JORNADES DE SONOLOGIA AL CSMV – FÍSICA I MÚSICA

0
54

Les Jornades de Sonologia representen una oportunitat excepcional per a explorar les interseccions entre la música i altres disciplines. Enguany, les jornades versen amb un enfocament especial cap a la física, però també cap a  la composició, la producció audiovisual i la tecnologia sonora.

Amb una combinació de conferències magistrals, tallers pràctics i actuacions en viu, les Jornades de Sonologia proporcionen un espai enriquidor per a estudiants, professors i professionals de diverses àrees relacionades amb el camp del so i la música. Aquest any, l’enfocament en la interdisciplinarietat és particularment destacat, amb la participació de reconeguts físics professors de les Universitats de València com Rubén Picó, Carlos Mas i Alberto Aparici, que exploraran les connexions entre la música i els principis físics.

A més del component teòric i acadèmic, les jornades també ofereixen una plataforma per a la creació i l’experimentació pràctica. Amb tallers dirigits per experts en tecnologia sonora i composición. Els participants tenen l’oportunitat d’explorar noves tècniques, eines i metodologies per a la seva pròpia pràctica artística.

La inclusió d’artistes, compositors i enginyers de renom internacional com són Giovanni Albini, Federico Favali des d’Itàlia, així com des del Carnegie Mellon el creador del software Audacity Roger Dannenberg, conjuntament amb el Cap de departament de Produccions Audiovisuals del Teatre Real Fernando Valiente, la gran reconeguda enginyera de mescla Salomé Limón i l’artista multidisciplinar Marta Verde, demostra la diversitat i l’amplitud del camp de la sonologia i la seva rellevància en diferents àmbits de la cultura contemporània.

A més de les activitats principals, les jornades també serveixen com a plataforma per a la presentació de projectes innovadors i investigacions de vanguardia en el camp del so i la música. A través de la participació de ponents i assistents de tot el món, les Jornades de Sonologia de València es converteixen en un fòrum internacional per a la col·laboració i el diàleg en l’àmbit de la creació sonora i la tecnologia musical. 

Completen enguany aquest esdeveniment un taller de Construcció d’un compressor òptic per Genís Ibáñez, antic alumne de l’especialitat de Sonologia, i un concert final de cloenda dels alumnes com a Joves Talents al Palau de la Música de València el dia 24 de febrer. 

La Sonologia ha arribat amb força a València ja que el CSMV s’està convertint en un centre pioner de referència en investigació i creació. Tant és així, que estan treballant per incloure pròximament el Màster en Sonologia Aplicada i Creació Sonora, amb assignatures tan innovadores com «Python: matemàtiques en la creació musical», «Deep learning: intel·ligència artificial aplicada al so», «Investigació aplicada», «Música comercial, instal·lació sonora i transmèdia», «Música per a videojocs», «Live streaming, difusió i producció d’esdeveniments musicals», «Tècniques avançades de mescla i màster», «Live electronics i fixed media», així com el treball final de grau.

En resum, les Jornades de Sonologia celebrades entre el 12 i 24 de febrer, són un esdeveniment imprescindible per a tots aquells interessats en explorar les fronteres de la música, la tecnologia i la creativitat. Amb una combinació única de teoria, pràctica i intercanvi d’idees, aquestes jornades ofereixen una visió fascinant del panorama de la música actual, la sonologia i les seves possibilitats sonores futures, que d’alguna manera, esdevenen present al csmv. 

Per a més informació sobre el calendari de les jornades, es pot consultar el web www.sonologiacsmv.com/jornades23-24.html , així com a les xarxes socials @csmvalencia o @sonologiacsmv.

DEPARTAMENT DE SONOLOGIA DEL CSMV

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí