Cocentaina puguen gaudir d’una experiència completa, gastronòmica i lúdica, però també cultural i divulgativa, amb propostes de qualitat i d’excel·lència. I estem segures que aquesta línia de col·laboració amb Casa Mediterráneo i amb el ‘Palau Mediterrani ‘ sorprendem i agradarem a veïnat i visitants».

Per a ampliar les declaracions: 

Marcela Richart, regidora de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina (628 54 65 73)

(text en castellà en la pàgina següent)

La Fira de Tots Sants y Casa Mediterráneo inician una colaboración para traer un Palau Mediterrani’ a la edición de 2024

  • El ‘Palau Mediterrani’ es una nueva experiencia cultural que estará dedicada en un país mediterráneo.
  • Los máximos representantes de Casa Mediterráneo recibieron en la sede de Alicante a la representación institucional contestana para mantener un encuentro de trabajo.

Cocentaina, 11 de marzo de 2024. El Ayuntamiento de Cocentaina, a través de su concejalía de Fira, trabaja para ultimar los detalles de una nueva colaboración del certamen contestano con Casa Mediterráneo, este acuerdo se estrenaría en la próxima edición de la Fira de Tots Sants con la puesta en marcha del que se ha denominado el ‘Palau Mediterrani’.

 Los máximos responsables de Casa Mediterráneo, con el director general Andrés Perelló al frente, recibieron en su sede en Alicante a los representantes del Ayuntamiento de Cocentaina y el departamento de Fira, entre ellas, Marcela Richart, regidora de Fira, Marisa Abad, regidora de Hacienda, y Gustavo Baena, técnico de Fira. Respecto de Casa Mediterráneo, hay que señalar que se trata de un consorcio público integrado, desde 2009, por el Ministerio de Asuntos exteriores, la Unión Europea y Cooperación (MAUEC), la Generalitat Valenciana, y los ayuntamientos de Alicante, Benidorm y Xàbia, junto con la Diputación de Alicante. La entidad emerge como un potente motor de diplomacia pública con la misión de fomentar la comprensión recíproca y estrechar los lazos entre España y los otros países del Mediterráneo. Esto se traduce en iniciativas que alcanzan ámbitos tan diversos como la cultura, la economía, el cambio climático, la igualdad de género y la innovación científica y tecnológica.

Y es precisamente desde su vertiente más cultural y de promoción de la diversidad y unión de los países mediterráneos, desde donde se está perfilando esta colaboración entre la Fira de Tots Sants y Casa Mediterráneo, aprovechando la gran capacidad que tiene el certamen contestano para atraer miles de visitantes cada año y su gran interés por fomentar las actividades culturales de alto nivel y calidad. El ‘Palau Mediterrani’, una nueva muestra expositiva y experiencial, estará ubicada en el Palau Comtal, y acercará hasta Cocentaina elementos culturales y significativos de alguno de los países bañados por el Mediterráneo. De momento, encima de la mesa hay nombres como Grecia, Turquía, Egipto o Jordania. A pesar de que en las próximas semanas se concretarán los detalles.Marcela Richart, regidora de Fira del Ayuntamiento de Cocentaina, ha mostrado su satisfacción y gran ilusión por este inicio de estrecha colaboración con Casa Mediterráneo. «Es una entidad», ha dicho la edil, «con un gran prestigio institucional y cultural, y contar con su aportación a la actividad y la agenda cultural de la Fira de Tots Sants sería un salto de calidad muy grande. Nuestra intención es que las personas que vengan a la Fira de Cocentaina puedan disfrutar de una experiencia completa, gastronómica y lúdica, pero también cultural y divulgativa, con propuestas de calidad y de excelencia. Y estamos seguras que esta línea de colaboración con Casa Mediterráneo y con el ‘Palau Mediterrani’ sorprenderemos y gustaremos a vecinos y visitantes».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí