La Diputació de València celebrarà el seu Certamen de Bandes en el Palau de les Arts els dies 11 i 12 de desembre

0
997
  • La delegació de Bandes de Música que dirigix Jordi Mayor recupera el concurs després de la pandèmia amb una 44a edició que busca adaptar-se als estàndards europeus i que tindrà per primera vegada com a escenari el coliseu de la Ciutat de les Arts
  • El sorteig previ ha determinat l’ordre d’actuació de les huit societats musicals de València, Alfarp, Chelva, Benigànim i Ador que participaran en el certamen de la corporació provincial

15/09/2021

La Diputació de València celebrarà el seu Certamen de Bandes de Música per primera vegada en el Palau de les Arts. La data de la quarantena quarta edició del concurs provincial serà el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre, amb la participació de huit societats musicals de València i els municipis d’Alfarp, Chelva, Benigànim i Ador.

El sorteig que va tindre lloc este dimarts en el saló de plens de la Diputació, presidit pel diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, acompanyat pel cap de servei de Cultura, Josep Vidal, el president provincial de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, Joan Bocanegra, i el catedràtic de Direcció d’Orquestra Miguel Rodrigo, va determinar l’ordre de participació de les bandes en un acte en el qual es van exposar els canvis en el certamen després del parèntesi del passat any causat per la Covid-19.

En paraules del responsable provincial de Bandes, Jordi Mayor, “és una satisfacció reprendre el certamen després de la interrupció a conseqüència de la pandèmia, que ha tingut un fort impacte en les societats musicals amb greus problemes per a mantindre la seua activitat sociocultural”. Mayor va destacar “la capacitat de resiliència i adaptació de les bandes de música valencianes, com hem pogut comprovar amb les sol·licituds de participació per a este certamen”.

Tenint en compte les dificultats de les bandes amb major nombre de músics per a presentar-se a esta mena de certàmens, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i dels protocols de seguretat enfront de la pandèmia, finalment seran huit les societats musicals que concursaran en les seccions segona, tercera i quarta, quedant la Societat Artístico Musical La Vall de Càrcer com a reserva per a 2022 en la secció tercera.

Novetats i ordre d’actuació

En la secció segona competiran la Societat Musical Santa Cecilia de Chelva, que actuarà en primer lloc, i la Societat Protectora Musical La Lira d’Alfarp, que ho farà a continuació amb el Mare Nostrum de Miguel Asins com a obra d’obligada interpretació. La Diputació concedirà a estes bandes 4.000 euros en concepte de participació i altres 3.000 euros si aconseguixen l’esment d’honor per part d’un jurat que, també per primera vegada, no comptarà amb cap representant institucional.

Esta és una de les novetats al costat de la localització i el model de puntuació, que pretén adaptar-se als estàndards europeus ampliant els criteris de baremació de 4 a 10 perquè les puntuacions siguen més objectives i precises. En la mateixa línia de millora artística, el jurat podrà tindre caràcter internacional i serà triat entre professionals de reconegut prestigi en el camp de la música.

La secció tercera comptarà amb la participació de la Societat Musical La Tropical de Benigànim, que obrirà el concurs seguida de la Agrupació Musical Santa Cecilia d’Ador i l’Agrupació Musical Carrefa Font de Sant Lluís, que actuarà en últim lloc. Estes bandes rebran 3.500 euros en concepte de participació i 2.500 euros si aconseguixen l’esment d’honor, i hauran d’interpretar obligatòriament La Festa de les Falles de Ferrer Ferran.

Finalment, la secció quarta del Certamen de Bandes de la Diputació estarà composta per societats de la capital i les seues pedanies, que rebran 2.500 euros per participar i 2.100 si obtenen el premi del jurat. La Societat Amics de la Música de Benifaraig actuarà en primer lloc, seguida de la Societat Instructivo Musical El Palmar i la Banda Jove de l’Agrupació Musical Santa Cecilia de El Grao. Totes elles tenen com a obra obligada els Versos de l’Alba de Julio Domingo.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí