B.M.València estrena Pd Falleres Majors

0
236

La Banda Simfònica Municipal estrena els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València 

Escrit a 13 Juny 2023.

El concert se celebrarà als jardins del Palau de la Música este dijous, amb entrada lliure i gratuïta

La Banda Simfònica Municipal de València estrenarà el pròxim dijous 15 de juny els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, en un concert especial, baix la direcció de Miquel Rodrigo, que se celebrarà als jardins del Palau de la Música. Serà a les 20.15 hores i l’entrada és lliure i gratuïta.

El programa que s’oferirà durant el concert, que portarà per nom ‘Focs a banda’, comprén la interpretació de les peces ‘Música per als reals focs artificials’ de George F. Handel, el pasdoble humorístic ‘Les Fogueres de Sant Chuan’ de Luis Torregrosa, ‘El amor brujo’ de Manuel de Falla, ‘Benamor’ de Pablo Luna, ‘La festa de les Falles’ de Ferrer Ferran i ‘El Fallero’ de José Serrano.

El concert inclou l’estrena absoluta per part de la Banda Simfònica Municipal dels pasdobles ‘Paula Nieto. Fallera Major Infantil de València’ i ‘Laura Mengó. Fallera Major de València’. L’acte estarà presidit per les Falleres Majors de València i les seues respectives Corts d’Honor, i pel regidor de Cultura Festiva en funcions i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Enguany, els encarregats de compondre estos pasdobles són Jordi Peiró Marco (FMV) i Carlos Martínez Villanueva (FMIV), dos professionals de reconeguda solvència i amb una extensa trajectòria en el món de la música.

Jordi Peiró Marco, compositor del pasdoble dedicat a la Fallera Major de València, Laura Mengó, és titulat superior en Trombó i Bombardí pels Conservatoris de València i Madrid, compositor, orquestador i director d’orquestra. Ha sigut trombó solista de l’Orquestra Simfònica del Vallés (Barcelona), trombó de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga, professor de Trombó, Bombardí i Tuba dels Conservatoris Municipals de Benidorm, Mutxamel i Teulada (Alacant), director de les Bandes de Pedreguer, Benetússer i El Palmar (València), i col·laborador de la Orquestra Ciutat de Barcelona i la Banda Municipal d’Alacant, entre altres.

Actualment, és professor de la Banda Municipal de València i, com a compositor, té nombroses obres per a música de cambra, però és en l’àmbit simfònic i audiovisual on es pot apreciar la seua major producció. Entre les seues principals obres destaca “La Flor del Cerezo” (primer premi de Composició 2015 de l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins), “La batalla de la Rochelle” (seleccionada com a obra obligada per a la final del Certamen de música de la Comunitat Valenciana en 2016), “Everest” (poema simfònic seleccionat com a obra obligatòria de 1r Secció en el Certamen Internacional de música Ciutat de València 2017) o “The Witcher” (poema simfònic seleccionat com a obra obligatòria per al CIM Certamen Internacional de Música Ciutat de València 2022).

Per la seua banda, Carlos Martínez Villanueva, compositor del pasdoble dedicat a la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, inicia els seus estudis musicals de Solfeig i Piano de la mà del seu pare, Antonio Martínez Caño, i els estudis de percussió en el si de la SIM La Primitiva d’Alboraig. Comença els estudis oficials en el Centre Professional de Música Alsina, on obté el diploma en Ensenyaments Elementals en l’especialitat de Piano. Posteriorment, ingressa en el Conservatori Professional de Música de València, on obté els Títols Professionals en les especialitats de Piano i Percussió. Així, s’inicia en el món de la Direcció de la mà dels professors Ferrer Ferran i Pascual Martínez.

Actualment, cursa els estudis superiors de les especialitats de Composició amb Andrés Valero i Direcció amb Juan Pablo Hellín i amb Nadia Stoyanova en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ha realitzat Cursos de Direcció amb els mestres Juan José Navarro, Andrés Valero, Jesús Perelló, Cristóbal Soler, Carlos Garcés i Rafael Sánchez Mombiedro.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí