Es presenta la 8a edició de SENT-ME COCENTAINA

0
836

Se celebrarà entre l’11 i el 15 de juliol i recupera l’activitat formativa a més d’oferir concerts de primer nivell a la capital del Comtat

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, el regidor de Cultura, Iván Jover, i el creador i director artístic del Festival, Ignacio García-Vidal, han presentat hui a l’Ajuntament de Cocentaina (Alacant) la programació de SENT-ME COCENTAINA 2022. L’educació musical i l’acostament de la música clàssica a tots els públics són els pilars en els quals es basa aquest encontre musical des dels seus orígens, que es remunten a la primera edició celebrada en 2014, sempre sota l’organització de l’ajuntament contestà. «Tornem amb la renovada convicció que el món necessita més que mai la sensibilitat i la reflexió que aporten l’Art i la Cultura» diu Ignacio García-Vidal, director d’orquestra i musicòleg de trajectòria internacional nascut a Cocentaina.

Per la seua banda, des de la corporació municipal, tant el regidor de l’àrea com també la pròpia alcaldessa, han manifestat la seua satisfacció per tornar a acollir, un any més, una nova edició d’aquest certament, un clàssic ja dins de la programació estiuenca contestana. De fet, Iván Jover afirma que «Cocentaina torna a ser el centre de la música clàssica a les nostres comarques i un referent quant a organització d’un esdeveniment que es supera any rere any i del qual l’Ajuntament se’n congratula i n’està més que satisfet».

En el vessant didàctic, el SENT-ME COCENTAINA ofereix en la seua edició 2022 una «Trobada de Direcció Musical» impartit pel mestre Enrique García Asensio, dirigit a estudiants i directors de tots els nivells. El SENT-MET oferirà de nou educació musical per a xiquets i xiquetes de 4 a 9 anys amb l’experta Elena Huidobro i el seu equip, traslladat des de Madrid a la Vila Comtal. La pròpia Huidobro impartirà una «Jornada de Música i Moviment» dirigida a professionals de l’ensenyament musical, com ara mestres d’Educació Primària, Secundària o escoles de música. I es crearà un «Ensemble de Corda SENT-ME COCENTAINA» per a oferir un concert sota la batuta del mestre García Asensio, de manera que es dona l’oportunitat a tots els músics que ho desitgen de participar d’aquesta experiència de trobada i creixement artístic.

El programa de concerts de la 8a edició de SENT-ME COCENTAINA ofereix cites de primer nivell que mostren una vegada més l’originalitat i la diversitat amb què el Festival programa. L’Orquestra ADDA Simfònica de l’Auditori d’Alacant inaugurarà l’11 de juliol amb la «Simfonia número 8» de Dvôrak les nits de concerts que tindran lloc en el màgic espai del Palau Comtal de Cocentaina a les 22 h. L’Orquestra de Cambra del Palau de les Arts de València i l’Ensemble de Corda SENT-ME COCENTAINA dirigit pel mestre Enrique García Asensio i diferents alumnes de la Trobada de Direcció Musical s’alternaran en l’escenari al costat de la cantant i divulgadora Sheila Blanco, que oferirà el seu personal recital «Cantant a les poetes del 27», i els xiquets i xiquetes que participaran en el SENT-MET, l’espai reservat per als més xicotets.

La matrícula per a totes les activitats formatives estarà oberta entre el 2 de maig i el 30 de juny, i es tindrà en compte l’ordre d’arribada. La venda d’entrades per als concerts s’obrirà el mes de juny. Tota la informació de SENT-ME COCENTAINA 2022 es pot trobar en la web https://www.cocentaina.es/es/patrimoni-i-cultura/sent-me o en el telèfon 965592795.

Se presenta la 8ª edición de SENT-ME COCENTAINA

Se celebrará entre el 11 y el 15 de julio y recupera la actividad formativa además de ofrecer conciertos de primer nivel en la capital de El Comtat

La alcaldesa de Cocentaina Mireia Estepa, el concejal de Cultura Iván Jover y el creador y director artístico del Festival Ignacio García-Vidal han presentado hoy en el Ayuntamiento de Cocentaina (Alicante) la programación de SENT-ME COCENTAINA 2022. La educación musical y el acercamiento de la música clásica a todos los públicos son los pilares en los que se asienta este encuentro musical desde sus orígenes, que se remontan a la primera edición celebrada en 2014 siempre bajo la organización del ayuntamiento contestano. “Regresamos con la renovada convicción de que el mundo necesita más que nunca de la sensibilidad y la reflexión que aportan el Arte y la Cultura” dice Ignacio García-Vidal, director de orquesta y musicólogo de trayectoria internacional nacido en Cocentaina.

Por su parte, desde la corporación municipal, tanto el concejal del área como también la propia alcaldesa, han manifestado su satisfacción para volver a acoger, un año más, una nueva edición de este festival, un clásico ya dentro de la programación veraniega contestana. De hecho, Iván Jover afirma que «Cocentaina vuelve a ser el centro de la música clásica en nuestras comarcas y un referente en cuanto a organización de un acontecimiento que se supera año tras año y del cual el Ayuntamiento se congratula y está más que satisfecho».

En la vertiente didáctica, SENT-ME COCENTAINA ofrece en su edición 2022 un “Encuentro de Dirección Musical” impartido por el maestro Enrique García Asensio, dirigido a estudiantes y directores de todos los niveles. El SENT-MET ofrecerá de nuevo educación musical para niños y niñas de 4 a 9 años con la experta Elena Huidobro y su equipo, trasladado desde Madrid a la Villa Comtal. La propia Huidobro impartirá una “Jornada de Música y Movimiento” dirigida a profesionales de la enseñanza musical, como maestros de Educación Primaria, Secundaria o escuelas de música. Y se creará el “Ensemble de Cuerda SENT-ME COCENTAINA” para ofrecer un concierto bajo la batuta del maestro García Asensio dando la oportunidad a todos los músicos que lo deseen a participar de esta experiencia de encuentro y crecimiento artístico.

El programa de conciertos de la 8ª edición de SENT-ME COCENTAINA ofrece citas de primer nivel que muestran una vez más la originalidad y diversidad con que el Festival programa. La Orquestra ADDA Simfònica del Auditorio de Alicante inaugurará el 11 de julio con la “Sinfonía número 8” de Dvôrak las noches de conciertos que tendrán lugar en el mágico espacio del Palau Comtal de Cocentaina a las 22h. La Orquestra de Cambra del Palau de Les Arts de Valencia y el Ensemble de Cuerda SENT-ME COCENTAINA dirigido por el maestro Enrique García Asensio y diferentes alumnos del Encuentro de Dirección Musical se alternarán en el escenario junto a la cantante y divulgadora Sheila Blanco, que ofrecerá su personal recital “Cantando a las poetas del 27”, y los niños y niñas que participarán en el SENT-MET, el espacio reservado para los más pequeños.

La matrícula para todas las actividades formativas permanecerá abierta entre el 2 de mayo y el 30 de junio, y se tendrá en cuenta el orden de llegada. La venta de entradas para los conciertos se abrirá en el mes de junio. Toda la información de SENT-ME COCENTAINA 2022 se puede encontrar en la web https://www.cocentaina.es/es/patrimonio-y-cultura/sent-me o el teléfono 965592795.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí