Convocat el 1r Concurs de composició per a banda de l'Ajuntament d'Ulldecona i la Banda de Música d'Ulldecona

0
1915

El certamen neix de la col·laboració de l’Ajuntament d’Ulldecona amb la Banda de Música d’Ulldecona i pretén no només contribuir a la creació i pràctica musical, sinó també a la reivindicació del paisatge i la música com a llenguatge universal per a fer-ne referència. Així dins d’aquest eix vertebrador del concurs de composició, per a la seva primera edició s’ha escollit com a tema un escenari tan màgic com misteriós com les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion. Precisament en aquest entorn, el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion, s’estrenarà l’obra guanyadora, que serà interpretada per la Banda de Música d’Ulldecona, el 21 d’octubre.
Abans però, cal que els compositors (la participació és oberta a qualsevol nacionalitat) enviïn les seves creacions inèdites abans de les 14h del 10 d’agost de 2017 i les enviïn adreçades a l’Ajuntament d’Ulldecona. Cal que les obres tinguin una durada entre 10 i 20 minuts i que les partitures tinguin en compte la formació instrumental de les bandes, de manera que a les bases s’especifica els instruments obligatoris i opcionals que han de formar part de la composició. Amb la partitura s’ha d’entregar un text que justifiqui la composició i ampliï tot allò que pretén explicar el llenguatge universal de la música. L’obra guanyadora rebrà un premi de 2.000 €.
Veient les Oliveres Mil·lenàries es poden imaginar composicions barroques, amb revolts i giragonses com els seus troncs, però potser també composicions majestuoses, elegants i que s’aixequin dignes com unes oliveres que es calcula que algunes van ser plantades durant l’Edat Mitjana. Des d’aleshores no només formen part del paisatge del Montsià, sinó que durant molts segles han estat una peça clau de l’alimentació, això és, la subsistència dels seus habitants.
Podeu consultar les bases del 1r Concurs de Composició Musical per a Banda Ajuntament d’Ulldecona, en català (fent clic aquí) i en castellà (fent clic aquí).
 
Font

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí