EL QUARTET BOLLING ESTABLEIX EN CAMBRA AL PALAU SINERGIES AMB EL 26 FESTIVAL DE JAZZ DE VALÈNCIA

0
241

Divendres, 30 de juny. Palau de la Música

El cicle Cambra al Palau presenta durant el mes de juliol dos programes que giren entorn del món del jazz, establint sinergies amb el 26 Festival de Jazz de València, que també organitza el Palau de la Música. D’esta manera, el Quartet Bolling, format pel trompeta Raúl Junquera, el contrabaix Javier Sapiña i el bateria Javier Eguillor, professors de l’Orquestra de València, així com el pianista Carlos Apellániz, pujaran demà dissabte a l’escenari de l’Almodí, a les 19.30 hores, per a interpretar el concert “Del barroc al jazz. Fusió-Concert”. 

Es tracta d’un programa dedicat al compositor que dona nom al quartet, Claude Bolling, amb obres que fusionen d’una manera molt original i suggerent diversos estils que abasten des del barroc al jazz. I és que són molts són els punts que tots dos estils de música tenen en comú, malgrat els segles que els separen.

Esta fusió entre el barroc i el jazz l’expressa perfectament en les seues obres el compositor i pianista francés Claude Bolling (1930-2020). “Fusió-Concert” està basat en la figura d’este autor, arranjador i director d’orquestra, probablement un dels músics francesos més reconeguts en el món, en àrees que van des del jazz fins a col·laboracions amb música clàssica i música per a cinema. En “Fusió-Concert” s’interpretaran huit moviments alterns de les seues obres Toot Suite i Jazz à la Française.
El segon programa de Cambra al Palau entorn del jazz serà el 15 de juliol, a l’Almodí i estarà protagonitzat per l’ensemble Moonwinds, que està format pel clarinetista Joan Enric Lluna, el violoncel·lista Salvador Bolón, el contrabaix Toni García, el pianista Juan Carlos Garvayo i el bateria Ignasi Doménech. Interpretaran “Homenatge a Leornard Bernstein i Benny Goodman”, amb obres del mateix Bernstein, de Morton Gould i de Nikolai Kapustin.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí