I Concurs Nacional “Medina Xateba” Composició Orquestral per a Dones Compositores

0
292

I Concurs Nacional “Medina Xateba”

DE COMPOSICIÓ ORQUESTRAL PER A DONES COMPOSITORES

La Societat Musical “La Primitiva Setabense” de Xàtiva convoca el I Concurs Nacional “Medina Xateba” de composició orquestral per a dones compositores. El present concurs té com a finalitat fomentar, enfortir i impulsar la creació compositiva en l’àmbit d’orquestra en compositores, d’acord amb les següents bases:

Sobre la composició

La competició està oberta a compositores espanyoles i/o residents a Espanya de totes les edats, admetent-se una sola composició per a orquestra de corda per participant. Les obres hauran d’ajustar-se a la sonoritat d’una plantilla instrumental purament de corda (això és, sense vent ni percussió) i comptant amb les veus de violí I, violí II, viola, violoncel i contrabaix. Com a màxim per 30 intèrprets, la dificultat ha de ser mitjana perquè l’orquestra que la interpretarà no és professional.

Les obres concursants seran inèdites íntegrament i en totes les seues parts, no havent sigut mai publicades, interpretades en públic, difoses en qualsevol mitjà ni premiades en un altre concurs.

No s’admetran propostes d’arranjaments, adaptacions o orquestracions d’obres ja existents.

La duració de les obres no serà inferior a sis (6) ni superior a deu (10) minuts. La forma i estructura seran lliures.

Les obres podran contindre passatges solístics però en cap cas seran íntegrament per a sol concertant.

L’ús d’electrònica o d’enregistraments no està admés.

Presentació de la sol·licitud

La data límit d’enviament d’originals és fins les 23.59 h del 20 de març de 2024.

Es remetrà a laprimitivasetabense@gmail.com un correu electrònic amb dos arxius adjunts. El primer, d’accés exclusiu a la comissió tècnica, contindrà una carpeta sota pseudònim, que inclourà les dades personals, adreça electrònica, telèfon de contacte, còpia del DNI, breu currículum de la compositora i una declaració jurada en la qual es faça constar que l’obra és inèdita, original i no ha sigut mai interpretada. El segon arxiu serà una altra carpeta, sota el mateix pseudònim i destinat al jurat i a l’organització, on constarà l’arxiu PDF DIN A4 de la partitura general i particel·les, l’arxiu àudio de l’obra a MIDI o MP3 i un breu text que descriga la idea de la peça signat amb pseudònim.

Les sol·licituds hauran d’emplenar-se en els termes d’aquesta convocatòria. No s’acceptaran sol·licituds incompletes o extemporànies.

Fases del concurs

En una Primera Fase, que se celebrarà a durant la primera quinzena d’abril de 2024, el jurat seleccionarà tres obres finalistes. Les autores de les obres seleccionades seran oportunament notificades per a la seua presència en la Fase Final.

Si no es presenten a concurs un mínim de tres obres, el concurs quedarà anul·lat.

La Fase Final i el lliurament de premis tindrà lloc el 29 de juny de 2024 a les 19.00 h en el Gran Teatre de Xàtiva (València), en un concert en el qual l’orquestra de la Societat Musical “La Primitiva Setabense” interpretarà les obres finalistes. Prèviament durant aqueix mateix dia, es realitzaran els assajos generals en els quals les compositores podran intervindre en els últims detalls interpretatius.

A continuació del concert, el jurat atorgarà el primer premi i l’accèssit. Les autores hauran d’estar presents en l’acte; l’organització ajudarà econòmicament en les despeses de desplaçament (sempre que el lloc de residència estiga a més de 200 km de Xàtiva). Les autores cediran els drets d’exhibició de les seues obres per a aquest acte.

Premis

Els premis estaran subjectes a la fiscalitat vigent. Es concediran dos premis:

1r premi: Premi “Kapitalia Inmobiliaria”, premiat amb 1.000 euros Accèssit: Premi “Aulavirtualmúsica”, premiat amb 500 euros

El jurat

El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi musical.

La decisió del jurat serà inapel·lable.

El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis.

La participació en aquest concurs implica la total acceptació de les bases i clàusules, així com la interpretació que d’aquestes puga fer tant l’organització com el jurat en el seu moment.

L’organització es reserva el dret de la resolució dels casos no contemplats o previstos, d’acord amb el seu millor criteri.

La Societat Musical “La Primitiva Setabense” s’eximeix de qualsevol responsabilitat derivada del plagi o de qualsevol altra transgressió de la legislació vigent en matèria de propietat intel·lectual a Espanya, en la qual pogueren incórrer les concursants amb les seues obres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí